Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
XTR robbantás

Feltöltött kép
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
holnap leengedem es ujrakezdem az egeszet. most beleraktam a pofakat, de vodor takony erzes. pedig pumpaltam meg fel orat. es jonnek a bubik, de nem enged sehol, mert korbetapiztam es szaraz mindenhol. tanacstalan vagyok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én azért nem csinálom magam, megkímélem a féket a falhoz b...ástól :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy oraja pumpalom a hatso feket [fekkar csere + legtelenites] es meg mindig jonnek a rohadek apro bubik. hehh

az elso tok gyorsan ment, de a hatso szivat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kar h azt oda nem kéne fujni, mert az a tárcsára meg a betétra való úgy tudom....

szedd le féktestet, óvatosan huzd be kicsir a kart, h picit kijójenek a dugattyúk, törölgesd meg a szélét, majd kicsi finom mûszerolajat neki , visszanyomod, olajozást lehet több lépésben is.... de ami kint marad azt töröld le majd azért

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok,

Lenne egy kezdo kerdese, leven kezdo bringas vagyok. Nehany honapja vettem egy bringat, Hayes Stroker Trail fekek vannak rajta.
Neha napja kezdte azt csinalni, hogy erosebb fekezes utan nehany masodpercig a fekbetet hozzaer a tarcsahoz. Nehany masodperc utan minden rendben.

Olyan mintha a munkahenger lassan terne vissza a kiindulasi pozicioba.
Lehetseges ez? Levegos a rendszer?
Nem igazan van otletem leven nem ertek hozza.

Elore is koszonom
Udv,

Valószínûleg a melegedéstõl kicsit be hullámosodik a tárcsa, aztán visszahûl és elmúlik.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Féktisztító, mert szerintem a dugattyú retkes... De ez csak 1 ötlet... Majd megírják a tutit, akik ismerik a féket...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

vavhab

vavhab

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

Lenne egy kezdo kerdese, leven kezdo bringas vagyok. Nehany honapja vettem egy bringat, Hayes Stroker Trail fekek vannak rajta.
Neha napja kezdte azt csinalni, hogy erosebb fekezes utan nehany masodpercig a fekbetet hozzaer a tarcsahoz. Nehany masodperc utan minden rendben.

Olyan mintha a munkahenger lassan terne vissza a kiindulasi pozicioba.
Lehetseges ez? Levegos a rendszer?
Nem igazan van otletem leven nem ertek hozza.

Elore is koszonom
Udv,

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Vennék Shimano-t de nem tudok 5-6 nál többet rászánni. Lehet bevállalom a tektro-t.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en siman bevallalnam a tektrot. a hayes belepo szintu fekjei sosem voltak igazan jok. es a ryde-rol se hallani tul sok pozitovat. csak a felirat nem teszi jova, hogy ha ki lett belole sporolva az anyag meg a technologia.

olyan ez mint egy fapados volkswagen vs egy fullextras skoda. utobbival jar jobban az ember.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Vegyél Shimano-t

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Na mostmár tényleg nemtudom melyiket vegyem:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
fogni jol fog a ryde nagyon is, de a tobbirol nem beszelnek :)

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ja pont ezen dilemmázok, mivel nem trail. A ryde 5 ropi + csõvágás, a tektro meg 6 kompletten.
Szóval nem nagy a külöbség árban, ráadásul az utóbbi kb fél éves sincs és karcmentes állapotban van (ja meg szép fehér:D bár ez nem számít nagyon).
Végülis nem bukok sokat rajta ha nem jó, de nem ártana ha jól fogna. Nemtudom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
tektro (ha tényleg jó állapotban van)

ha stroker trail lenne nem lenne kérdés, de a ryde egy f@s, kb semmivel nem jobb mint a tektro . ráadásul sérült is, meg pöcsölni is kéne vele.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
hayes
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok
A gondom az, hogy váltanék bb5 rõl hidrás elsõ fékre. 2 választásom van:
1. Tektro Auriga Comp hibátlan, méretre vágott vezetékkel, alig használt stb
2. Hayes Stroker Ryde hosszú vezetékkel (mivel hátsó és nekem elõre kellene).
A vezeték vágása kb 1-2 Ft így egy kicsit drágább lenne a hayes, de nem sokkal. A másik, hogy a kar végébõl le van törve kb 3 mm amit visszaragasztott a srác fémragasztóval. Melyiket ajánlanátok? (Kb 90 kilámmal kellene megfognia hegyen)
Elõre is kösz.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem az avid tárcsa volt ilyen, de shimano meg hayes már nem csinálta a nyolcasozást....

Avid is csak a kis ütésektõl, magátol nem

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Végülis nem vészes a görbülete: hajnalban elmentem egy kis tesztkörre az SPD miatt, közben figyeltem a hangját, de a gumi hangosabb annyival, hogy így nem hallani. :)

Én rendszeresen centírozom a tárcsáimat fogóval... gyönyörûen ki lehet venni belõle, de egy idõ után megint jön a cicergés és lám ott a nyolcas. A tárcsákra vigyázok, semmihez nem érintem hozzá õket. :)
Eddig érzékeny volt a fülem a cicergésre, de egy idõ után megszokja az ember.
(Nagyobb bosszúság non-stop állítgatni a féket mint megszokni a cincogást.) :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ütéstõl....rosszul dûtöd le bicajt, ami nagy ellensége az a bringatároló, ott könnyû odakurni....vigyázz rá ;)
használattol nem görbül el szerintem

Végülis nem vészes a görbülete: hajnalban elmentem egy kis tesztkörre az SPD miatt, közben figyeltem a hangját, de a gumi hangosabb annyival, hogy így nem hallani. :)