Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Köszi a választ. Igen, tudom, hogy nem olyan nagy dolog, csak azért merült fel a kérdés, mert a féktárcsa ugye egy szép nagy fékezés után lesz szép egyenes, a féktestet pedig az egyenes tárcsához lenne jó beállítani. Vagy ez nagy hülyeség, esetleg csak a hatása elhanyagolható? Mondjuk ez a probléma az eredeti felszerelésnél (amit nem én csináltam) is fennállt...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
elméletileg nem....gyakorlatilag elõfordulhat hogy be kell, de annyra nem nagy feladat az..

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

Lehet, hogy nagyon alapvetõ lesz a kérdés... IS felfogatású fékrõl van szó. Ha adapterrel együtt szedem le az elsõ villáról, akkor visszaszereléskor ugye nem kell újra beállítani a féktest pozícióját?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
átlag felhasználásra talán a szinterezett a legjobb....mert az bírja a legjobban (legtovább)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nincs legjobb. A lényeg, hogy milyen jellemzõk fontosak számodra, és ezek alapján választod ki, hogy milyen komponensû fékbetét kell venned.

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

a zoggie az mûgyantás

gondolom a szinteres betét a legjobb

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
a zoggie az mûgyantás

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

köszi, az a helyzet, hogy télen elég sokat állt, nemrég vettem elõ, nem hinném, hogy olajos lenne a pofa, de szétszedem. Nem tudom, ha veszek ugyanolyan avid fékbetétet, akkor mi fog változni, de ha nem javul meg magától beruházok :-)

Én 1400 Ft-ért vettem Zoggie fékbetétet bele,eddig semmi bajom a fékerõvel. Igaz,hogy azt nem néztem meg,hogy fémes-e,vagy szinteres de fog mint állat. Egyenlõre csak a hátsóba vettem,ezért csak arról tudok véleményt mondani.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Jelenleg nekem is BB5 figyel a bicón,és nekem is gyengébb elõl,bár azért annyira nem,amennyire te írod. Az okát nem tudom miért (én egyszerû konst.hibának gondolom). Próbáld megpucolni alkohollal a pofákat,hát ha csak olaj,vagy zsír került rá. Sokszor elég annyi,hogy olajos kézzel megfogod. Ha így sem oké akkor venni kell egy új fékpofát ami kb.1400 Ft

köszi, az a helyzet, hogy télen elég sokat állt, nemrég vettem elõ, nem hinném, hogy olajos lenne a pofa, de szétszedem. Nem tudom, ha veszek ugyanolyan avid fékbetétet, akkor mi fog változni, de ha nem javul meg magától beruházok :-)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Elsõ pofacserém Hayes 9-nél. Ha jól tudom a dugattyúkat vissza kéne nyomkodni, hogy az új, vastagabb pofáknak legyen hely. Nekem ez nem sikerült maradéktalanul, kellemetlenül fogja a tárcsát menet közben. Mi a teendõ? (úgy magyarázzátok, hogy a gyengébbek is értsék:) )

Hello! A Vegámon nekem is hayes 9-es volt. Fékpofa cserénél tényleg vissza kell nyomni a dugattyúkat csak próbáld úgy,hogy egy ideig benyomva tartod,nekem így mindig sikerült,vagy a fékkaron lévõ imbuszcsavart tekerd ki,mert lehet,hogy ahogy kopott a pofa rá lett húzva.Nekem minden pofacserénél ki kellett tekerni.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nyomd vissza jobban :)
Amúgy a fékpofa kopásánál nem volt fékfolyadék utántöltés? Ha igen, akkor nem is fog menni, mert túl sok az olaj a rendszerben.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.366 hozzászólás
Elsõ pofacserém Hayes 9-nél. Ha jól tudom a dugattyúkat vissza kéne nyomkodni, hogy az új, vastagabb pofáknak legyen hely. Nekem ez nem sikerült maradéktalanul, kellemetlenül fogja a tárcsát menet közben. Mi a teendõ? (úgy magyarázzátok, hogy a gyengébbek is értsék:) )

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Üdv!

