A szett valóban elég drága lett, de egyrészt az slx is nagyon jó lett, másrészt ha csak a féket nézzük, akkor engem személy szerint nem érdekel, hogy drágább lett ha végre jó.
A trail bringára én valószínűleg a 4 dugattyúsat választom majd, már csak azt kell eldönteni, hogy melyik legyen, de szerintem az slx-el beérem. Viszont xc bringára szerintem felesleges. Illetve a kétdugattyús fékereje milyen? Leszámítva a szériahibákat, fékerőben eddig elégnek érezted?
Kicsit bánom, hogy pár éve 785-ös XT vettem, nem pedig a négydugattyús 640-es Zee-t, mert fékerőben biztos sokkal durvább. Meg néha kevésnek is érzem a kétdugattyús xt-t, bár csak 180-as tárcsával (most épp valami egyszerű Aviddel) használom. De biztos csak azért érzem kevésnek, mert nem vagyok valami nagy teknikázós. Ja, meg akkor éreztem kevésnek hátul a féket, mikor a gyári gyantás betét volt benne, gyorsan is kopott, meg jó égett szaga volt egy kicsit hosszabb lejtő végén, pedig a hűtőbordás volt (igazi parasztvakítás :DD ). Elől nincs gondom a gyantással, hátulra meg jobban bejött a G04S fémes betét.
És mikor a kerámiadugattyúkat kell kipiszkálnom a féktestből, na, akkor örülök neki, hogy kevesebb van, így kevesebb törhet el, ragadhat be, meg tolja féloldalasan a fékbetétet, illetve a kétdugattyús fékbetét olcsóbb is.