Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Juicy és tartóbakos xt tárcsánál volt ilyen problémám, amit a kis fülek lecsippentésével orvosoltunk. szerintem nálad is mûködne a dolog:)

Igen, ránézésre mûködne, de mekkora genyóság már!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok!
Vettem egy új hátsó kereket, de eddig 6 csavarosom volt, ez cl-os.Vettem egy ilyet rá:
Webáruház - Biker Kft. › Fék kiegészítõk › Féktárcsák › G3 CLEAN SWEEP X CenterLock féktárcsa
Eddig g3 clseaweep volt rajta 6 csavaros.A problémám az, h a fékpofa szára, ahol megfogod, amikor kiveszed, beleér a tárcsába, ahol össze van illesztve a két rész egy szegeccsel.Volt már valakinek ilyen?Ha levágnám a szárat, megoldódna a problem, de furcsa, hogy avid fék avid tárcsával ilyet csinál.Persze lehet én vok a láma és tök egyértelmû csak én nem vágom ;)Köszi elõre is

Juicy és tartóbakos xt tárcsánál volt ilyen problémám, amit a kis fülek lecsippentésével orvosoltunk. szerintem nálad is mûködne a dolog:)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy új hátsó kereket, de eddig 6 csavarosom volt, ez cl-os.Vettem egy ilyet rá:
Webáruház - Biker Kft. › Fék kiegészítõk › Féktárcsák › G3 CLEAN SWEEP X CenterLock féktárcsa
Eddig g3 clseaweep volt rajta 6 csavaros.A problémám az, h a fékpofa szára, ahol megfogod, amikor kiveszed, beleér a tárcsába, ahol össze van illesztve a két rész egy szegeccsel.Volt már valakinek ilyen?Ha levágnám a szárat, megoldódna a problem, de furcsa, hogy avid fék avid tárcsával ilyet csinál.Persze lehet én vok a láma és tök egyértelmû csak én nem vágom ;)Köszi elõre is

__opp__

__opp__

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
A fék 2010-es, régen nem csinálta, a villa RS recon sl, a rezonálás nem rezonálás, inkább olyan mint ha egy marha nagy nyolcas lenne a tárcsában, ami nincs, de 1 fordulat után üt egy nagyot, és újra és újra...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Villafüggõ is lehet. Foxok berezonálhatnak; nálam eddig mindegyik rezonált erõsebb fékezésnél, amolyan pulzálva. (RS-ek nem szoktak.)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mintha vhol epp az uj tarcsakkal kapcsolatban olvastam volna, hogy a regivel voltak hasonlo jelensegek, es az ujnal nincs.

__opp__

__opp__

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! Próbáltam választ keresni a problémámra a fórumon, de nem találtam, ha valamikor volt már ilyesmirõl szó akkor bocs...

A problémám egy avid elixir 5-ös fékkel van.
Az elsõ fékem a gyári 185-ös tárcsával használom. A fék kifogástalanul harap, viszont nagyobb sebességnél rángat fékezéskor. A tárcsában mimimális 8-as lehet, de az nem indokolná ezt a jelenséget, volt már ekkora "nyolcas"-om. A fék és a tárcsa is rendesen van rögzítve. Külföldön élek, és itt nincs bringaszerelõ haverom akinek elvihetném, illetve ha tudnám h mi a gond én is meg tudnám javítani, szerelõhöz nem viszem mert horror áron dolgoznak... Ötletek? Elõre is köszönöm!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

húzd rá jobban!

ok, megpróbálom még "ésszel" kicsit meghúzni. ezek a fékcsövek kompatibilisek valamelyik itthon forgalmazott márkáéval?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
húzd rá jobban!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
A mellékelt fékkar a pirosan bekarikázott helyen nagyon minimálisan, de "folyik".
Mindig van egy pici olaj filmréteg az anyán, ha leveszem a mûanyag védõt.
Mit lehet ezzel szerintetek csinálni?
Elvileg minden cuccot lehet ehhez rendelni a CRC-tõl, meg a gyártó oldalán is minden alkatrész fent van. Na bevallom én nem vágom, hogy mit kellene kicserélni, hogy ez a gond megszûnjön.
Új fékcsõszett? Vagy egyéb csavarok tömítések? Mit tanácsoltok? :)

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Rendeltem crc-rõl típusspecifikus vezetéket.Küldtek is komplett készre szereltet 2méteres vezetékkel :(

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Nem. Én a fékbetét anyagára gondoltam.
Az én fékem esetében 1 mm a minimum fékbetét vastagság. Már mint a felhordott réteg vastagsága.

Bocsánat. Rosszul emlékeztem, 0,5 mm a minimum vastagsága a Hope fékbetétek esetén.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az én fékem esetében 1 mm a minimum fékbetét vastagság. Már mint a felhordott réteg vastagsága.

2mm szokott rajta lenni. Simán le lehet koptatni teljesen õket. Akkor kell kivenni mielõtt beleérne a tárcsa a betét hátlapjába.

A sebesség mindent megold.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gege szerintem itt a tárcsára gondolt, vedd ki a fékbetétet és nézd mg milyen vastag a fékezõ felület ha már nagyon vékony akkor cseréld mert ha már nincs a fémtesten anyag akkor az nagyon gyorsan tönkre vágja a tárcsát.
Feltöltött kép
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tárcsafékeknél mibõl látszik, hogy cserére érett a fékbetét?

Ha már nagyon vékony a fékbetét.
Asszem ha ilyen 1-1,5 mm vastag cserélni kell. De ez nem biztos!

zboros

zboros

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tárcsafékeknél mibõl látszik, hogy cserére érett a fékbetét?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Heló! Hobbi felhasználásra építgetek egy "cross/trekking" jellegû kerékpárt. Tudnék venni hozzá igen jó áron Quad Axis (10.000ft/szett), vagy Quad Sting (13.000ft/szett) hidraulikus tárcsaféket. Egyáltalán szükségem van ilyenre? Évente max párszor mennék pl. Bükkbe, terepre még ritkábban.
Mechanikusok közül a BB5 lenne megengedhetõ árú, de ez+a fékkar drágábbra jön ki mint a hidrós Quad. Vagy maradjak egy jobb V-féknél?
Valami Avid kar + fék, kb 15E Ft ért.
???

Ha nem akarsz sárban menni sokat, akkor Avid fr5 vagy sd7 kar + brm-590es shimano deore V-fék. Annál jobb egy trekkingre nem kell, max. akkor ha hegyvidékre jársz csomaggal. szerintem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Miért ne lenne ? Én is így járok. Vagy van valami szabálykönyv ami elõírja, hogy elöl-hátul csakis tárcsád lehet ?
Nézegesd az apróhirdetéseket ! Sokszor árulnak Avid BB5 v. BB7 féket.
Marci

Stukov

Stukov

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

nezz meg esetleg egy olcso shimanot, ha nem talalsz a quadokrol infot. a legolcsobb 445os is eleg meggyozoen mukodik, trekkingre 100, hogy eleg lesz.

Köszi, van infó a quadokról, olvastam tesztet...
Mégse tudom eldönteni, hogy a felhasználás szempontjait figyelembe véve kb egy árban a hidraulikus vagy a mechanikus jön-e szóba.... Olyan van, hogy pl elõre tárcsafék, hátra V?