Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. november 28. - 11:27

180-as tárcsákat használok. Nem a szépségre megyek mert akkor SHIMANO SAINT-et vennék mert nekem az tetszik, hanem az ár-érték arányra. A STROKER-rõl fogalmam sincs mert senki nem használ a környezetemben ilyet. Örülök hogy van egy jó vélemény róla! Holnap bejárom a boltokat és tisztább lesz a kép.
Írta 2010. november 28. - 11:16

Fék,fék,fék!
Helló Mindenki!
SEGÍTSETEK! Féket akarok venni! Légyszi osszátok meg a véleményeteket ezekben a kategóriákban AVID, HAYES, SHIMANO. A lényeg: újat akarok, olyat amire van garancia! Az árról azt tudom mondani, hogy régi vágyam az AVID 5 ELIXIR ez jelenleg 160mm-es tárcsával (szett) 60.000 Ft (fehér, tárcsa+adapter). Ezt jó féknek gondolom és az árát meg elég húzósnak! A fõ kérdés SZERINTETEK mi az a fék amit érdemes már megvenni olyan felhasználás mellett ami rám jellemzõ: csak terepen megyek, és néha lefelé elmegy az eszem de inkább mindig, ja és 95 kg vagyok! Különösen érdekelne, hogy mit mondtok a Shimano-ra mert most van egy idei és olcsó, viszont szérián kívüli féke a BR-M575 ennek a szett ára tárcsa nélkül 33.000 Ft (e-bike szerint). Azonban nem túl jó véleményeket olvasok róla a TestBike-on, egyáltalán nem is tudom hogy ezeknek a véleményeknek mennyire lehet hinni??? Hayes-bõl pedig a Stroker Trail-t néztem de azok állítólag nagyon eresztik az olajat!
Szóval??? Linkeket is elfogadok
Köszi
Stroker trailem van, és semmi nem volt vele. Nagyon fog, nem ereszt semmit, csak az adagolhatóságot szokni kell.
Írta 2010. november 28. - 03:22

mondjuk nekem személyesen egyáltalán nem tetszik külsõre az 575, a legrondább fék amit valaha a shimano megcsinált, dehát izlések és pofonok

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. november 27. - 21:10

és nem egyszerûbb azt felújítani?
ha nincs elkopva az egész akkor azt a beragadt dugattyút még mûködésre lehet bírni.
sala módszerrel.
fékbetét kiszed
mozgó dugattyú lefog
beragadt dugattyú kinyom, ken, kinyom, ken...
aztán amikor már finoman jár az egészet zsírtalanítani, összerakni, és gondolom egy olajcsere is ráfér.
Azt hiszem nem mondtam el mindent...

Írta 2010. november 27. - 20:51

ha nincs elkopva az egész akkor azt a beragadt dugattyút még mûködésre lehet bírni.
sala módszerrel.
fékbetét kiszed
mozgó dugattyú lefog
beragadt dugattyú kinyom, ken, kinyom, ken...
aztán amikor már finoman jár az egészet zsírtalanítani, összerakni, és gondolom egy olajcsere is ráfér.
Írta 2010. november 27. - 20:47

A testbiket csak akkor olvas ha röhögni akarsz. Azt hiszem biketiggernek is ilyen van vagy Deore és teljesen meg van vele elégedve. Súlyban is közel járhat hozzád ill. õ is szeret lejtõzni.
Néhány napja majdnem megrendeltem már ezt a féket!
Shimano Branded
De a rossz vélemények miatt eltántorodtam tõle! Nem akarok olyan drága féket ha megfelelõ az olcsóbb is, de ha csak a drága a jó akkor legyen...
A tesómnak egy pár éves LX szettje van dual control-os, és úgy fog mint a satu. Nekem most egy avid jucy 3-am van másfél évig hibátlan volt aztán vettem egy össztelós Mongoose-t átkerüt rá a fék és onnantól egyre jobban tönkre ment, most cserés, már nem mozog a duattyú elöl (a belsõ).
Írta 2010. november 27. - 20:17

