Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Üdv.
Most kezdtem hozzá a komolyabb bicózáshoz, vettem egy 2006-os RS Revelationt.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen olcsó, de jó féket ajánlotok rá, 185ös tárcsához?
Különösebben nem extrémkedem, de azért jó lenne, ha megfogna bármilyen meredek leejtõn, ha netán minden kötél szakad.
Eddíg erre gondoltam:
Shimano Deore 2010
Avid Juicy 3

BB5 v. BB7

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

azt viszont nehezen hiszem el még a kincstári optimizmussal a hátam mögött is, hogy a hathatvanhatos SLX eléri a The One fékerejét...

Ilyet senki nem is állított. Csupán az volt a kérdés, hogy az illetõ melyiket vegye, mert mindkettõt ugyanabból az összegbõl hozná ki.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a korabbi generaciohoz kepest jocskan megnott az slx/xt fekereje, de csak nem allitanak sajat maguknak konkurenciat. vagy ha hasonlo is a fekero, olyan hasznalatnal, amire a saintot terveztek, lehet elverezne. mongy a masik oldalrol az alivio fekek is elerik fekeroben a korabbi slx/xt fekeket (vagy meg is haladjak).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt viszont nehezen hiszem el még a kincstári optimizmussal a hátam mögött is, hogy a hathatvanhatos SLX eléri a The One fékerejét...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
shimano értelmesen javítható...ez is egy szempont.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
the one vs 2012 SLX rõl volt szó :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem ez a the one vs. shimano saint annyira de annyira szeméyles preferencia kérdés, hogy fantasztikus :)
ugyanannyiba kerülnek, ugyanannyit tudnak.
bmw vs. mercedes
apple vs. blackberry

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Akkor megint: Formulát sose. Fõleg K18-at.

Ha mégis, akkor olajcsere évente legalább 4-szer. Tele lesz az olaj alu reszelékkel - fékkarházban rugó ledörzsöli a belsõ falat -, illetve az olaj besûrûsödik benne, nem lehet légteleníteni - olajban túros trutymák uszkál - , mindkettõ karmantyú cseréhez vezet. Az sok mani.

...csak mert megint így jártam eggyel...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen olcsó, de jó féket ajánlotok rá, 185ös tárcsához?
Különösebben nem extrémkedem, de azért jó lenne, ha megfogna bármilyen meredek leejtõn, ha netán minden kötél szakad.
Eddíg erre gondoltam:
Shimano Deore 2010
Avid Juicy 3

deore
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Erre egyszerû a megoldás.
A vékony kötegelõ a neve,húzol rá egy vékony fajta kötegelõt és kész,már bele is tudod pattintani passzentosan.A szigetelõ szalagból sok kell meg elöregedik,de az is jó.

így nagyon menõ lett, kösz.
3-3-at húztam egymás mellé szemenként.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Üdv.
Eddíg erre gondoltam:
Shimano Deore 2010
Avid Juicy 3

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a shimano jol nyomja, ha a 2-2.5x annyiba kerulo fekkel hasonlitjuk :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Mivel nekem csak egy pár van, ebbõl nem sok mindenre lehet következtetni, de egy biztos.

Kérlek ne vedd magadra, csak az itteni tapasztalataimat írom. Egy kivételével, az összes szervizben, ahol járt csiszoló fékkel adták vissza egy éppen aktuális kifogással (nem lehet jobban beállítani, ez ilyen, stb.) vagy "majd bekopik". Ebbõl elegem lett, amíg nem tudtam egyedül szerelni és vinnem kellett, nyomatékosan kértem, hogy a féket hagyják békén. Amióta én állítom mindig jó. Aláírom, hogy idegek kellenek hozzá.

Nem veszem magamra, igazad van.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

hogy mi a legjobb fék? anekdota: régen versenybringáztam versenyszerûen. akkoriban volt egy biopace nevezetû shimano hajtókar fejlesztés. tudományosan így meg úgy de teljesen logikusan magyarázva. kérdezem a csapattársaim mi a véleményük róla. Abrók Norbi: "nézd meg a tour-t ha ott olyannal mennek akkor tuti jo, ha nem akkor nem". Nem mentek azzal. Kivétel mindig van, tudom...
Szóval hogy mi a legjobb fék? Nézz meg egy DH-versenyt és dönts. Igen tudom szponzoráció meg ilyenek de ha fos lenne akkor semmikép nem mennének azzal mert akkor a szponzornak is fontos eredmények maradnának el. Én ott nem láttam a The One-t. Sain-tot meg annál inkább...
Hogy mennyivel másabb a másik fékkarral: ugye van ez a Servo mittudoménmi. Ugye ezzel a kulisszás mehanizmussal be tudod állítani a fékkar karakterisztikáját ergo hol keményedjen fel. Ennek ellenére sem digitális mint a régi SLX-em. De mondom kinek mi jon be.

