Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Válaszom a kérdésre "igen" volt. A szemléltetés végett írtam, hogy ami elõl "8 méretû, az hátul nagyjából "7-nak felel meg, és nem fordítva, mint ahogy a kérdést feltevõ gondolta.

Felfogtam. :)
Csak el kellett olvasnom még egyszer, hogy mit kérdezett. :)

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hátsó 203as adaptert akar elõre rakni 180assal vagy én olvastam rosszul?

Válaszom a kérdésre "igen" volt. A szemléltetés végett írtam, hogy ami elõl "8 méretû, az hátul nagyjából "7-nak felel meg, és nem fordítva, mint ahogy a kérdést feltevõ gondolta.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

És mitõl foghat bent?

Kevés az olaj. Elvileg mindig ugyanott kéne fognia, mert önbeállós.

Igen. Elsõ 203-s adaptert, ha hátra helyezel, az nagyjából a 180-s (Avidnál 185mm) méretnek felel meg.

Hátsó 203as adaptert akar elõre rakni 180assal vagy én olvastam rosszul?

A sebesség mindent megold.

Jarfijoci

Jarfijoci

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Köszi a segítséget mindenkinek

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

1.5 év 3-ik garnitúra betét kicsit több sarazással.

És mitõl foghat bent?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nagyjábol.....de nem jó sajna....én is próbálkoztam vele, az a 3mm pont kibasz az ember fiával

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Igen. Elsõ 203-s adaptert, ha hátra helyezel, az nagyjából a 180-s (Avidnál 185mm) méretnek felel meg.

Jarfijoci

Jarfijoci

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Sziasztok! Van egy olyan kérdésem. Van egy 203mm-es Avid BB7-es tárcsafékem hátra. Hogyha azt elõre raknám 180-as tárcsával kell e vennem adaptert??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1.5 év 3-ik garnitúra betét kicsit több sarazással.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kedves Mindenki, Dante ismerkedik a tárcsafékkel címû mûsor, 2. epizódját látják:

Szóval, XT tárcsafék esetén (újfajta), mi a teendõ, ha a fékkar kissé bent fog? Van a fékkaron egy kis tekerõ izé - ezt használtam, s néhány fordulattal be is állítottam tökéletes távolságra, viszont mivel a fékpofa kopik a használattól, a fékkar így is egyre beljebb fog. Nem vagyok gyors lefelé, de tudok fékezni, s nem szoktam végig tépni, ezért hihetetlennek tartom, hogy a gyári pofa ennyit bírt (1500 kili terepezés, némi sarazással), mivel a V-fékes korszakomban egy-egy Koolstop pofával egy évet is elmentem, akármilyen retek volt.

A kérdés tehát - mit kell tennem, hogy beljebb fogjon (tekerõ a fékkaron maxon)? Honnan tudom, hogy a fékpofa teljesen elkopott? (ha ez lenne a helyzet) Ha pedig máshogy ezt orvosolni lehet, hogyan tudom azt házilag, túl nagy tudás nélkül megoldani?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
XTR robbantás

Feltöltött kép
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
holnap leengedem es ujrakezdem az egeszet. most beleraktam a pofakat, de vodor takony erzes. pedig pumpaltam meg fel orat. es jonnek a bubik, de nem enged sehol, mert korbetapiztam es szaraz mindenhol. tanacstalan vagyok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én azért nem csinálom magam, megkímélem a féket a falhoz b...ástól :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy oraja pumpalom a hatso feket [fekkar csere + legtelenites] es meg mindig jonnek a rohadek apro bubik. hehh

az elso tok gyorsan ment, de a hatso szivat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kar h azt oda nem kéne fujni, mert az a tárcsára meg a betétra való úgy tudom....

szedd le féktestet, óvatosan huzd be kicsir a kart, h picit kijójenek a dugattyúk, törölgesd meg a szélét, majd kicsi finom mûszerolajat neki , visszanyomod, olajozást lehet több lépésben is.... de ami kint marad azt töröld le majd azért

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok,

Lenne egy kezdo kerdese, leven kezdo bringas vagyok. Nehany honapja vettem egy bringat, Hayes Stroker Trail fekek vannak rajta.
Neha napja kezdte azt csinalni, hogy erosebb fekezes utan nehany masodpercig a fekbetet hozzaer a tarcsahoz. Nehany masodperc utan minden rendben.

Olyan mintha a munkahenger lassan terne vissza a kiindulasi pozicioba.
Lehetseges ez? Levegos a rendszer?
Nem igazan van otletem leven nem ertek hozza.

Elore is koszonom
Udv,

Valószínûleg a melegedéstõl kicsit be hullámosodik a tárcsa, aztán visszahûl és elmúlik.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Féktisztító, mert szerintem a dugattyú retkes... De ez csak 1 ötlet... Majd megírják a tutit, akik ismerik a féket...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

vavhab

vavhab

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

Lenne egy kezdo kerdese, leven kezdo bringas vagyok. Nehany honapja vettem egy bringat, Hayes Stroker Trail fekek vannak rajta.
Neha napja kezdte azt csinalni, hogy erosebb fekezes utan nehany masodpercig a fekbetet hozzaer a tarcsahoz. Nehany masodperc utan minden rendben.

Olyan mintha a munkahenger lassan terne vissza a kiindulasi pozicioba.
Lehetseges ez? Levegos a rendszer?
Nem igazan van otletem leven nem ertek hozza.

Elore is koszonom
Udv,

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Vennék Shimano-t de nem tudok 5-6 nál többet rászánni. Lehet bevállalom a tektro-t.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en siman bevallalnam a tektrot. a hayes belepo szintu fekjei sosem voltak igazan jok. es a ryde-rol se hallani tul sok pozitovat. csak a felirat nem teszi jova, hogy ha ki lett belole sporolva az anyag meg a technologia.

olyan ez mint egy fapados volkswagen vs egy fullextras skoda. utobbival jar jobban az ember.

RAUH-Welt
B E G R I F F