Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. december 01. - 20:10

Maggi ne haragudj, most öt centi vastag por áll a lakás minden pontján, a fogam alatt is téglapor ropog, úgyhogy még nem vakarom elõ.
Megnéztem ba*szameg. Igazad van:
http://www.chainreac...px?ModelID=7479
egyben van a szemétje...
Ride everywhere.
.
Írta 2010. december 01. - 15:03

A hayesé egyben van a pöcörõvel,az avidé meg külön.
Illetve a hayes csövek vastagabbak is.
Külön gyûrû a régebbi fékekhez volt.Sole,HFX széria.
...
lemértem.Két tizeddel vastagabba hayes csöve.
Revidiálom magam,ha rá tudod szuszakolni az avid gyûrûjét jó lesz.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 01. - 14:12

Mielõtt újra agyfaszt kapok, kérdem:
Ha hayeshez nem kaptam roppantógyûrût de a legjobban az avid hasonlít hozzá, berakhatom azt gond nélkül és mûködni fog, vagy megint beszoptam?
Eddig kettõ nem volt jó, igaz azok nem is rézbõl vannak, meg vékonyabbak is.
Kösz.
Shimano-éké réz, meg elég vastag is....
apropó AGA, DuraAce motyóval van valami ujság?
Írta 2010. december 01. - 14:04

Ha érdekel, nekem van egy szett régi 755-ös fémházas csõszettem...
az milyen is??

na meg majd tavasszal lesz úgyis esedékes ...
Írta 2010. december 01. - 14:00

Ha hayeshez nem kaptam roppantógyûrût de a legjobban az avid hasonlít hozzá, berakhatom azt gond nélkül és mûködni fog, vagy megint beszoptam?
Eddig kettõ nem volt jó, igaz azok nem is rézbõl vannak, meg vékonyabbak is.
Kösz.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. december 01. - 13:31

http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Írta 2010. december 01. - 13:30

na meg a vezeték is meg tud kicsit nyúlni (illetve elveszíti a merevségét és rugalmassá válhat) és azt sem árt cserélni néha
ezeket mind tudom, csak idõm nem volt rá sosem ... viszont olyat kérdeznék, hogy lehet-e derékszögû csatlakozást tenni a fékkarhoz a 2004-es XT-hez? sajna kissé nehézkesen férek el a kormányon ...
A csatlakozókon egyforma a menet, szerintem semmi akadálya.
Ezzel meg is tudod oldani:
Webáruház - Biker Kft. › Bowdenek › Bowdenház-kupakok, kiegészítõk › Hidraulikus bowden csatlakozó készlet
Ha csövet is akarsz cserélni akkor meg ezzel.
Shimano Hidraulikus fékkábel (SM-BH63) (Fék | Fékalkatrész | Fékcsõ (hidraulikus)) | Kerékpár Webshop
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Írta 2010. december 01. - 13:22

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 01. - 11:29

az ásványi olaj is felveszi a nedvességet. évente azt sem árt lecserélni szerintem....
Shimano is azt írja hogy akkor cseréljük, ha már marhára elszínezõdött:
"It is recommended that you replace the oil inside the reservoir tank if it becomes
severely discolored."
Magura meg ezt:
"The filling and bleeding of a MAGURA brake is not a routine work. This
is due to the fact that the biodegradable MAGURA Blood hydraulic oil
does not absorb water like DOT brake liquid in cars and on motorcycles.
A filling and bleeding of a MAGURA is therefore only necessary in
case of an incorrect installation or a tubing change after this has been
damaged. Only use MAGURA Blood hydraulic oil, never DOT brake
liquid."
...de persze abból nem lehet baj ha friss olaj van benne

Írta 2010. december 01. - 11:18

ezeket mind tudom, csak idõm nem volt rá sosem ... viszont olyat kérdeznék, hogy lehet-e derékszögû csatlakozást tenni a fékkarhoz a 2004-es XT-hez? sajna kissé nehézkesen férek el a kormányon ...