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. november 27. - 20:11

Nem hinném, hogy reszelgetni kell egy féktestetet ... nekem ha ilyen gondom volt, akkor mint írtam, kiszedtem a betétet, visszanyomtam a dugattyúkat, betét vissza és belõttem a féket rendesen. Mindig sikerült beállítanom a hidraulikus tárcsafékem, ha nagyon nem akart menni, akkor full szétszedtem, adtam neki új olajat; ez csak egyszer fordult elõ, de akkor már érett az olajcsere.
Szeva Bandyta!
Neked lett igazad! Hétvégén a sötét pincébõl felhoztam a bicót a napfényre, hogy készítsek Neketek pár fotót a problémáról. Hát akkor látom, a rögzítõ csavaroknál a féktest oválfurata még engedné a féktestet a kívánt irányba. De akkor miért nem megy? Hát a másik oldali fékbetét tartott ellent, ami kintebb volt a kelleténél. Lehet elõzõ gazdája kicsit csálén használta. Leszereltem, visszanyomtam a belsõ oldali dugattyút és láss csodát, minden a helyén. Tanulság: 1. Ha valaki használtan vesz tárcsaféket, az elsõ lépés minkét dugattyú alaphelyzetbe nyomása. 2. A jó tanácsokat elfogadni.
Írta 2010. november 27. - 19:22

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. november 27. - 19:17

Helló Mindenki!
SEGÍTSETEK! Féket akarok venni! Légyszi osszátok meg a véleményeteket ezekben a kategóriákban AVID, HAYES, SHIMANO. A lényeg: újat akarok, olyat amire van garancia! Az árról azt tudom mondani, hogy régi vágyam az AVID 5 ELIXIR ez jelenleg 160mm-es tárcsával (szett) 60.000 Ft (fehér, tárcsa+adapter). Ezt jó féknek gondolom és az árát meg elég húzósnak! A fõ kérdés SZERINTETEK mi az a fék amit érdemes már megvenni olyan felhasználás mellett ami rám jellemzõ: csak terepen megyek, és néha lefelé elmegy az eszem de inkább mindig, ja és 95 kg vagyok! Különösen érdekelne, hogy mit mondtok a Shimano-ra mert most van egy idei és olcsó, viszont szérián kívüli féke a BR-M575 ennek a szett ára tárcsa nélkül 33.000 Ft (e-bike szerint). Azonban nem túl jó véleményeket olvasok róla a TestBike-on, egyáltalán nem is tudom hogy ezeknek a véleményeknek mennyire lehet hinni??? Hayes-bõl pedig a Stroker Trail-t néztem de azok állítólag nagyon eresztik az olajat!
Szóval??? Linkeket is elfogadok
Köszi
Írta 2010. november 27. - 15:04

A kisebbikkel is meg tudsz csinálni 3-4 féket, de a nagyobbik sokkal jobban megéri. Hússzor annyi, kb 60% felárért. Érdekes ennek az olajnak az árképzése Shimanoéknál, az egyszer biztos. Szerezz hozzá két fecskendõt és akvarisztika boltból 100Ft-ért 1m szilikoncsövet.
Írta 2010. november 27. - 13:02

Nemrégiben hozzá jutottam egy lx olajos tárcsafékhez (elsõ, hátsó), de sajna levegõs.
Átlagosan mennyibe kerül az olaj és mennyi kellene bele?
Elõre is köszi!
Írta 2010. november 27. - 12:52

Nem gondolom át ez így van.Szerinted az AC pumpát,az injektorokat mi keni?Azért szeretnek az AC-k beállni tiszta etanoltól mert nincs kenése.Önts az újadra tiszta benzint és dörzsöld meg milyennek érzed.
Amúgy ekkora ökörséget(már elnézést),hogy a benzin nem ken semmit még életemben nem olvastam.....
a tiszta benzin zsíroldó. nem fogok most benne matatni, használom már egy ideje zsíroldásra ;D
amilyen kenésrõl te beszélsz azt nem maga a benzin teszi, hanem a ma használatban lévõ benzinek adalékanyagai.
Írta 2010. november 27. - 12:44

féktárcsatisztító b+, de ha alkohollal csinálnád, akkor minek kérdezed?
f...szom kérdezte.Rain91 szerintem hülyeséget írt.
Kiakadtam a szappanos dolgon,ezt próbáltam lágyan ecsetelni a hozzászólásomban.
Ne b+olj,ha fingod sincs miért teszed!
Az alkoholt meg a sok hülyeségre válaszképp mondtam.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. november 27. - 12:17

Amúgy ekkora ökörséget(már elnézést),hogy a benzin nem ken semmit még életemben nem olvastam.....
Írta 2010. november 27. - 12:01

Írta 2010. november 27. - 09:54

Írta 2010. november 26. - 23:10

Írta 2010. november 26. - 23:03

féktárcsatisztító b+, de ha alkohollal csinálnád, akkor minek kérdezed?Ez mi?
Irónia ,humor vagy minek nevezzem?
Mert ha annyira okosnak akarok látszódni akkor simán tiszta alkoholt mondok.
Írta 2010. november 26. - 20:18