Azért nehogy azt higgyük már, hogy egy élversenyzõ azzal a fékkel megy, amit te is megvehetsz a boltban...Illetve ha nézed fr vagy dh videókat, sokan nyomják Formulával.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Arról nem is beszélve, hogy a világkupamenõk másképp használnak alkatrészeket, mint mi, közönséges halandók :) Nem feltétlenül lesz az megfelelõ valakinek, amit mondjuk Gee Atherton használ, sõt.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szóval hogy mi a legjobb fék? Nézz meg egy DH-versenyt és dönts. Igen tudom szponzoráció meg ilyenek de ha fos lenne akkor semmikép nem mennének azzal mert akkor a szponzornak is fontos eredmények maradnának el. Én ott nem láttam a The One-t. Sain-tot meg annál inkább...

Csínján bánnék az ilyen kijelentésekkel. A nagy csapatok mind szponzoráltak, és itt a Formula, aki hozzájuk képest igen csak kicsi cég, nem igazán tud labdába rúgni. Ennek ellenére a Mondraker és a CRC/Nukeproof is Formula fékekkel megy, illetve a hölgyek között a Team GR (Emmeline Ragot és Fionn Griffiths).

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Nekem is az ördög fékje van (SLX BR-M666) és bár még nem volt alkalmam meghajtani úgy igazán, de most így alig összekopva is jobban fog, mint az eddigi fékjeim összekopva. Nekem nagyon bejön, de ha választani kellene, hogy The One, vagy SLX (ugyanazon az árban mindkettõ), akkor lehet, hogy az elõbbire tenném le a voksom. A környezetemben van több Formula is, nagyon szerethetõ és baromi jó fékek azok. Szerintem egyikkel sem fogsz mellélõni ;)

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Nos igen, ebben is van valami, hogy a versenyzõk mit használnak, bár szerintem itt tényleg erõsen benne van, hogy a Shimano a szponzor és célja, hogy minél többen menjenek avval, hiszen Code-ot sem látsz olyan sokat, talán az élcsapatok közül a Speci megy csak velük.
Ennek ellenére azért van The One is: http://lp1.pinkbike....p5pb7019039.jpg , a Lapierrenél, érdekességképp, egy "kissebb", egyedibb gyártónál azért megtalálható.
Ettõl függetlenül, ha lenne annyim és-vagy ilyen árfekvésben lenne, mint ez a kettõ, lehetséges, hogy a Saintet venném, mert vele viszont nekem volt némi tapasztalatom és a KTM Aphex bringát ülve!! próbálgatás közben is eléggé lazán rakta 1 ujjal 1 kerékre.. Nade most a leírtakra van lehetõség, így ezekbõl kéne döntést hoznom :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
hogy mi a legjobb fék? anekdota: régen versenybringáztam versenyszerûen. akkoriban volt egy biopace nevezetû shimano hajtókar fejlesztés. tudományosan így meg úgy de teljesen logikusan magyarázva. kérdezem a csapattársaim mi a véleményük róla. Abrók Norbi: "nézd meg a tour-t ha ott olyannal mennek akkor tuti jo, ha nem akkor nem". Nem mentek azzal. Kivétel mindig van, tudom...
Hogy mennyivel másabb a másik fékkarral: ugye van ez a Servo mittudoménmi. Ugye ezzel a kulisszás mehanizmussal be tudod állítani a fékkar karakterisztikáját ergo hol keményedjen fel. Ennek ellenére sem digitális mint a régi SLX-em. De mondom kinek mi jon be.

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A fém csöves karral mentem, de a 775 ös karokkal egész más érzés lehet!
"Nem akarom elképzelni hogy mi van ha egy jo veretésnél hirtelen beesik a fékkar...." Nos, ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy én sem éltem meg kellemesen ezt a jelenséget, ugyanis amíg nem cseréltem a betéteket szinteresre nem egyszer elõfordult, hogy az elsõ fékem beesett, így a 160-as hátsóval ügyeskedtem le a pálya utolsó negyedét. Határozottan borzalmas érzés. A hûtõbordát illetõen pedig nekem is ez jutott eszembe, hogy lejtmenetben azért sokat számít, hogy mi milyen meleg is ott arrafelé, az a -100 fok pedig nem jön rosszul például :) -ennyit garantál legalábbis a Shimano ilyen betétekkel.
Kisebb utánajárásom közben viszont azt is felfedezni véltem, hogy sokan a Formulát a Saint elé helyezik, sõt, a piacon elérhetõ legjobb féknek tartják a The One-t.

jaigen és radnaib kolléga ötlete alapján felbuzdulva, ha Pécs környékén van valakinek 2012-es SLX vagy XT féke és eljátszhatom vele az "úúezígybefogésnemisbóvdennyes?" szituációt, akkor kérem jelezze :D