Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Szia!
Ha már a légtelenítésrõl beszélünk! Csak légtelenítõ csavart Juicy-ba nem tudod honnan tudok beszerezni?Mivel a szett elég nevetségesen drága!

hát, én tudnék, de hogy te hol, az kérdés.
ha pesti vagy, javaslom haladj be a boltba ahova jársz, kérd meg õket, hogy szerezzenek. Lehet.
...látom már. Nem vagy.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
köszi. erre gondoltam.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az 5-ös a szilikon bázisú a 3, 4, 5.1 glikol bázisú.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

A Formula DOT olajos, abból is only 4 -amit egyébként nemértek, ha 5.1-et rakok bele akkor..?! - Az Olaszsága nekem tetszik, legalább egyedi, bár ha az autóikból indulunk ki, akkor valóban érhet meglepi.

...ebben nem vagyok biztos, de van amelyik szilikon bázisú, van amelyik nem. Nem jó keverni õket. Bár szerintem ha full átmosod, akkor nem lehet gond.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Szia!
Ha már a légtelenítésrõl beszélünk! Csak légtelenítõ csavart Juicy-ba nem tudod honnan tudok beszerezni?Mivel a szett elég nevetségesen drága!

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A Formula DOT olajos, abból is only 4 -amit egyébként nemértek, ha 5.1-et rakok bele akkor..?! - Az Olaszsága nekem tetszik, legalább egyedi, bár ha az autóikból indulunk ki, akkor valóban érhet meglepi.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Az egyedi akkor van, ha már eltömte a dzsuva. Sok féknél valóban nem kell. Ha ásványi olajos, akkor fõleg nem. De a Formula az véleményem szerint sajátságos. Olasz. Ez jelzõ.

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sok fékhez nem is kell olyan sûrû olajcsere, volt Hayes, Avid és Shimanom is és csak az Avidnál volt szükségszerû kicsit gyakrabban. A Hayes eleve sz@r volt.. A linket köszi, ez így nekem is megvolt eddig, azt hittem itt is valami egyedibb megoldással ügyeskedsz -mint a fékbeállítás-, de akkor a manual mindent megold!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a véleményeket és a tanácsokat, érdekes és számomra hasznos hozzászólások érkeztek! A voksom a The One fék mellett teszem le, remélem beváltja az általam hozzá fûzött reményeket :)

bringavarázs kollégának külön köszönöm, hogy némileg Formula ellenes, ami a sok visszavitt fékbõl érthetõ, de így legalább én is figyelek majd az enyémre és olajat cserélek kicsit sûrûbben benne! Lenne is egy idevágó kérdésem, miszerint állítólag nem egyszerû légteleníteni õket, gondolom nem egyet megcsináltál már, hogy a legegyszerûbb és legbiztosabb?

:) nem vagyok ellenes. Csak tapasztalatom szerint ez akkor mûködik jól, ha kapja a sok olajcserét. A magyar felhasználó nem errõl híres.
Légtelenítés.
én így szoktam: Formula - The One FR Downloads

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Ultio!
Én bekarcoltam a kónusz kontraanyáját a papucs nyitott részének egyik oldalán, hogy tudjam hol áll a tengely. A karcot mindig ahhoz a részhez állítom amihez eredetileg jelöltem, így nekem eddig mindig sikerült probléma nélkül elsõre visszatenni.
Persze vannak helyzetek amikor ez nem játszik, (agy piszkálgatás, fékszerviz, mert ugye ezekben az esetekben elmászhat sok minden) de egy sima defektjavításnál megoldja a gondot.

Valami ilyesmire gondoltam én is. Sok defektem nem szokott lenni amúgy, remélem marad ez a tendencia.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a véleményeket és a tanácsokat, érdekes és számomra hasznos hozzászólások érkeztek! A voksom a The One fék mellett teszem le, remélem beváltja az általam hozzá fûzött reményeket :)

bringavarázs kollégának külön köszönöm, hogy némileg Formula ellenes, ami a sok visszavitt fékbõl érthetõ, de így legalább én is figyelek majd az enyémre és olajat cserélek kicsit sûrûbben benne! Lenne is egy idevágó kérdésem, miszerint állítólag nem egyszerû légteleníteni õket, gondolom nem egyet megcsináltál már, hogy a legegyszerûbb és legbiztosabb?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Teki!
Úgy van. Rá kell tölteni a rendszerre egy kis olajat. A féktesten meglazítod a túlfolyót és egy kis gumicsõvel+fecskendõvel töltesz még bele. Vigyázz, hogy levegõ ne kerüljön bele. Én úgy szoktam, hogy a fecskendõbe felszívom az olajat (úgy hogy a gumicsõ már rajta van) aztán addig nyomom, amíg az olaj a gumicsõ végénél még éppen nem folyik ki. Ekkor ráhúzom a túlfolyóra és meglazítom. Ekkor egy kis buborék fog kiszabadulni. Megvárom míg a buborék felmegy a fecskendõig és akkor elkezdem túltölteni a rendszert.

