Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18539 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Árban is komoly az XT, szettben, E+H, 180-as tárcsával 240 EUR a fekete. A nem gyantás verziójú fékpofa a ~22 EUR/párral mondjuk nem éppen olcsó.
Ez pedig az én álomfékem. Egy mezei MT4. :-)
Feltöltött kép

ezert kell 130ert slxet venni (tarcsa nelkul annyi)...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
MT2 már 220Euért elörendelhetö az AS nél.
http://www.actionspo...012::39134.html
Nálam lekerül a K18. egy Elixir lett belöle, tárcsa marad a formula (180-180, mivel az idén vettem öket)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Árban is komoly az XT, szettben, E+H, 180-as tárcsával 240 EUR a fekete. A nem gyantás verziójú fékpofa a ~22 EUR/párral mondjuk nem éppen olcsó.
Ez pedig az én álomfékem. Egy mezei MT4. :-)
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mas a fekkar is...

Feltöltött kép
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

15 oldal visszaolvasása után semmi, biztos elnéztem.

zeezoltano: Nem a minõség megállapítása miatt kellene a tömege, egyszerûen kíváncsi vagyok, van-e valami elõnye az XT-nek, mivel a féknyereg kb. ugyanaz, tehát max a hidraulikacsõ és a fékkar lehet más, de a fékkar is nagyon hasonló...

29g az elteres, kb a fekpontallitas. meg vmit meg biztos kitalaltak, de en max a szine miatt vennem az xtt (a nyers alut) :)

ps: banyek, a fektest mar mattezust. igy elcseszni. csak az xtr nyers? slx...

Feltöltött kép
Feltöltött kép

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Nem mértem mert nem érdekelt és nem azért írta hogy téged idegesítselek csak ezek a tények.

Nem is feltételeztem, hogy idegesíteni akarsz. Megértem az álláspontod.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem mértem mert nem érdekelt és nem azért írta hogy téged idegesítselek csak ezek a tények.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

korabban linkeltem egy kepet, amin rajta volt a fekero, betet elettartam, suly.

15 oldal visszaolvasása után semmi, biztos elnéztem.

zeezoltano: Nem a minõség megállapítása miatt kellene a tömege, egyszerûen kíváncsi vagyok, van-e valami elõnye az XT-nek, mivel a féknyereg kb. ugyanaz, tehát max a hidraulikacsõ és a fékkar lehet más, de a fékkar is nagyon hasonló...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
korabban linkeltem egy kepet, amin rajta volt a fekero, betet elettartam, suly.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nehezebb, nem mértem mert nem érdekel, fékben pedig abszolult nem, fogjon jól és ne kelljen barom módjára húzni, ezt maximálisan teljesíti mellesleg még jól is néz ki.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ehhez annyit hogy a 666-os slx-em jobb minden szempontból (súlyt kivéve) mint a 975xtr

Esetleg tudsz szolgálni mért tömegadattal is?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Ehhez annyit hogy a 666-os slx-em jobb minden szempontból (súlyt kivéve) mint a 975xtr

Ezzel a tipusszámmal csak ördögi módon jó lehet.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Ez jogos, de az a leszivárogtatás, az messze nem azt jelenti, hogy ugyan azt tudja, jó példa erre az octalinkes lx - octalinkes alivio. Az lx teljesen üreges, míg az alivio tömör, emiatt jóval nehezebb. Ez csak egy példa, saját tapasztalat alapján. Ahogy te is írtad, ugyanazt tudja, csak olcsóbb. Nos jelen helyzetben ugyan annyiba kerül, tehát a döntés teljesen szubjektív, melyik van jobban ínyemre. Nem véletlenül kérdeztem meg, hogy mik a tapasztalatok vele, tehát nem vettem volna meg vaktában csak azért mert xt van ráírva, mielõtt félreértenétek a dolgot.

A trailt én is nézegettem, de hallottam róla pár negativumot, amihez most a tied is hozzá jön, ezért letettem róla, annak ellenére, hogy tetszik, és jól mutatna a szintén fehér bringámon..

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ez akkor lenne jogos, ha a mostani alivio jobb lenne mint az a pár éves xt, tehát ha választhatok két ~azonos árérték arányú, és azonos árú termék között, akkor inkább a felsõbb kategóriásat veszem meg, mert neadjisten kitudja, hogy az alivio meddig fogja húzni, mert egy dolog a fékerõ, de a tartósság és társai ugyanúgy számít.
Az meg baromi nagy képmutatás, hogy mindenkit csak az árérték arány érdekel itt, kortól függetlenül. Úgyhogy ezt a kinövök belõle dolgot inkább hagyjuk, nem vagyok már 16 éves, és szerintem a bringám ase arról árulkodik, hogy rá van pakolva minden minél drágább minél felsõkategóriásabb szutyok.

ezzel az elmelettel az a gond, hogy a shimanonal legtobbszor leszivarogtatjak a korabbi technologiakat az alsobb osztalyokba. konnyen elofordulhat, hogy a magasabb osztalyos(nak titulalt) fek elavultabb. 775os feket hasznaltam a 505/445 elott, es ugyanazt tudta adagolhatosagra es fekerore is, csak eppen fele annyiba kerult.

a 765ot nem ismerem.

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Nekem nem volt fontos,hogy mi van ráírva.Tény és való tetszett küllemre a trail,ráadásul fehérben mert az passzol is a bringámhoz.De!Azért utána olvastam és azt írták róla,hogy jó fék.Nem tudom most konkrétan én fogtam-e mellé.No mindegy,a legközelebbi olajcserét én csinálom majd és akkor biztos leszek abban hogy mi merre hány lépés,hiszen a szervízben nem voltam ott.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Ez akkor lenne jogos, ha a mostani alivio jobb lenne mint az a pár éves xt, tehát ha választhatok két ~azonos árérték arányú, és azonos árú termék között, akkor inkább a felsõbb kategóriásat veszem meg, mert neadjisten kitudja, hogy az alivio meddig fogja húzni, mert egy dolog a fékerõ, de a tartósság és társai ugyanúgy számít.
Az meg baromi nagy képmutatás, hogy mindenkit csak az árérték arány érdekel itt, kortól függetlenül. Úgyhogy ezt a kinövök belõle dolgot inkább hagyjuk, nem vagyok már 16 éves, és szerintem a bringám ase arról árulkodik, hogy rá van pakolva minden minél drágább minél felsõkategóriásabb szutyok.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Egy darabig, aztán majd kinõsz belõle és inkább érdekelni fog hogy mennyire használható+ár/érték arány

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
új slx persze hogy lenyeli, de jóval drágább is. szerintem mindenkinek számít, hogy mi van ráírva a saját cuccára:P

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat ha neked az szamit, hogy mi van rairva... :) az uj slx lenyeli minden szempontbol keresztbe, de szvsz a deore is. kaphato dbban is persze.