Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. április 27. - 14:21

Írta 2010. április 27. - 14:04

Írta 2010. április 27. - 12:39

Lehet, hogy nagyon alapvetõ lesz a kérdés... IS felfogatású fékrõl van szó. Ha adapterrel együtt szedem le az elsõ villáról, akkor visszaszereléskor ugye nem kell újra beállítani a féktest pozícióját?
Írta 2010. április 26. - 22:10

Írta 2010. április 26. - 21:45

Írta 2010. április 26. - 20:54

Írta 2010. április 26. - 18:55

Írta 2010. április 26. - 17:32

köszi, az a helyzet, hogy télen elég sokat állt, nemrég vettem elõ, nem hinném, hogy olajos lenne a pofa, de szétszedem. Nem tudom, ha veszek ugyanolyan avid fékbetétet, akkor mi fog változni, de ha nem javul meg magától beruházok :-)
Én 1400 Ft-ért vettem Zoggie fékbetétet bele,eddig semmi bajom a fékerõvel. Igaz,hogy azt nem néztem meg,hogy fémes-e,vagy szinteres de fog mint állat. Egyenlõre csak a hátsóba vettem,ezért csak arról tudok véleményt mondani.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2010. április 26. - 17:01

Jelenleg nekem is BB5 figyel a bicón,és nekem is gyengébb elõl,bár azért annyira nem,amennyire te írod. Az okát nem tudom miért (én egyszerû konst.hibának gondolom). Próbáld megpucolni alkohollal a pofákat,hát ha csak olaj,vagy zsír került rá. Sokszor elég annyi,hogy olajos kézzel megfogod. Ha így sem oké akkor venni kell egy új fékpofát ami kb.1400 Ft
köszi, az a helyzet, hogy télen elég sokat állt, nemrég vettem elõ, nem hinném, hogy olajos lenne a pofa, de szétszedem. Nem tudom, ha veszek ugyanolyan avid fékbetétet, akkor mi fog változni, de ha nem javul meg magától beruházok :-)
Írta 2010. április 26. - 16:20

Elsõ pofacserém Hayes 9-nél. Ha jól tudom a dugattyúkat vissza kéne nyomkodni, hogy az új, vastagabb pofáknak legyen hely. Nekem ez nem sikerült maradéktalanul, kellemetlenül fogja a tárcsát menet közben. Mi a teendõ? (úgy magyarázzátok, hogy a gyengébbek is értsék:) )
Hello! A Vegámon nekem is hayes 9-es volt. Fékpofa cserénél tényleg vissza kell nyomni a dugattyúkat csak próbáld úgy,hogy egy ideig benyomva tartod,nekem így mindig sikerült,vagy a fékkaron lévõ imbuszcsavart tekerd ki,mert lehet,hogy ahogy kopott a pofa rá lett húzva.Nekem minden pofacserénél ki kellett tekerni.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2010. április 25. - 22:06

Amúgy a fékpofa kopásánál nem volt fékfolyadék utántöltés? Ha igen, akkor nem is fog menni, mert túl sok az olaj a rendszerben.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. április 25. - 21:12

Írta 2010. április 25. - 19:30

Üdv!
Tavaly vettem egy Polarist, AVID BB5 tárcsafékekkel. A hátsó nagyon zsír, de valahogy az elsõt gyengének érzem. Több helyen olvastam, hogy a BB5-öt be kell koptatni, de tavaly óta lett volna ideje, azt hiszem. Egy közepes lejtõn is, hiába húzom szakadásig, csak gurulok tovább.
Kezdõ bringás vagyok belátom, de az elsõ féknél normális, ha ennyire gyenge???
köszi a segítséget!
Balages
Jelenleg nekem is BB5 figyel a bicón,és nekem is gyengébb elõl,bár azért annyira nem,amennyire te írod. Az okát nem tudom miért (én egyszerû konst.hibának gondolom). Próbáld megpucolni alkohollal a pofákat,hát ha csak olaj,vagy zsír került rá. Sokszor elég annyi,hogy olajos kézzel megfogod. Ha így sem oké akkor venni kell egy új fékpofát ami kb.1400 Ft
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2010. április 25. - 18:55