Tavaly vettem egy Polarist, AVID BB5 tárcsafékekkel. A hátsó nagyon zsír, de valahogy az elsõt gyengének érzem. Több helyen olvastam, hogy a BB5-öt be kell koptatni, de tavaly óta lett volna ideje, azt hiszem. Egy közepes lejtõn is, hiába húzom szakadásig, csak gurulok tovább.
Kezdõ bringás vagyok belátom, de az elsõ féknél normális, ha ennyire gyenge???
köszi a segítséget!
Balages

Jelenleg nekem is BB5 figyel a bicón,és nekem is gyengébb elõl,bár azért annyira nem,amennyire te írod. Az okát nem tudom miért (én egyszerû konst.hibának gondolom). Próbáld megpucolni alkohollal a pofákat,hát ha csak olaj,vagy zsír került rá. Sokszor elég annyi,hogy olajos kézzel megfogod. Ha így sem oké akkor venni kell egy új fékpofát ami kb.1400 Ft
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Üdv!

Tavaly vettem egy Polarist, AVID BB5 tárcsafékekkel. A hátsó nagyon zsír, de valahogy az elsõt gyengének érzem. Több helyen olvastam, hogy a BB5-öt be kell koptatni, de tavaly óta lett volna ideje, azt hiszem. Egy közepes lejtõn is, hiába húzom szakadásig, csak gurulok tovább.
Kezdõ bringás vagyok belátom, de az elsõ féknél normális, ha ennyire gyenge???
köszi a segítséget!
Balages

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló

Igen arn,úgy csináltam hátul is..holnap akkor próbálom az általad leírt módon beállítani,de így szemre eszméletlen kicsi a rés...ha a dugattyúkat visszanyomom akkor meg pumpálnom kell egy ideig míg jó nem lesz..:) ezért gondoltam légtelenítésre is.. tesóm igaz 20 kilóval könnyebb de hát reménykedtem,hogy úgy jobb lesz beállítva...

köszi,talán összejön,vagy megszokom a hangját:D
üdv,Péter

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

HellóHelló

Merida HFS xc 3000D 2009-es vázról van szó crossride kerékszettel..eddig max elõl volt probléma a villa kolbászolása miatt..
ma már próbáltam tesómat ráültetni a bringára..és úgy belõni...de még rosszabb lett picivel:D elsõvel egy perc gondom sem volt...fékkar behúz..csavar meghúz és boldogság...de hátul most nem tudom mit tegyek:)

Köszi
üdv,Péter

nekem az xt volt az elso tarcsafekem, ami magatol beallt, a "meggumizom a kart, es rahuzom a csavart" modszerrel. de ott is csak elol... igy probaltad hatul is beallitani? en ugy szoktam, hogy parhuzamositom szemre nagyjabol, aztan rahuzom az egyiket kicsit, majd figyelve a tavolsagokat a masikat. sokat segit, ha teszel mogeje egy feher papirlapot, hogy lasd a reseket a pofak mellett. megporgeted a kereket, ha fulre sem koszorul, akkor mar csak a terheleses vizsgalat van hatra.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
HellóHelló

Merida HFS xc 3000D 2009-es vázról van szó crossride kerékszettel..eddig max elõl volt probléma a villa kolbászolása miatt..
ma már próbáltam tesómat ráültetni a bringára..és úgy belõni...de még rosszabb lett picivel:D elsõvel egy perc gondom sem volt...fékkar behúz..csavar meghúz és boldogság...de hátul most nem tudom mit tegyek:)

Köszi
üdv,Péter

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

HellóHelló,

lenne egy kérésdem,gyorsan fel is vázolom...történetesen új xt fék dcl karokkal új xt tárcsákkal(6csavaros) és hátul beállítom rendesen a féket állványon..de amint ráülök beleér a tárcsa a pofába....tárcsák nincsenek elgörbülve,már néztem azt:) amikor behúzom picikét a fékkart úgy abbamarad a hang és a fék sem fog,legalábbis úgy éreztem:D
esetleg légtelenítsem a féket,vagy csak szokjam meg a hangot és nyomás tovább?

üdv,kösz,Péter

az is jo modszer, ha megkersz vkit, hogy uljon fel, megnezed, hogy merre "huz". ezutan ugy allitod be allvanyon, hogy meg ne erjen hozza, de a "huzasi" irany kozelebe allitod. bar az xtt konnyu beallitani allvany nelkul is :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
anno nekem a cl tárcsa sohasem cincogott, de a 6 csavarossal állandóan szívok...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

de amint ráülök beleér a tárcsa a pofába....tárcsák nincsenek elgörbülve,már néztem azt

Nem egyedi probléma, rugalmas a kerékpárod hátsó része vagy "kereke" (nem elég merev). Úgy próbáld meg beállítani, hogy valaki üljön a nyeregben, miközben beállítod a féknyerget.