Írta 2010. december 01. - 11:16

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 01. - 11:08

Írta 2010. december 01. - 11:03

Fuhh, 2004 óta nem cseréltél benn olajat? Azért évente egyszer illene szerintem! Nem egy drága beruházás, bár elsõre én speckó elszöszmötöltem vele egy darabig.
Shimano-ban ásványi olaj van, azt nem annyira fontos évente cserélni szerintem. A Magura HS-ekhez (hidraulikus felnifék) határozottan azt írják hogy csak akkor kell cserélni ha valami gond van vele, azokban is ásványi olaj van. A HS22-esemben szerintem még a gyári olaj van, és kb.15 éves. Hibátlan.
Írta 2010. december 01. - 10:19

Helló!
Igen a SAINT jó választás de én azt írtam hogy akkor vennék SAINT-et ha a szépségre mennék, de mivel én az ár-érték arányra megyek ezért ma megrendeltem a 2010-es AVID 5 ELIXIR szettet szép fehérben. És két nap múlva már meg is lesz! Még a nagy hó elõtt felmegyünk a Mecsekre...Amúgy nem találkozhattunk mi idén vagy a Tési-n vagy a Gázlón? Ismerõs vagy.
Sajna idén semmilyen eseményre nem volt idõm elmenni, mivel házi munkára voltam fogva egész évben

Fuhh, 2004 óta nem cseréltél benn olajat? Azért évente egyszer illene szerintem! Nem egy drága beruházás, bár elsõre én speckó elszöszmötöltem vele egy darabig.
igen tudom, hogy nagyon kellene csak sosem jött össze valamiért

Írta 2010. november 29. - 15:01

Írta 2010. november 29. - 14:49

nekem egy 2004ben gyártott XT-m van (sajna még nem volt alkalmam olajat és vezetéket cserélni ezért már picit nyúlós a fék) 180as XTR tárcsával (centrelock-os) egy 2003as manitou black elite telóval és teljes menetferszerelésse simán vagyok 120kg (bringa nélkül
), de nem okozott soha gondot a megállás, bár tény hogy a fentebb említett szervízhiány miatt jobban kell kicsit húzni a fékéket
tudtommal a SAINT az XT-nél sokkal brutálabban fog, szóval az tuti jó választás !
Helló!
Igen a SAINT jó választás de én azt írtam hogy akkor vennék SAINT-et ha a szépségre mennék, de mivel én az ár-érték arányra megyek ezért ma megrendeltem a 2010-es AVID 5 ELIXIR szettet szép fehérben. És két nap múlva már meg is lesz! Még a nagy hó elõtt felmegyünk a Mecsekre...

Írta 2010. november 29. - 14:09

180-as tárcsákat használok. Nem a szépségre megyek mert akkor SHIMANO SAINT-et vennék mert nekem az tetszik, hanem az ár-érték arányra. A STROKER-rõl fogalmam sincs mert senki nem használ a környezetemben ilyet. Örülök hogy van egy jó vélemény róla! Holnap bejárom a boltokat és tisztább lesz a kép.
nekem egy 2004ben gyártott XT-m van (sajna még nem volt alkalmam olajat és vezetéket cserélni ezért már picit nyúlós a fék) 180as XTR tárcsával (centrelock-os) egy 2003as manitou black elite telóval és teljes menetferszerelésse simán vagyok 120kg (bringa nélkül

tudtommal a SAINT az XT-nél sokkal brutálabban fog, szóval az tuti jó választás !
Írta 2010. november 29. - 01:16

átütõnek nincs baja a 203-mas tárcsávalVajon egy 1700g alatti 140-es Manitou Minute mennyire szeretné a 203-as tárcsát? igaz átütõs....
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. november 28. - 15:29

Ez igazán rendes tõled! Nekem elég hogy megosztottad a véleményed. Merre szoktál tekerni?
Inkább nyugat Mecsek, ritkábban kelet Mecsek, országúton Újpetre, Siklós, Orfû felé.
Írta 2010. november 28. - 14:24