Tavaly vettem egy Polarist, AVID BB5 tárcsafékekkel. A hátsó nagyon zsír, de valahogy az elsõt gyengének érzem. Több helyen olvastam, hogy a BB5-öt be kell koptatni, de tavaly óta lett volna ideje, azt hiszem. Egy közepes lejtõn is, hiába húzom szakadásig, csak gurulok tovább.
Kezdõ bringás vagyok belátom, de az elsõ féknél normális, ha ennyire gyenge???
köszi a segítséget!
Balages
Írta 2010. április 24. - 21:38

Igen arn,úgy csináltam hátul is..holnap akkor próbálom az általad leírt módon beállítani,de így szemre eszméletlen kicsi a rés...ha a dugattyúkat visszanyomom akkor meg pumpálnom kell egy ideig míg jó nem lesz..

köszi,talán összejön,vagy megszokom a hangját:D
üdv,Péter
Írta 2010. április 24. - 21:17

HellóHelló
Merida HFS xc 3000D 2009-es vázról van szó crossride kerékszettel..eddig max elõl volt probléma a villa kolbászolása miatt..
ma már próbáltam tesómat ráültetni a bringára..és úgy belõni...de még rosszabb lett picivel:D elsõvel egy perc gondom sem volt...fékkar behúz..csavar meghúz és boldogság...de hátul most nem tudom mit tegyek:)
Köszi
üdv,Péter
nekem az xt volt az elso tarcsafekem, ami magatol beallt, a "meggumizom a kart, es rahuzom a csavart" modszerrel. de ott is csak elol... igy probaltad hatul is beallitani? en ugy szoktam, hogy parhuzamositom szemre nagyjabol, aztan rahuzom az egyiket kicsit, majd figyelve a tavolsagokat a masikat. sokat segit, ha teszel mogeje egy feher papirlapot, hogy lasd a reseket a pofak mellett. megporgeted a kereket, ha fulre sem koszorul, akkor mar csak a terheleses vizsgalat van hatra.
Írta 2010. április 24. - 21:01

Merida HFS xc 3000D 2009-es vázról van szó crossride kerékszettel..eddig max elõl volt probléma a villa kolbászolása miatt..
ma már próbáltam tesómat ráültetni a bringára..és úgy belõni...de még rosszabb lett picivel:D elsõvel egy perc gondom sem volt...fékkar behúz..csavar meghúz és boldogság...de hátul most nem tudom mit tegyek:)
Köszi
üdv,Péter
Írta 2010. április 24. - 20:53

HellóHelló,
lenne egy kérésdem,gyorsan fel is vázolom...történetesen új xt fék dcl karokkal új xt tárcsákkal(6csavaros) és hátul beállítom rendesen a féket állványon..de amint ráülök beleér a tárcsa a pofába....tárcsák nincsenek elgörbülve,már néztem azt:) amikor behúzom picikét a fékkart úgy abbamarad a hang és a fék sem fog,legalábbis úgy éreztem:D
esetleg légtelenítsem a féket,vagy csak szokjam meg a hangot és nyomás tovább?
üdv,kösz,Péter
az is jo modszer, ha megkersz vkit, hogy uljon fel, megnezed, hogy merre "huz". ezutan ugy allitod be allvanyon, hogy meg ne erjen hozza, de a "huzasi" irany kozelebe allitod. bar az xtt konnyu beallitani allvany nelkul is

Írta 2010. április 24. - 20:35

Írta 2010. április 24. - 20:05

Nem egyedi probléma, rugalmas a kerékpárod hátsó része vagy "kereke" (nem elég merev). Úgy próbáld meg beállítani, hogy valaki üljön a nyeregben, miközben beállítod a féknyerget.de amint ráülök beleér a tárcsa a pofába....tárcsák nincsenek elgörbülve,már néztem azt