Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

aneda

aneda

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Üdv Urak!

Van egy Shimano M595 fékem, ereszt a féktestben az egyik munkahenger.
Javítható vagy csere?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Segítség!Alligator féktárcsa(standard) gyári vastagság 2mm,mennyi lehet a minimum?1.5mm?
És még:Acor ABR 21001,BTS ARO 08 ezek ugyanazok csak más néven.Használ-e vki ilyet,tapasztalat,vélemény?
Magellan-os

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ja értem, akkor nem szóltam. :(
Nekem is ma jött meg, remélem nem lesz vele gond.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Maggi: a "nem szerelhetõ" végével volt gond, ott nincs roppantó gyûrû csak valahogy rá van préselve a fékcsõre az a fém bekötõ elem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egyaltalan nem biztos, hogy a korabbi generacios cuccok nagyobb fekerot generalnak, mert magasabb a tipusjelzese. sot, az ujabb generacioknal az olcsobb fekek is jobbak, mint a regebbibol a dragabbak. illetve lehet nem szerencses eltero generaciokat keverni, de meg nagyon eltero tipusokat sem azonos generacion belul. pl egy slx-xtt azonos generacion belul nyugodtan, annyira egyivasuak, de egy m665 meg m666 sem valoszinu, hogy mukodik, hiaba slx.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

nem tudom, hogy lehetséges-e, de mi értelme lenne?

Talán az XT nyereggel nagyobb lehetne fékerõ, mint a deore-vel. De ha senki nem csinált még ilyet, akkor nem én leszek az elsõ, aki kipróbálom ;-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a roppantogyurut mivel huznad bele? a masik oldalon van erre egy csavar, amit behajtasz es bepreseli a gyurut.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás

Esetleg annak lenne értelme, ha az XT féknyerget használnám a deore karral? Egyáltalán lehetséges ez? A leírás szerint más fajta fékvezetéket használnak...

nem tudom, hogy lehetséges-e, de mi értelme lenne?

Robooo: szerintem annyi a dolog, hogy egy új roppantó, csõbõl levágsz vagy 2 centit. összetekered, gyors légtelenítés és kész is.
Én ezért nem baszakodnék a garival.

a 'nem-szerelhetõ' vége is így mûködik?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Robooo: szerintem annyi a dolog, hogy egy új roppantó, csõbõl levágsz vagy 2 centit. összetekered, gyors légtelenítés és kész is.
Én ezért nem baszakodnék a garival.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
FYI. Ha a 203-as tárcsával elérhetõ fékhatás 100%, 180-as olyan 86% körül van, 160-as 75%. (Német Mountainbike Magazin 2012-es féktesztes mérései szerint)
Nincsenek égbekiáltóan nagy különbségek...

Mondjuk én azért írtam, hogy a 160/160 egy XC bicajon bõven elég nettó 80 kilóhoz, mert ha Ausztriában (sok más bicajoshoz hasonlóan) nem bírtam megsütni MTB versenyen, no meg jópár jóféle túrán 500-800m szintkülönbséggel, +35 Celsius-fokban folyamatosan lefelé zúzva a 160-as tárcsát, akkor Mo.-on pláne kétlem, hogy meg lehetne sütni, így ez szerintem nem jó indok a 180-as és fõleg a 203-as tárcsa felé - ez inkább ilyen pszichés dolog lehet, amiért mindenki ragaszkodik a nagyobb tárcsákhoz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meg szerintem ez az adagolhatosagon es az adott fek fekerejen is mulik. pl egy jol adagolhato feknel nem digitalis uzemmodban mesz, huzni sem fogod annyira az esetek nagy reszeben.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A 160 vs. 180-as tárcsa dologhoz csak annyit tennék hozzá, hogy 80kg-ot valóban megállít gond nélkül a 160/160, én is csak 78kg vagyok.

Viszont mióta 180-asokat tettem fel, nem kell annyira "húzni", ergó nem is melegszik annyira, kisebb eséllyel sütöm meg, valahogy egészségesebb az érzés. Meg persze felhasználástól is függ, hogy hány kg-ot hol állít meg és melyik.

Úgyhogy véleményem szerint ha valaki megteheti, hogy az ésszerûség határain belül (váz és teló teherbírásának megfelelõen) növeli a féket, akkor annak csak jótékony hatásai lehetnek.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

én a deore-t venném, a meglévõ m776-öt pedig jól eladnám.

Esetleg annak lenne értelme, ha az XT féknyerget használnám a deore karral? Egyáltalán lehetséges ez? A leírás szerint más fajta fékvezetéket használnak...

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Folyik, ott ahol a fékvezetékre rá van préselve egy fém kapcsolódó elem a féktest felõli végén. Múlt héten jött elõ úgy hogy hétfõn letámasztottam a bringát, akkor még jó volt, aztán szerdán már úszott a féktest az olajban, mikor indultam tekerni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
rossz dbok mindenutt vannak... mit jelent, hogy megadta magat? folyik? en a teli idoszaktol tartottam, hogy esetleg nem jok a tomitesek szelsoseges idoben, de semmi gond nem volt vele. lenyegeben mar mentem vele 35 fokban meg -5ben is.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Az, német webshopba, most zajlik az intézkedés. De annyira azért ezt nem várnám el egy féktõl.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
az még garis, nem?

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Olyannyira hogy a 2 hónapos slx en a fékcsõ csatlakozás megadta magát a féktestnél, az új kábel meg khm kissé húzós... (ja és nem akadtam bele semmibe a kábellel)
Ezt a kis malört leszámítva az slx és a deore közt van érzésre némi különbség, az slx javára, slx meg xt közt meg semmi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
itt azt mondják... :)

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
A 2012-es Shimano fékek, Deore, SLX, XT ennyire jól sikerültek és nincs is nagy különbség közüttük?