Ultio!
Én bekarcoltam a kónusz kontraanyáját a papucs nyitott részének egyik oldalán, hogy tudjam hol áll a tengely. A karcot mindig ahhoz a részhez állítom amihez eredetileg jelöltem, így nekem eddig mindig sikerült probléma nélkül elsõre visszatenni.
Persze vannak helyzetek amikor ez nem játszik, (agy piszkálgatás, fékszerviz, mert ugye ezekben az esetekben elmászhat sok minden) de egy sima defektjavításnál megoldja a gondot.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Szerintem a tengely keresztmetszete kör alakú, a papucs kialakítása szintén. Ha nyomom fentrõl - nem tudom jobban megfogalmazni - akkor szerintem a tengely érintõje egybe fog esni a papucséval.

ok, túl van tárgyalva, ez nem is kérdés. feltéve, ha tényleg függôlegesen tartod. magamból kiindulva, nekem baromi rossz a szemmértékem, ha fentrôl kell lenéznem valamire, akkor az minden lesz, csak nem függõleges. arról nem is beszélve, hogy
nekem 2 kéz kell a szereléshez ...

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Lehet (sõõt biztos is), hogy láma kérdés, de...
Beruháztam egy shimano slx-re, és az lenne a kérdésem, hogy hol tudom azt állítani, hogy kint fogjon?? A kart az lehet, de úgy már távol lenne a markolattól. Nem tudom érthetõ-e, az a lényeg, hogy érzésem szerint kicsit bent fog. Az olajjal kéne játszani benne? Új, tehát gyárilag légtelenítve van, feltöltve, csak kényelmesebb lenne, ha kintebb fog. Remélem érthetõ voltam, és nem túl ostoba fajankó!
Elõre is köszi!
Üdv

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Érdekes módszer. Én kereket mindig felfordított helyzetben teszek be. Én is párszor megforgatom, középen van-e, nem e súrlódik, vagy ad ki apró súrlódó neszeket, de a baj mindig a gyorszár meghúzásánál van. Na ilyenkor szokott jönni a csiki-csuki. Idõbe telik míg eltalálom, hogy rázár, de még nem túl laza, vagy rázár, de túl erõsen és még súrlódik is. Elszoktam vele pepecselni.

Amit te mondasz, hogy rátámaszkodsz a nyeregre/kormányra, attól nem nyeklik nyaklik a tengely? Magyarán a kerék nem pont függõleges.

...függõlegesen támaszkodom rá - rá van szigszalagozva a lábamra egy vízmérték -, nem nyeklik. Nem izomból, teljes súllyal. Szerintem a tengely keresztmetszete kör alakú, a papucs kialakítása szintén. Ha nyomom fentrõl - nem tudom jobban megfogalmazni - akkor szerintem a tengely érintõje egybe fog esni a papucséval.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Imbuszos gyorszár. ;)

A sebesség mindent megold.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

xian szerintem ez nem mindig nyer.
Én azt szoktam csinálni, hogy mikor visszarakom a kereket, közben támaszkodom a nyeregre - elõl meg nyilván a kormányra. Illetve próbálom lehetõség szerint azonos erõvel meghúzni a gyorszárat.

Érdekes módszer. Én kereket mindig felfordított helyzetben teszek be. Én is párszor megforgatom, középen van-e, nem e súrlódik, vagy ad ki apró súrlódó neszeket, de a baj mindig a gyorszár meghúzásánál van. Na ilyenkor szokott jönni a csiki-csuki. Idõbe telik míg eltalálom, hogy rázár, de még nem túl laza, vagy rázár, de túl erõsen és még súrlódik is. Elszoktam vele pepecselni.

Amit te mondasz, hogy rátámaszkodsz a nyeregre/kormányra, attól nem nyeklik nyaklik a tengely? Magyarán a kerék nem pont függõleges.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Eddig sikerült. Csak arra akartam utalni egyszerûbb mint féket állítgatni. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
xian szerintem ez nem mindig nyer.
Én azt szoktam csinálni, hogy mikor visszarakom a kereket, közben támaszkodom a nyeregre - elõl meg nyilván a kormányra. Illetve próbálom lehetõség szerint azonos erõvel meghúzni a gyorszárat.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem is olyan hosszas...

Gyorszár meghúzása elõtt párszor el kell ugyan fordítani a tengelyt, de ez max 1 perc és jó lesz.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers