Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem is kell tartalék betét majd, 24 órás DH alatt elfogy egy szett...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

ok, köszi. biztosan jobban fog fogni a Clarks ezekkel. Elvileg ilyen M. Marta koppintás. Majd valamikor felhívom ezt a boltot.

Egy teszt szerint az én fékem ezzel az EBC piros fékbetéttel fog a legjobban, Igaz cserébe sajnos gyorsan is elfogy a betét :S
De majd ez kiderül. Mondjuk ilyen áron ez annyira nem para ha még évente kétszer cserélek betétet sem.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
ok, köszi. biztosan jobban fog fogni a Clarks ezekkel. Elvileg ilyen M. Marta koppintás. Majd valamikor felhívom ezt a boltot.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

na, ha odabaszosz akkor kipróbálom :)

Azt nézd meg h a te "stilusodnak" melyik felel meg jobban.
Piros;zöld;sárga.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

http://www.ebcbrakes...MTBfitments.pdf
Én most rendeltem tõlük fékbetétet a Hope M6-hoz , és 2900 ft lesz, annyi h 10 nap az átfutási idõ.
Csepelen vannak, de postával is ki tudják küldeni, vagy futárral.

És azért az EBC élégé odabaszos szokott lenni!

na, ha odabaszosz akkor kipróbálom :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Van egy Clarks fékem, amibe jó a Magura Marta fékpofája. Szeretnék majd fékpofát cserélni, szerintetek milyet vegyek? Gyári Magurát vagy valamelyik más gyártónak is vannak jóminõségû fékpofái? A Clarks féle nem jött be.

http://www.ebcbrakes...MTBfitments.pdf
Én most rendeltem tõlük fékbetétet a Hope M6-hoz , és 2900 ft lesz, annyi h 10 nap az átfutási idõ.
Csepelen vannak, de postával is ki tudják küldeni, vagy futárral.

És azért az EBC élégé odabaszos szokott lenni!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

BBB nem rossz, Alligator sem. Van egy kosárral, válogasd, próbálgasd.

ok. köszi.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Csak, hogy ne legyen éles a széle, nem kell nagyon lecsiszolni.

Lereszeltem, olyan 0,5x45° :-) Remélem jó lesz.

Ridley Noah Fast 

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
BBB nem rossz, Alligator sem. Van egy kosárral, válogasd, próbálgasd.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Van egy Clarks fékem, amibe jó a Magura Marta fékpofája. Szeretnék majd fékpofát cserélni, szerintetek milyet vegyek? Gyári Magurát vagy valamelyik más gyártónak is vannak jóminõségû fékpofái? A Clarks féle nem jött be.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Csak, hogy ne legyen éles a széle, nem kell nagyon lecsiszolni.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Bizonyos fékpofák élei a féktárcsával való érintkezés során rezonanciát okoznak. Ez elõzhetõ meg a fékpofák éleinek a lecsiszolásával.

Köszi, és most még abban segíts, h milyen mértékben kell ezt megtennem? Reszelni lehet, vagy csiszolni kell? A bicómon Saint fékek vannak XT tárcsával. Elöl 180-as, hátul 160-as. Az elsõ sûrûn rezonál és teszi ezt elég hangosan. :-)

Ridley Noah Fast 

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Mit értesz a fékpofák éleinek a csiszolásán, és miért van rá szükség??

Bizonyos fékpofák élei a féktárcsával való érintkezés során rezonanciát okoznak. Ez elõzhetõ meg a fékpofák éleinek a lecsiszolásával.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ha a pontos beállításon, fékpofák éleinek megcsiszolgatásán, ...

Mit értesz a fékpofák éleinek a csiszolásán, és miért van rá szükség??

Ridley Noah Fast 

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
hello kicsit leirná vki hogy milyen fékbetétek léteznek(xt tárcsafékhez),és hogy viselkednek,ha vaddisznó modjára ereszkedik vki lefelé,melyik mit bir?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Hátul nekem is rezonált a BBB-s betéttel a Juicy 7 (és gyorsabban is kopott), azóta már lecseréltem, de nem is veszek többet (pedig amúgy jól fogott). Most ismét gyári betét van.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Mikor megvettem az Elixir 5-öt gyári betéttel nem volt semmilyen hangja, aztán elkopott a betét, Avid helyett BBB-t vettem, mert fele annyiba kerül, elöl jó is a BBB, mai napig azt használom, hátul viszont üvöltött vele, rezonált az egész bicikli alattam. Azóta hátra csak Avid betétet veszek, és ezzel nálam megoldódott a probléma...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha a pontos beállításon, fékpofák éleinek megcsiszolgatásán, alapos féktisztításon túl vagy már, akkor a 180 helyett a 160-as tárcsa például megoldás lehet. Avid tárcsa régi G2 vagy G3? Még a G3 is hajlamos a berezonálásra (volt/van ilyenem), de a 2012-es HS1 már állítólag jobb ebben, kevésbé rezonál, az acél-alu Avid HSX pedig a legjobb ezen a téren, az alu rész jobban elnyeli a rezonanciát. Utóbbi sajnos borzasztóan drága...

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Szerintem a fékpofa lesz a gond, ha esõben nem volt hangos.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

earlyrat

earlyrat

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,
adott a következõ probléma
2 éves Cannondale F5-ön kicseréltem az eredeti Avid bowdenes tárcsaféket Avid Elixir 5 -re. Elöl -hátul 180-as tárcsákkal,
elöl PM, hátul IS. Elöl nagyon jól szuperál, hátul viszont nagyon elkezdett rezonálni már a 2. használatkor, hiába van szuperül beállítva.
Tegnap észrevettem, hogy esõben nem annyira rezonál (vonyít), de szárazon nagyon idegesítõ.
mtbr.com-on irodalmaztam, de igazán használható megoldást nem javasoltak, csak precíz beállítást.
valami jó ötlet? köszi