Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2012. április 09. - 00:35

Sziasztok,
adott a következõ probléma
2 éves Cannondale F5-ön kicseréltem az eredeti Avid bowdenes tárcsaféket Avid Elixir 5 -re. Elöl -hátul 180-as tárcsákkal,
elöl PM, hátul IS. Elöl nagyon jól szuperál, hátul viszont nagyon elkezdett rezonálni már a 2. használatkor, hiába van szuperül beállítva.
Tegnap észrevettem, hogy esõben nem annyira rezonál (vonyít), de szárazon nagyon idegesítõ.
mtbr.com-on irodalmaztam, de igazán használható megoldást nem javasoltak, csak precíz beállítást.
valami jó ötlet? köszi
adott a következõ probléma
2 éves Cannondale F5-ön kicseréltem az eredeti Avid bowdenes tárcsaféket Avid Elixir 5 -re. Elöl -hátul 180-as tárcsákkal,
elöl PM, hátul IS. Elöl nagyon jól szuperál, hátul viszont nagyon elkezdett rezonálni már a 2. használatkor, hiába van szuperül beállítva.
Tegnap észrevettem, hogy esõben nem annyira rezonál (vonyít), de szárazon nagyon idegesítõ.
mtbr.com-on irodalmaztam, de igazán használható megoldást nem javasoltak, csak precíz beállítást.
valami jó ötlet? köszi
Írta 2012. április 06. - 10:48

Sziasztok
Találtam ugyan infót, de azért csak rákérdezek mert nem vagyok biztos.
SLX (M665) fékemnek úgy tûnik megkopott a dugattyúja és egy nagyon kicsit ereszti az olajat. Ha tényleg dugattyú a hibás lehet kapni javítókészletet, dugattyút külön vagy csak kompletten nyereggel együtt? Sajnos azt olvastam, hogy csak egyben cserélhetõ.
Köszi
Találtam ugyan infót, de azért csak rákérdezek mert nem vagyok biztos.
SLX (M665) fékemnek úgy tûnik megkopott a dugattyúja és egy nagyon kicsit ereszti az olajat. Ha tényleg dugattyú a hibás lehet kapni javítókészletet, dugattyút külön vagy csak kompletten nyereggel együtt? Sajnos azt olvastam, hogy csak egyben cserélhetõ.
Köszi
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"
Írta 2012. április 04. - 19:23

Nem lehet össze kombinálni, csak akkor ha veszel hozzá sm bh 90 es fékvezetéket.
Írta 2012. április 04. - 17:33

Sziasztok!
Érdeklõdni szeretnék, hogy a 2011-es BL-M775-ös fékkar szettet (fékcsõvel eggyütt árulják) össze lehet-e házasítani az új 2012-es BR-M785-ös féknyereggel? Ahogy nézem az új BR-M785-ös nyereg fékcsõ csatlakozója 90 fokos kiképzésû, a régebbi 775-ös fékkar szetthez pedig egyenes becsatlakozású fékcsövet adnak, mert a régi 775-ös nyereg is ilyen kiképzésû volt. Köszönöm elõre is a válaszokat.
Érdeklõdni szeretnék, hogy a 2011-es BL-M775-ös fékkar szettet (fékcsõvel eggyütt árulják) össze lehet-e házasítani az új 2012-es BR-M785-ös féknyereggel? Ahogy nézem az új BR-M785-ös nyereg fékcsõ csatlakozója 90 fokos kiképzésû, a régebbi 775-ös fékkar szetthez pedig egyenes becsatlakozású fékcsövet adnak, mert a régi 775-ös nyereg is ilyen kiképzésû volt. Köszönöm elõre is a válaszokat.
'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI
Írta 2012. április 04. - 17:09

na elég pöpec lett : ) az elõzõ olaj viszont kb teljesen fekete volt már , pedig augusztusban
cserélték benne a szervízben elvileg.
Hát megesik az ilyen, sajnos!
De legalább teljes a siker

Írta 2012. április 03. - 20:15

Nem lesz semmi gond sem!
Azt mondjuk nem mondom h elsõre sikerülni fog, de kitartás.
Illetve a fékbetétet nagyon messze rakd el!!!!
na elég pöpec lett : ) az elõzõ olaj viszont kb teljesen fekete volt már , pedig augusztusban
cserélték benne a szervízben elvileg.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.
Írta 2012. április 03. - 10:44

Gege911 köszi a tippet. ezt már tegnap én is olvastam valahol úgyh le is szedtem a féket a bringáról. ma nekiállok, remélem jó lesz.
Nem lesz semmi gond sem!
Azt mondjuk nem mondom h elsõre sikerülni fog, de kitartás.
Illetve a fékbetétet nagyon messze rakd el!!!!
Írta 2012. április 03. - 10:18

