h.zoli: nem tudom, felétek milyen lecsoffadt,régi speed mtorok rohangálnak, de ott is évek óta terjed a radiális fékfelfüggesztés, ami kb a pm motoros megfelelõje.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Nem bizony.Mindenki isteníti a pm rögzítést.
Azon túl ,hogy merevebb(ami nyilván nagyon nem elhanyagolható)nem sok elõnye van.
Sziasztok!
Problémám a következõ: Hayes Stroker Trail elsõ fékem tengelyvonala nem esik egybe a tárcsa közepével. Tehát a tárcsa nem középen fut, hanem a külsõ oldala belesúrol a féktestbe. Mivel a tárcsa 180-as, a féktest egy PM 180-as adapter közbeiktatásával 2 db hosszú átmenõcsavarral rögzül a villához. Mivel a fék bontásból van, csodálkoztam is miért görbék a csavarok. Biztos ott is fellépett a hiba, csak feszítettek egyet rajta. No én ennél elegánsabb megoldást választanék, de akkor is a féktest oválfuratain kéne egy tûreszelõvel bõvíteni oldalirányba. Vélemény?
Lemostam szappannal a pofákat, meg a tárcsát, ahogy szoktam. Az elsõ két fékezésnél harapott, utána nyikorgott, de nem fogott, aztán eltûnt a nyikorgás. Nem mondom, hogy szarul fog, de nem is jól. Durva lejtõn szakaszosan fékezgettem vele 1km-en át, de nem lett jobb. Akkor az ilyen lesz?
Hali
Még sokat nem mentem a bicóval (20km) amióta meg vettem használtan a fék (hfx9 hd). Amikor megvettem, nagyon jól fogott, most is fog, de már nem annyira. Koptassam még, vagy ez már ilyen lesz?
Nem hinném, hogy reszelgetni kell egy féktestetet ... nekem ha ilyen gondom volt, akkor mint írtam, kiszedtem a betétet, visszanyomtam a dugattyúkat, betét vissza és belõttem a féket rendesen. Mindig sikerült beállítanom a hidraulikus tárcsafékem, ha nagyon nem akart menni, akkor full szétszedtem, adtam neki új olajat; ez csak egyszer fordult elõ, de akkor már érett az olajcsere.
Ott valami nagyon nem lehet kerek, dugattyúk rendesen állnak? agy középen van?
Természetesen beszereztem 2 új hibátlan csavart és azokkal próbáltam összerakni. Az adapteren nincs márkajelzés, csak annyi, hogy PM 180 és hogy merre legyen a teteje. Kialakítása miatt abba hiba nem lehet, mert csak két - a magasságot kiemelõ- hengerbõl áll, távtartóval összekötve.
elsõre én azért megpróbálkoznék két hibátlan csavarral. az adapter a fékhez való, vagy más gyártóé?
Ok
Lehet,hogy igazad van megnézem a biciklis boltba.
A sebesség mindent megold.
Vegyük a képen a bal alsó bekarikázott részt. A felsõ alátét ugyanakkora mindenhol. Az alsónak is csak a vastagsága szokott változni. Ez szerintem 3mm vastag. Átmérõ, belsõ átmérõ stb változatlan mindegyiknél. A következõ vastagabb azt hiszem 4mm utána meg 5 talán? De bicóboltban tuti van, felesleges ezzel pepecselni szerintem, az egész lehet vagy 200 ft.