Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

2012-es XT-vel vannak már tapasztalataitok? Teszteket olvastam, de a személyes tapasztalatokat valahogy többre tartom a ki tudja milyen indíttatású cikkeknél.

a '12es slxet dicsérték korábban. ha most vennék féket, én azt választanám.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
2012-es XT-vel vannak már tapasztalataitok? Teszteket olvastam, de a személyes tapasztalatokat valahogy többre tartom a ki tudja milyen indíttatású cikkeknél.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Szabad olyat konzol alá pakolni? (egyébként épp azzal küzdök, hogy egy vékony alátétet srégen lecsiszolok, hogy azért visszafordíthatatlan hülyeséget ne csináljak) Az a baj, hogy akkora az eltérés már, hogy csontra van a szélére huzva a féktest.

Megoldás: papucson a konzolt síkba marni, alátétezni.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Miért ne lehetne? Így csinálod a legkisebb kárt. De lehet, hogy egy síkba kellene maratni a szemeket, és utána kialátétezni. A vázat sose reszelgest, nem lesz jó.

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szabad olyat konzol alá pakolni? (egyébként épp azzal küzdök, hogy egy vékony alátétet srégen lecsiszolok, hogy azért visszafordíthatatlan hülyeséget ne csináljak) Az a baj, hogy akkora az eltérés már, hogy csontra van a szélére huzva a féktest.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az alátét jobb ötletnek tûnik....

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
hát sztem ennyi eltérést még lehetne korrigálni az avid féle rögzítési módszerrel.

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok
A fékes kálvárimá még mindig nem ért véget, bár legalább mostanra az agyat sikerült a helyére tenni és jól is forog nagyon.
Mutatom a problémát:
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

Ûgy néz ki a konzol elcsavarodott, vagy az idõ folyamán, vagy már eleve ilyenek voltak a fékszemek, nekem pont arra az 1 milire lenne szükségem, mert még mindig nem tudom jól beállítani a féket, legalábbis sz elsõ képnél jobban nem.
A kérdésem, ha berecselem/csiszolom kicsit ferdén a felsõ fékszemet, és esetleg teszek egy nagyon vékony alátétet a konzol és a váz közé, akkor az jó lehet nekem? (bár nem szivesen reszelgetem a vázat,de érzem kénytelen leszek)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem olvasgass picit itt. Ki fogsz okosodni :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Köszönöm a segítséget most már látom, hogy egyik agy sem jó, hogy tárcsafékem legyen, akkor elõször vennem kell olyan agyakat amelyikre rá tudom tenni! Melyik a jobb a 6 csavaros vagy a CENTER LOCK-os agyak?

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Az elsõ agy és villa között 1,5cm hely van, a hátsó agy és villa között 3cm van! Nem tudom ezzel mondok-e valamit?

a tárcsád egyik oldalán van-e egy recés kis körgyûrû körben? Ha van, akkor centerlock-os, vagy ha van 6db csavarmenet rajta akkor hatcsavaros... =D (keress rá google-n, hogy néznek ki ezek a dolgok és remekül látni fogod!)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
BikePositive Country Disc V2 (Kerék | Agy - Elsõ | Disc) | Kerékpár Webshop

6 csavaros e. agy

Shimano Deore XT '08 (HB-M775) (Kerék | Agy - Elsõ | Disc) | Kerékpár Webshop

CL elsõ agy

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Az elsõ agy és villa között 1,5cm hely van, a hátsó agy és villa között 3cm van! Nem tudom ezzel mondok-e valamit?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem tudom ez létezik-e tárcsás kivitelben egyáltalán...

De ha odamész és megnézed látni fogod van-e hely kialakítva tárcsának.

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Nézd meg hogy 6 csavaros, vagy CL (Center lock) agyad van-é.

Szia! Köszi a segítséget inkább leírom a kerékagyak típusát, mert én ebbõl nem tudtam meg semmit.
SHIMANO FH-RM30

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nézd meg hogy 6 csavaros, vagy CL (Center lock) agyad van-é.

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok! Mint mondtam elég amatõr vagyok ebben a témában, olyan segítség kellene nekem, hogy hogyan tudom azt megállapítani, hogy nekem milyen tárcsa kell? Pl:mit jelent az, hogy hatcsavaros vagy ct-s tárcsa?
Shimano Deore Disc Center Lock v+h Set Scheibenbremse BR-M596 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE
Mert lehet, hogy megtudom venni ezt a Deore szettet.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! A téli idõszak alatt váltanék V fékrõl tárcsafékre, jelenleg XT párhuzamos nyomású V fékem van, külön álló XT fékkarral ('05-ös évjáratú teljes ezüst színû XT szett van a bicajon). BL-M756/765-os fékkart szeretnék hozzá venni újonnan, de még nem találtam. Néztem ,hogy még elvileg kapható még az Ebike-on ez a szett: Shimano Deore XT (ST-M765+BR-M765) szett (Fék | Fék | Hidr. tárcsafék) | Kerékpár Webshop. Sajnos nem tudom milyen hozzá szokni a DualControlhoz, tartóssága érdekelne és hogy mennyivel jobb/rosszabb váltani a Rapidfire karokhoz képest. A megmaradt alkatrészek átkerülnének az asszonypajti bicajára, így minden komponensnek van helye. Szemezgetek ezzel is: Shimano Deore XT '08 (BR-M775 + BL-M775) (Fék | Fék | Hidr. tárcsafék) | Kerékpár Webshop - csak a modernebb kinézete nem nagyon harmonizál a régi szettel. Nem tudom kapható-e olyan XT szett, ahol a tárcsa is benne van a készletben? Mennyivel javulna a régi fékemhez képest a fékhatás? Volt-e valamelyk XT tárcsafékkel valamilyen probléma, tanácstalan vagyok, melyket válasszam, hol lehet a legolcsóbban beszerezni? Köszönöm elõre is a válaszokat, tanácsokat!

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Juicy 7-nél érdemes kicserélni a féktestben a tömítéseket és a dugattyúkat? Idõnkét letakarítom a dugattyúk környékét, de lehet, hogy mondjuk 1-2 évente rááldoznék annyit, hogy felújítom.

A leírás szerint nem egy ördöngõs dolog.

Rosszat biztosan nem teszel, ha szakszerûen ki tudod cserélni!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Juicy 7-nél érdemes kicserélni a féktestben a tömítéseket és a dugattyúkat? Idõnkét letakarítom a dugattyúk környékét, de lehet, hogy mondjuk 1-2 évente rááldoznék annyit, hogy felújítom.

A leírás szerint nem egy ördöngõs dolog.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."