Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Szia,

szerintem nem rossz vétel:

www.velo.hu

üdv, tg

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Sziasztok, jövõ szezonra lecserélném a gyengécske Deore-omat és hosszas keresgélés után két opció maradt bent a lehetõségek közül:
Formula RX és AVid Elixir Cr.

Szeretem, ha a fék jól adagolható de legyen ereje is, ha kell. Adagolhatóságban az RX, fékerõben meg az Avid a jobb, ennyit már sikerült kiderítenem...

Tudtok segíteni melyiknek mi az elõnye / mi mellett döntsek?
100/100-as össztelós bringával XC/Maraton felhasználás - de lefelé szeretem elereszteni a gyeplõt. :)
80 Kg vagyok.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem igazán ismert itthon....
próbáld ki, aztán számolj be róla...:)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Senkinek semmi véleménye errõl a fékcsõrõl?? :S

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ehhez mit szóltok: Clarks Hydraulic Hose | Buy Online | ChainReactionCycles.com ????
Enyhén szólva kur.a jó áron van

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Én a spórolás végett nem gyári fittinget rakok rá. Ugyanis a fékcsõ végére rároppantott rész egy M5X1 es menetben végzõdik, esztergáltatok egy átalakítót ami Belül menetes 5X1 es, kívül meg az én fékemmel kompatibilis 8X1es lesz.
És továbbiakban mivel a roppantott rész képes elfordulni a hossz tengelye mentén, nem lesz gond mivel nem tud megcsavarodni a fékcsõ

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ezt tudom, csak azt nem, hogy itthon beszerezhetõ-é. Crcn láttam, de ahogy számolom megérné egyben megvennem a goodridge szettet. Xfactornál láttam, hogy beszerezhetõek hfx 9 alaktrészek, csak pont ezek nincsenek raktáron és nem hinném, hogy még gyártanak ilyeneket.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Fitting beszerezhetõ: Goodridge szinte mindenhez különféle színekben, Jagwire Hayes kivételével a legtöbb futó típushoz.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hmm, hát nem tudom, nekem kéne 80+135 cm az lenne 13 ezer, csak a csatlakozókat nem tudom, hogy honnan szerzem be. Még a fékkaros szerintem beszerezhetõ, de ami a féktestnél van az már nehézkes. :s

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Igyekszem, csak hát sajnos drága dolog :S

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
NA errõl majd írj, nekünk is ajánlottak ily csövet ennyiért.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Na találtam egy nagyon ígéretes fékcsövet. AZ AB-m gyártja , 60 ft/ cm áron lehet kapni. Akinél érdeklõdtem , neki egy motoros boltja van (szerelõ), azt mondta h sokkal jobb mint egy Goodridge, ki is próbáltam egy motoron, és ez tényleg nem nyúlik, behúztam, és csókolom. Januárban fogok majd venni szerintem, ha meglesz majd írok h volt e vmi elõre lépés s vagy sem :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

az egy dolog, de ha nem talalsz fittinget ami a fekedhez jo, akkor a cso maga semmit nem er.

A fitting a legkisebb problémám, azt akár mikor csinálok!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A fékcsövet meg a Hefal-nál nézegettem, akik világ életükben fékcsöveket gyártottak

az egy dolog, de ha nem talalsz fittinget ami a fekedhez jo, akkor a cso maga semmit nem er.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Az rendben van, hogy nyikorog a fémes betét, eddig is tapasztaltam más féknél is, de ez szerintem megszívja magát vízzel, mert órákig képes csinálni, ha vizes lesz. Valszeg nem fémes betét van benn, mert elég könnyen lehetett csiszolni; olyan volt, mintha grafitot csiszoltam volna (színre,állagra). Lecserélni viszont látatlanba nem akarom, mert a fékerõvel nincs bajom; aztán lehet, hogy a semmiért veszek két fékbetétet 6000 Ftért.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

amennyire emlékszem, minél keményebb a pofa anyaga (fémesebb) annál jobban nyekereg, nyihog, sípol és szürcsöl (mindenki válasszon egy tetszõlegeset) ami vizes havas körülményekkel hatványozottan nõ :D

régen volt nekem is rövid ideig ilyen fékem és valami jagwire betétet tettem bele ami puha anyagból készült és emlékeim szerint az nem hangoskodott ... viszont hamar elfogyott!! nagyon hamar ....

Valamit, valamiért :)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Jobban érdekelne a nem sípolós fékbetét. Sajnos nem tudom, hogy ami most van az fémes vagy fél-fémes, de halálosztó.

amennyire emlékszem, minél keményebb a pofa anyaga (fémesebb) annál jobban nyekereg, nyihog, sípol és szürcsöl (mindenki válasszon egy tetszõlegeset) ami vizes havas körülményekkel hatványozottan nõ :D

régen volt nekem is rövid ideig ilyen fékem és valami jagwire betétet tettem bele ami puha anyagból készült és emlékeim szerint az nem hangoskodott ... viszont hamar elfogyott!! nagyon hamar ....
Mert tekerni jó!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ott írtam. :) Hayes hfx-9 hd. Egyébként szerintem fékcsõ kapható hidraulika, vagy autós/motoros boltban? ( Ebben nem vagyok biztos, csak hallottam valakitõl. ) Szerintem a csatlakozók nehezebben beszerezhetõk.

Jobban érdekelne a nem sípolós fékbetét. Sajnos nem tudom, hogy ami most van az fémes vagy fél-fémes, de halálosztó.

Hát rajta kellene lennie, van rajta egy kód, azt ha el tudod olvasni és meg googlizod ki fogja adni szerintem
A fékcsövet meg a Hefal-nál nézegettem, akik világ életükben fékcsöveket gyártottak

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ott írtam. :) Hayes hfx-9 hd. Egyébként szerintem fékcsõ kapható hidraulika, vagy autós/motoros boltban? ( Ebben nem vagyok biztos, csak hallottam valakitõl. ) Szerintem a csatlakozók nehezebben beszerezhetõk.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Valaki esetleg tudja, hogy milyen fékbetéteket vegyek a hfx-9 hd fékembe, ami esõben nem sípol? Eddig minden tárcsafékem csinálta, de ez már az elviselhetetlen kategória.

Szólj nekem is ha találsz elfogadható árban! Szép a goodridge és biztosan jó is, de az egész fékszettem nem vettem annyiért, mint amennyi két fékcsõ lenne.

Meglesz, írok is ha vmi elõre lépés lesz. Neked milyen féked van??