Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok! 1+2 kérdés, ami a fórumon már biztos 100x téma volt, de 10 oldalt visszaolvasva nem találtam a megfejtéseket.
1. Mi a különbség a mûgyantás és a fémes fékbetét között? (boccs, ha nem megfelelõ szakzsargont használok)
2. Miért van az, hogy bizonyos tárcsákhoz csak a mûgyantás használható és mi történne ha a másikat rakná be a user?
3. A BR-M445 fékbetétei egy "hajcsatt" szerû szegeccsel vannak rögzíve a nyeregbe. Pofa cserénél ezek kijönnek, de vissza hogy mennek mikor az egyik száruk fel van hajlítva? Az új pofákhoz új hajcsatt is jár?
Kösz,
Attila

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok,

Ha a fék (SLX) csak némi pumpálás után keményedik fel akkor levegõs?

Köszi,
X

valoszinu... kitagul a benne levo levego. de ha fejreforditod, es visszaforditas utan beesik, akkor is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sziasztok,

Ha a fék (SLX) csak némi pumpálás után keményedik fel akkor levegõs?

Köszi,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Leveszed a villáról a féknyerget, kiveszed a fékbetéteket (fékpofákat) és ott lesz két oldalt 1-1 dugattyú ami a fékpofákat nyomja. No azokat kell óvatosan visszanyomni csavarhúzóval, és ha túl van töltve, akkor nem megy vissza teljesen a helyére, vagy ha ez egyik vissza is megy, a másik kijön. Ilyenkor sok az olaj a rendszerben.

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

amennyiben a dugattyúkat koppig vissza tudod nyomni (értelem szerüen fékpofákat elõtte kiveszed) akkor megfelelõ mennyíségû olajat tartalmaz, ha dugattyú koppig benyom, és erre a mésik kijön, és fordítva, akkor egyértelmûen túl van töltve

Szia Sala!

Köszi a gyors választ! Sajnos a tárcsafékekhez nem értek túlzottan. Had kérdezzem meg, hogy ez alatt pontosan mit értesz:
"a dugattyú koppig benyom, és erre a mésik kijön, és fordítva" ?

Köszönöm!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
amennyiben a dugattyúkat koppig vissza tudod nyomni (értelem szerüen fékpofákat elõtte kiveszed) akkor megfelelõ mennyíségû olajat tartalmaz, ha dugattyú koppig benyom, és erre a mésik kijön, és fordítva, akkor egyértelmûen túl van töltve

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Hayes Stroker Trail tárcsafékeim vannak. Két év után most légtelenítettem õket elõször.
A szervizben azt mondták, hogy a gyári mennyiségû fékolajjal töltötték fel. A fék tényleg magasan fog és erõs, levegõsödés nem érzékelhetõ, azonban a fékpofák folyamatosan súrolják a tárcsákat. Emlékeim szerint ez sokkal durvább, mint amikor gyári beállítással bejáratós volt a fék. Akkor csak bizonyos pontokon érintkeztek a felületek és csak enyhe ciripelés volt, azonban ez most folyamatos kapcsolat. Ma mentem vele egy erõs fékezõs 30km-t, de nem sokat javult a helyzet. Kérdésem az lenne, hogy ez normális, vagy túl sok mennyiségû fékolajjal töltötték után a cuccot?

Válaszokat elõre is köszönöm!

Üdv,
lordborr

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Köszi a tippet...
úgy néz ki a gyors zár nem volt eléggé behúzva,igaz nem tudtam még jobban kipróbálni a folyamatos "jó idõ" miatt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ne a féknél keressem a problémát akkor ? Használtan vettem a bringát , igazából nem gondoltam egy komolyabb bringával ennyi probléma lehet.Ha lockolom a tagot nem áll fenn ez a probléma.

azt leirhatnad, hogy "fog be"? hozzaer bizonyos helyzetekben, folyamatosan?

dragabb bringaval tobb gond van... minel kifinomultabb vmi, illetve minel tobb mozgo alkatresz van rajta, annal tobb idot kell a karbantartassal tolteni, hogy hozza is azt a szintet. egy szint felett inkabb konnyebb, gyakran a tartossag rovasara. es persze a potalkatreszek is dragabbak... erdemes ezt egy bringavasarlasnal eszben tartani, a pluszpenzt nem csak egyszer fizeted ki, ha kopoalkatreszrol van szo.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Ne a féknél keressem a problémát akkor ? Használtan vettem a bringát , igazából nem gondoltam egy komolyabb bringával ennyi probléma lehet.Ha lockolom a tagot nem áll fenn ez a probléma.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mi lehet a gond ami "befog" ?
teljesen tanácstalan vagyok!

levegos, rosszul rogzitett kerek.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
semmi nem foghat be a rugózás miatt...

Gege: nem használtam még EBC-t

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
mi lehet a gond ami "befog" ?
teljesen tanácstalan vagyok!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha a rugóstag(FOX RP23) nincs lockolva (jobban mozog a bringa hátulja ,egyenetlen terepen) lehetséges olyan ,hogy befog a fék,Shimano XTR hidraulikus
köszi a választ!

Nem.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Ha a rugóstag(FOX RP23) nincs lockolva (jobban mozog a bringa hátulja ,egyenetlen terepen) lehetséges olyan ,hogy befog a fék,Shimano XTR hidraulikus
köszi a választ!

earlyrat

earlyrat

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
köszi, most a tisztogatást próbálgatom, mintha ez mûködne, kérdés milyen gyakran kell majd tisztogatni?
Egyébként G3-as tárcsa. Ha nagyon nem megy, lecsrélem 160-asra, még megvan a régi.
Nyugati fórumokon rengeteg ilyen problémát találtam, de mintha váz függõ is lenne a dolog.
Az biztos, hogy az IS felfogatós hátsó féktest láthatóan kicsit tekeredik fékezés közben (nagyobb az erõkar, ami tekeri), az elsõ PM viszont atom stabil, nem is rezonál.
Valahol itt lehet a kutya elásva.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok! Rendeltem egy webshpoban, 2012-es 785-ös XT külön elsõ, külön hátsó fékszettet (tárcsa nélkülit), még nem kaptam meg. Érdeklõdnék, hogy valaki nem-e tudja, van-e a hátsó szettben IS-PM konzol 160-as tárcsához, és a hozzá való csavarok? Vagy rendelnem kell külön hozzá, mielõtt elküldik a futárral. Köszönöm a válaszaitokat.

Én is webshopból rendeltem dobozos (nem OEM) elsõ-hátsó XT féket (bike-componentsrõl vagy bike24.comról, nem tudom biztosan), és meglepetésemre benne volt a hátsó IS-PM adapter százhatvanas tárcsához.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

nekem is kell tartalék betét majd, 24 órás DH alatt elfogy egy szett...

Te is a pirosat használod?
Esetleg megtudod erõsíteni a tesztben olvasott eredményt, h az egyik "legjobb" fékbetét az EBC? Már mint fékerõ szempontjából.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szetthez sose adnak konzolt - honnan tudnak, hogy te mekkora tarcsaval akarod hasznalni?

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! Rendeltem egy webshpoban, 2012-es 785-ös XT külön elsõ, külön hátsó fékszettet (tárcsa nélkülit), még nem kaptam meg. Érdeklõdnék, hogy valaki nem-e tudja, van-e a hátsó szettben IS-PM konzol 160-as tárcsához, és a hozzá való csavarok? Vagy rendelnem kell külön hozzá, mielõtt elküldik a futárral. Köszönöm a válaszaitokat.

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI