Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. augusztus 26. - 20:54
amúgy nem az én hibám, a társadalom kényszerít rá ill. a mindenkori töketlen önkénykormányzat, aki még csak igérettel sem etet ez ügyben.
ahol én lakom, arra nem sok bringa út van. ami van is, arra a gyalogosok sz*rnak. mármint a saját sávjukat használni, mert a járda van kinevezve bringa útnak egy csíkkal ketté választva.
a kocsiktól félek, ezért a járdára kényszerülök. nem gyûlölöm a gyalogosokat, de sokszor jobb ha nem tudják hogy jövök, mert:
-bepánikol és elém lép
-vagy direkt nem áll félre, hogy "gyere köcsög ha mersz"
én meg merek, mert olyan a stílusom, hogy csak akkor fékezek ha tényleg kell.
Még sosem csaptam el senkit, de helyzetek voltak bõven. és pedig mert nem adták meg a kellõ tiszteletet.
Szóval jobban szeretem, ha elõbb suhanok el mintsem észrevenne vagy pláne megijedne. Viszont egy valamit leszögeznék még mielõtt bárki elitélne! Ha kisgyereket látok, azonnal fékezek, ha kell meg is állok, amíg megfogják vagy leterelik, vagy úgy kikerülöm, hogy még a járdáról is lehajtok (de nem az autók irányába )
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. augusztus 26. - 20:26
Elvégre azért vagyok Lopakodó, mert hangtalanúl csapódok a gyalogosok közé
ezzel nem sok bringás közösségben leszel menõ.
Írta 2011. augusztus 26. - 19:45
mert mutasson már nekem valaki egy tárcsát ami nem üt!
ok merre laksz?
Nem mondom hogy nem üt, de azt kijelentem, hogy szabad szemmel nem látok benne 8-ast (kopp kopp kopp), de nem is súrol az hót zicher. Meg is õrülnék Elvégre azért vagyok Lopakodó, mert hangtalanúl csapódok a gyalogosok közé
Írta 2011. augusztus 26. - 19:17
ott a lényeg. meg ott, hogy minél közelebb van, annál inkább "támasztva" van hátulról, ergó amikor a mozgó pofa nyomja, annál kevesebb erõ veszik el. a minél közelebb meg akár súrolhat is, mert mutasson már nekem valaki egy tárcsát ami nem üt!csigalom, nyugavér! ...ööö akarom mondani, nyugalom, csigavér )) Ki ne törjön már az osztály harc )))
Azért kollega, azt kijelenteni, hogy a "bowdenes súroljon", az egy kicsit meredek. Na jó, nem kicsit.
Én magam szereltem fel a BB7-et elõre, hátra miután elötte rágyurtam youtube-ról. Fingom sincs, hogy hány mm-re áll, a fix oldal a tárcsától, de arra kibeb*szottúl ügyeltem, hogy minnél közelebb, de még ne suroljon, de ne is cincogjon.
Lehet, én vagyok a hülye, de nekem eddig az jött le, hogy a mûködési elv az, hogy a mozgó pofa odaszorítja a tárcsát a fix-hez. A tárcsa meg van annyira rugalmas, hogy mind ezt maradandó alakvált nélkül elviseljen bááármikor.
A másik kollégának meg üzenem, hogy játszadozzon a gyorszárral. Lehet nem eszik olyan forrón a tárcsát ) és ez segít.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. augusztus 26. - 19:06
amcsiban k-ra divat az sms, jobban nyomják, mint a mailt. Ehhez meg a Berry verhetetlen.
Off
A feketeszeder abban verhetetlen hogy a rim az smsként megírt üzenetet ingyen továbbítja a címzett email címre, és a "házonbelüli" kommunikáció állítólag feltörhetetlen. Ezért szorongatja is a nagytestvér a rimet rendesen. Meg talán õk találták ki a qwerty bill.-t telefonra, de ebben nem vagyok 100.
usákiában tényleg elterjedt, de ott is az apple ami menõ.
Írta 2011. augusztus 26. - 18:52
off
mi van, meleg van?
olvasd el mit írtam, miért sarkítasz?
csigalom, nyugavér! ...ööö akarom mondani, nyugalom, csigavér )) Ki ne törjön már az osztály harc )))
Azért kollega, azt kijelenteni, hogy a "bowdenes súroljon", az egy kicsit meredek. Na jó, nem kicsit.
Én magam szereltem fel a BB7-et elõre, hátra miután elötte rágyurtam youtube-ról. Fingom sincs, hogy hány mm-re áll, a fix oldal a tárcsától, de arra kibeb*szottúl ügyeltem, hogy minnél közelebb, de még ne suroljon, de ne is cincogjon.
