Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
HellóHelló,

lenne egy kérésdem,gyorsan fel is vázolom...történetesen új xt fék dcl karokkal új xt tárcsákkal(6csavaros) és hátul beállítom rendesen a féket állványon..de amint ráülök beleér a tárcsa a pofába....tárcsák nincsenek elgörbülve,már néztem azt:) amikor behúzom picikét a fékkart úgy abbamarad a hang és a fék sem fog,legalábbis úgy éreztem:D
esetleg légtelenítsem a féket,vagy csak szokjam meg a hangot és nyomás tovább?

üdv,kösz,Péter

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
VV! Köszönöm a segítséget!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az enyem ilyen - van ezen a ket allitasi lehetosegen kivul mas?

Feltöltött kép

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ami az érdekes, hogy nem, nem állítja magát, ahogy kopik, úgy kell állítanom a kormányon a kis tekerõ izét. Feltételezem ezt érted imbuszcsavar alatt, nekem már új típusú fékkarom van, azon van egy kis kézzel tekerhetõ henger, amivel a kar kijjebb-beljebb állítható. Kezdek én is a rossz olajfeltöltésre gyanakodni. :(

Az csak a fékkar távolság állító tekerentyû, kell ott még lennie egy kis imbusz csavarnak ami a munkahenger tengelyének a végén van, az állítja a nyomáspontot.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Dante: azt csak ranezesre tudod megmondani hogy elkopott-e a pofa vagy nem. szerencsere tok egyszeru, mert csak odapillantasz es tokre latszik hogy van-e meg anyag vagy mar csak a hatlap harap

a fekkaron levo 2.5-os imbusszal a fekkar helyzetet allitod, de onnan ugyanakkora utat fog megtenni. az hogy mikor talalkozik a fekpofa a tarcsaval azt az XT-n ha jol tevedek nem tudod allitani. ugy emlekszem van rajta egy stroke feliratu csavar, de nekem az szerintem nem csinalt semmit.

a fekbetet kopasahoz a fek allitja magat

de csinal - nagy allasnal kemenyebb a talalkozasi pont, kicsinel puhabb es jobban adagolhato. en a fekkartavolsaggal es ezzel marha jol ossze tudtam hangolni az elejet hatuljat: a hatso picit puhabb alapvetoen. ha normalisan bekopik, akkor majd finomhangolok. ha nagy az elteres, akkor szvsz ujra kellene legteleniteni, mas megoldas nem hiszem, hogy lenne az allithatosagbol fakadoan.

meg jo hogy nem en raktam fel, mert en tuti osszeteptem volna egyket ora molyolas utan. lattam dave mit kinlodott :) nemi hasznalat utan erdemes "utolegteleniteni"? tehat itt nincs olyan nemi hasznalat utan jonnek elo buborekok (kioldodik, vagy mittomen)?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Persze, pusztán adapterezés kérdése.

Köszönöm szépen!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Persze, pusztán adapterezés kérdése.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Bocsi ha nagyon láma kérdés! A BB7 elsõféket be lehet tenni hátra is? Kérem a bovden hosszúságával kapcsolatos vicceket mellõzzük :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ami az érdekes, hogy nem, nem állítja magát, ahogy kopik, úgy kell állítanom a kormányon a kis tekerõ izét. Feltételezem ezt érted imbuszcsavar alatt, nekem már új típusú fékkarom van, azon van egy kis kézzel tekerhetõ henger, amivel a kar kijjebb-beljebb állítható. Kezdek én is a rossz olajfeltöltésre gyanakodni. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Dante: azt csak ranezesre tudod megmondani hogy elkopott-e a pofa vagy nem. szerencsere tok egyszeru, mert csak odapillantasz es tokre latszik hogy van-e meg anyag vagy mar csak a hatlap harap

a fekkaron levo 2.5-os imbusszal a fekkar helyzetet allitod, de onnan ugyanakkora utat fog megtenni. az hogy mikor talalkozik a fekpofa a tarcsaval azt az XT-n ha jol tevedek nem tudod allitani. ugy emlekszem van rajta egy stroke feliratu csavar, de nekem az szerintem nem csinalt semmit.

a fekbetet kopasahoz a fek allitja magat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Válaszom a kérdésre "igen" volt. A szemléltetés végett írtam, hogy ami elõl "8 méretû, az hátul nagyjából "7-nak felel meg, és nem fordítva, mint ahogy a kérdést feltevõ gondolta.

Felfogtam. :)
Csak el kellett olvasnom még egyszer, hogy mit kérdezett. :)

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hátsó 203as adaptert akar elõre rakni 180assal vagy én olvastam rosszul?

Válaszom a kérdésre "igen" volt. A szemléltetés végett írtam, hogy ami elõl "8 méretû, az hátul nagyjából "7-nak felel meg, és nem fordítva, mint ahogy a kérdést feltevõ gondolta.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

És mitõl foghat bent?

Kevés az olaj. Elvileg mindig ugyanott kéne fognia, mert önbeállós.

Igen. Elsõ 203-s adaptert, ha hátra helyezel, az nagyjából a 180-s (Avidnál 185mm) méretnek felel meg.

Hátsó 203as adaptert akar elõre rakni 180assal vagy én olvastam rosszul?

A sebesség mindent megold.

Jarfijoci

Jarfijoci

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Köszi a segítséget mindenkinek

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

1.5 év 3-ik garnitúra betét kicsit több sarazással.

És mitõl foghat bent?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nagyjábol.....de nem jó sajna....én is próbálkoztam vele, az a 3mm pont kibasz az ember fiával

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Igen. Elsõ 203-s adaptert, ha hátra helyezel, az nagyjából a 180-s (Avidnál 185mm) méretnek felel meg.

Jarfijoci

Jarfijoci

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Sziasztok! Van egy olyan kérdésem. Van egy 203mm-es Avid BB7-es tárcsafékem hátra. Hogyha azt elõre raknám 180-as tárcsával kell e vennem adaptert??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1.5 év 3-ik garnitúra betét kicsit több sarazással.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kedves Mindenki, Dante ismerkedik a tárcsafékkel címû mûsor, 2. epizódját látják:

Szóval, XT tárcsafék esetén (újfajta), mi a teendõ, ha a fékkar kissé bent fog? Van a fékkaron egy kis tekerõ izé - ezt használtam, s néhány fordulattal be is állítottam tökéletes távolságra, viszont mivel a fékpofa kopik a használattól, a fékkar így is egyre beljebb fog. Nem vagyok gyors lefelé, de tudok fékezni, s nem szoktam végig tépni, ezért hihetetlennek tartom, hogy a gyári pofa ennyit bírt (1500 kili terepezés, némi sarazással), mivel a V-fékes korszakomban egy-egy Koolstop pofával egy évet is elmentem, akármilyen retek volt.

A kérdés tehát - mit kell tennem, hogy beljebb fogjon (tekerõ a fékkaron maxon)? Honnan tudom, hogy a fékpofa teljesen elkopott? (ha ez lenne a helyzet) Ha pedig máshogy ezt orvosolni lehet, hogyan tudom azt házilag, túl nagy tudás nélkül megoldani?