Gege911 köszi a tippet. ezt már tegnap én is olvastam valahol úgyh le is szedtem a féket a bringáról. ma nekiállok, remélem jó lesz.
Írta 2012. április 03. - 10:00

[quote name='cseresznye']Hello!
Shimano BRM 810 es fékeimhez ezt a videót találtam légtelenítésre, ami a leggyorsabbnak és legegyszerûbbnek tûnt. kérdés, hogy jó e ez az eljárás amit ebben a videóban alkalmaznak, hagyatkozhatok erre? illetve nem hagyott ki semmi "extra"dolgot a szerelõ a videóban, amit meg kéne csinálnom pluszban?
Én annyit tennék hozzá. h sokkal könnyebb lesz a dolgod ha nem a bicon csinálod. Ugyanis érdemes a lehetõ legnagyobb magasság különbségre törekedni a fékkar illetve a féknyereg között. Így ugyanis a bubik könnyebben kiürülnek a rendszerbõl!
Sok sikert.
Ui: a fékkar legyen felül, féknyereg alul
Shimano BRM 810 es fékeimhez ezt a videót találtam légtelenítésre, ami a leggyorsabbnak és legegyszerûbbnek tûnt. kérdés, hogy jó e ez az eljárás amit ebben a videóban alkalmaznak, hagyatkozhatok erre? illetve nem hagyott ki semmi "extra"dolgot a szerelõ a videóban, amit meg kéne csinálnom pluszban?
Én annyit tennék hozzá. h sokkal könnyebb lesz a dolgod ha nem a bicon csinálod. Ugyanis érdemes a lehetõ legnagyobb magasság különbségre törekedni a fékkar illetve a féknyereg között. Így ugyanis a bubik könnyebben kiürülnek a rendszerbõl!
Sok sikert.
Ui: a fékkar legyen felül, féknyereg alul
Írta 2012. április 03. - 08:25

:Acor ABR 21001,BTS ARO 08 ezek ugyanazok csak más néven.Használ-e vki ilyet,tapasztalat,vélemény?
Nekem kb 3-4éve van BTS ARO 08.
Tökéletes.
Semmi semmi gondom nincs vele.
Igaz 65-70kg között vagyok.
Írta 2012. április 02. - 23:14

Hello!
Tech Tuesday - Shimano Brake Bleed - Pinkbike.com
kb 4:10 tõl kezdõdik maga a légtelenítés.
Tech Tuesday - Shimano Brake Bleed - Pinkbike.com
kb 4:10 tõl kezdõdik maga a légtelenítés.
Írta 2012. március 30. - 11:03

Nekem is gyorszáras Revelation-ön van,Hayes HFX 9 180-as tárcsával és vastag gyorszáras aggyal.Meg se nyekken!Jó lesz az,bírni fogja!
Magellan-os
Írta 2012. március 29. - 20:07

Nekem is ez a felállás, csak Elixir 5-el, nem érzek csavarodást, mondjuk nem tudom mennyit számít, de vastag tengelyes aggyal használom.
Írta 2012. március 29. - 10:03

Írta 2012. március 29. - 08:52

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy Avid Code 5-ös nagyon csavargatna egy Rock Shox Revelation telót? A villa a régebbi típus, sima gyorszáras, a tárcsa meg 180-as lenne?
Gyanítom nem túl jó párosítás.
A kérdésem az lenne, hogy egy Avid Code 5-ös nagyon csavargatna egy Rock Shox Revelation telót? A villa a régebbi típus, sima gyorszáras, a tárcsa meg 180-as lenne?
Gyanítom nem túl jó párosítás.
Írta 2012. március 28. - 22:04

Aki biztosra szeretne menni: Magura Storm és Storm SL tárcsák 2.2 mm-esek nem csak gyári adat szerint, de mérve is, halálpontosan. Most mértem meg tolómérõvel. Cserébe sajnos rettenetesen drágák...
Írta 2012. március 28. - 21:32

Csak 2mm az a féktárcsa,mármint újonnan!Nem mondom,h'nincsenek ettõl vékonyabbak,bár nekem ez furcsa és ijjesztõ.De 2mm-tõl van tán vastagabb is...
Mégsem azokat a tárcsákat veszem,tartok tõle,h'a lyuggatása miatt nagyon berezonálna és a kis súly miatt gyenge is.
Mégsem azokat a tárcsákat veszem,tartok tõle,h'a lyuggatása miatt nagyon berezonálna és a kis súly miatt gyenge is.
Magellan-os
Írta 2012. március 28. - 18:42

Írta 2012. március 28. - 14:23

csak arra gondoltam, hatha kosz van a feluletek kozott. a proba olcsobb, mint az uj feknyereg

Írta 2012. március 28. - 12:36

Sajna ha kitakarítja attól nem valószínû, hogy jó lesz. Másik féknyereg kell.