Lehet, én vagyok a hülye, de nekem eddig az jött le, hogy a mûködési elv az, hogy a mozgó pofa odaszorítja a tárcsát a fix-hez. A tárcsa meg van annyira rugalmas, hogy mind ezt maradandó alakvált nélkül elviseljen bááármikor.
A másik kollégának meg üzenem, hogy játszadozzon a gyorszárral. Lehet nem eszik olyan forrón a tárcsát ) és ez segít.
Írta 2011. augusztus 26. - 18:12
mi van, meleg van?
olvasd el mit írtam, miért sarkítasz?
Írta 2011. augusztus 26. - 18:08
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. augusztus 26. - 18:01
Nem mondtam, hogy árt. Csak azt mondom, minél nagyobb a ferdülés, annál rosszabb a fékhatás.ez igazan konstruktiv hozzaszolas volt mellesleg en is dolgoztam boltban evekig, nem egy fek ment at a kezeim kozott, tudom mirol beszelek. szerintem az az 1mm "ferdules" nem art neki
a konstruktiv hozzászólás Atomtól származik.
...illetve többször mondtam már, tapasztalatokról beszélek. Nem akarok senkivel, semmiben versengeni.
Írta 2011. augusztus 26. - 17:47
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 26. - 17:42
a bowdenes súroljon.
ez igazan konstruktiv hozzaszolas volt mellesleg en is dolgoztam boltban evekig, nem egy fek ment at a kezeim kozott, tudom mirol beszelek. szerintem az az 1mm "ferdules" nem art neki
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. augusztus 26. - 17:40
Nem rég vettem egy használt bicót, Hayes 9 fékekkel.
Mivel nem volt képes lemosni eladás elõtt az elõzõ tulaj a bicót, levettem róla pár dolgot, hogy megtisztítsam. A féktestet is, az adapterrõl. Amikor visszaraktam, még nem húztam meg a csavarokat ugye, behúztam a kart, meghúztam a csavart, de ferdén állítja be.
A kérdésem: állítsam egyenesbe, vagy most már hagyjam így? A fékhatás sehogy sem lesz jobb?
Írta 2011. augusztus 26. - 17:36
Írta 2011. augusztus 26. - 16:59
[Blackberry angliaban is elegge megy. csak otthon nem lett belole divat, most meg mar lealdozoban van ugyhogy nem is lesz]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. augusztus 26. - 16:59
Írta 2011. augusztus 26. - 16:33
bowdenes fék esetében az a helyes beállítás, ha gyakorlatilag hozzáér a tárcsa a fix oldali betéthez. Nem nyerõ, ha kitolja a forgási síkból a tárcsát. Akkor jó, ha a fix betét alap helyzetben jobban belóg, mint a mozgó oldali.
Bowdent kösd ki, fûzd ki, féket a konzolhoz rögzítõ csavarokat lazítsd fel kotyogásig, fix betétet tekerd addig be, míg meg nem szorul a tárcsa a két betét közt. Ha megvan, csavarokat húzd le. Fix oldalt addig tekerd kifelé, míg épp nem ér hozzá a tárcsához. Csavarokat lazítsd fel, távolságot a tárcsától felezd el, egyenlõen mindkét oldalt. Csavarok lehúz.
Írta 2011. augusztus 26. - 15:35
Segítségre lenne szükségem. Nemrég kicserélték az ipari csapágyakat a hátsó agyban, és azóta nem tudom rendesen beállítani a fékemet. Egy magellan polaris (talán 2008-as) vázam van AVID BB5-el. Vagy hozzáér a fix fékbetéthez a tárcsa menet közben, vagy ha kijjebb csavarom szinte egyáltalán nem fog... (gyakorlatilag sztem már a fémen csúszik)
Tisztára úgy néz ki, mintha a felfogató konzol síkja kicsit kifele hajolna a tárcsa síkjától. (tárcsa teljesen egyenes, váz nem sérült)
Ha valakinek van építõ jellegû javaslata, az nagyon jó lenne.
Írta 2011. augusztus 26. - 15:18
ez itt nagyon off, de
esik az teny, de jegyzik azert meg, nem is kicsit.
amcsiban k-ra divat az sms, jobban nyomják, mint a mailt. Ehhez meg a Berry verhetetlen.
Írta 2011. augusztus 26. - 13:42
A blackberry-t hol jegyzik már? Pláne az Android korában.
ez itt nagyon off, de
esik az teny, de jegyzik azert meg, nem is kicsit.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. augusztus 26. - 13:29
apple vs. blackberry
A blackberry-t hol jegyzik már? Pláne az Android korában.