Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Egy egyszerû kérdésem lenne. Melyik tárcsa jobb, roundagon 160mm vagy hayes v6?

Haver szerint az avid, szerintem meg hayes ;)

Nincs lényeges különbség.

Ride everywhere.

.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Egy egyszerû kérdésem lenne. Melyik tárcsa jobb, roundagon 160mm vagy hayes v6?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ezek a konnyitett alligator tarcsak (aries/cirrus, starlite) milyenek? a starlite szimpinek tunik.

nah inkabb megsem - tobben irtak, hogy eszi a fekbetetet.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ezek a konnyitett alligator tarcsak (aries/cirrus, starlite) milyenek? a starlite szimpinek tunik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Elsõ adapter: Hayes IS "7 (98-18640)
Hátsó adapter: Hayes IS "6 (98-15073) / 74-26

És ne linkelgess felesleges fotókat! Tudjuk milyen géped/villád van, mi az elképzelésed, és ehhez írtak javaslatokat.

koszi :)
szerintem azert nem mindenki koveti az esemenyeket, es egy kep tobbet er szaz szonal.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elsõ adapter: Hayes IS "7 (98-18640)
Hátsó adapter: Hayes IS "6 (98-15073) / 74-26

És ne linkelgess felesleges fotókat! Tudjuk milyen géped/villád van, mi az elképzelésed, és ehhez írtak javaslatokat.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
nézz pü-t! :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

pl innen választhatsz megfelelõket:
Hayes t
-- Bikemarket.hu -- Hayes

no jo, de melyiket? :) ebikerol kellene max 24oran belul beszerezheto adapter, mert onnan jonnenek a tarcsak is.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

amit linkeltem (lefotoztam) az, ami a bringan volt :) a felso hatul volt (180as pm-is), a masik meg elol (203as pm-is maxle). mi veluk a gond? en azon akadtam fenn, hogy amikor megneztem a hayes adaptereket, volt egy csomo fele pm-is adapter, vmelyik merethez tobbfele is, raadasul kulon az elejere es kulon a hatuljara.

ez alapjan barmilyen 180as ill 160as is-pm adaptert tudok hasznalni elore-hatra? mit kell figyelni? elso-hatso, maxle, vagy mi?

pl innen választhatsz megfelelõket:
Hayes t
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1238

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn!
Kicsit gondold át még egyszer, hogy mit is szeretnél, és miket linkeltél ide!;)

Amennyiben 180/160 tárcsa felállást szeretnél a kerékpárodra, Hayes adapterekkel, akkor elõre egy sima "7-es IS (pont az, amit linkeltél), hátra pedig egy "6-s IS (Hayes cikkszám: 98-15073, jelölés az adapteren: 74-26).

amit linkeltem (lefotoztam) az, ami a bringan volt :) a felso hatul volt (180as pm-is), a masik meg elol (203as pm-is maxle). mi veluk a gond? en azon akadtam fenn, hogy amikor megneztem a hayes adaptereket, volt egy csomo fele pm-is adapter, vmelyik merethez tobbfele is, raadasul kulon az elejere es kulon a hatuljara.

ez alapjan barmilyen 180as ill 160as is-pm adaptert tudok hasznalni elore-hatra? mit kell figyelni? elso-hatso, maxle, vagy mi?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
nekem csak 2 :)

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem meg vagy 3 :D
rendet kéne raknom a szerszámosomban........

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lol ilyen hatso is-pm 160as adapterem van itthon vagy 5darab...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Arn!
Kicsit gondold át még egyszer, hogy mit is szeretnél, és miket linkeltél ide!;)

Amennyiben 180/160 tárcsa felállást szeretnél a kerékpárodra, Hayes adapterekkel, akkor elõre egy sima "7-es IS (pont az, amit linkeltél), hátra pedig egy "6-s IS (Hayes cikkszám: 98-15073, jelölés az adapteren: 74-26).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hátra sima IS-PM 160 jó (nekem ezzel volt a Stroker) nem kell h pont Hayes legyen

pl ilyen..... -- Bikemarket.hu -- Shimano

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sracok gyors valaszra lenne szuksegem (du valaszt kell adnom)... le szeretnem cserelni a hayes 203/180as tarcsaimat 180/160ra. es ehhez keresek hayes is adaptert: a bringa egy specialized pitch. az elsot azt megtalaltam, egy 203as maxle rendszerhez valo adapter (74-30 van rairva). a hatsohoz viszont meg csak hasonlot sem (33). milyen adaptert valasszak elore (jo a sima 7" is adapter?) es milyet hatulra?

Feltöltött kép
Feltöltött kép

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Üdv!

Avid "Dragon" vagy mi fene neve.hullámos:)

Milyen a hatásfoka?

sikerült intéznem Shimano xt BR-M775 hozzá ST-M775 szettet.
tárcsa nem sikerült.
Aviddal használnám!Merjem?Vagy dobjak hozzá sajátot?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!
Érdekelne, hogy mi a véleményetek.Most építem össze a biciklimet, Kona Stinky váz,Boxxer Ride teló.A kérdésem az lenne, hogy milyen féket párosítanátok hozzá?Ami még fontos, súlyban a 120kg körül mozgok, és nem akarom hardcore DH-ra használni, inkább csak hétvégi harcos kategóriában, tehát nem durvulva.Szóval jelenleg két rendszer fekszik itt elõttem és el kell döntenem melyik megy a biciklire, melyik megy az apróra.

Hayes MAG G1-es féktestek,203as tárcsák elõl hátul
VS
Shimano BR-M755 2003, négydugattyús fékek, ugynazon 203-as tárcsákkal

A Hayes mellett az szól, hogy a legutolsó csavarig lehet hozzá mindent venni, a Shimano mellett pedig az, hogy ódákat zengenek róla és jobban is tetszik mint a Hayes.

Akinek esetleg van még érve pro/contra szívesen veszem és kiváncsian várom a hozzáértõk véleményét, mit javasolnak?
Elõre is köszönöm mindenkinek aki segít!

Üdv Nikolaij

nekem volt mind 2 fajta (bár nem dhzok viszont nehéz vagyok)

a mag egy qrva jó fék.

a 4 dugós xt-t meg rettenet utáltam. akármit csináltak vele mindig takony volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sziasztok!
Érdekelne, hogy mi a véleményetek.Most építem össze a biciklimet, Kona Stinky váz,Boxxer Ride teló.A kérdésem az lenne, hogy milyen féket párosítanátok hozzá?Ami még fontos, súlyban a 120kg körül mozgok, és nem akarom hardcore DH-ra használni, inkább csak hétvégi harcos kategóriában, tehát nem durvulva.Szóval jelenleg két rendszer fekszik itt elõttem és el kell döntenem melyik megy a biciklire, melyik megy az apróra.

Hayes MAG G1-es féktestek,203as tárcsák elõl hátul
VS
Shimano BR-M755 2003, négydugattyús fékek, ugynazon 203-as tárcsákkal

A Hayes mellett az szól, hogy a legutolsó csavarig lehet hozzá mindent venni, a Shimano mellett pedig az, hogy ódákat zengenek róla és jobban is tetszik mint a Hayes.

Akinek esetleg van még érve pro/contra szívesen veszem és kiváncsian várom a hozzáértõk véleményét, mit javasolnak?
Elõre is köszönöm mindenkinek aki segít!

Üdv Nikolaij

Én a hayes-t mondom, de nem vagyok szakértõ downhill témakörben. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
telefonról írtam, ezért macerás volt a visszaolvasás! köszi!