Elvileg a fékkaron is lehet állítani hogy hol fogjon a fék ha jól tudom, kis kettes vagy hármas imbusz kulccsal . De ez nem biztos.Sziasztok!
Nézelõdtem a neten már ez ügyben, de nem találtam semmilyen infot, ami tudna nekem segíteni BR-M445 fékbeállítás ügyében. Igazság szerint, arról lenne szó, hogy már kb 70%-os betétekkel mûködik, így a kopás miatt a fékkar behúzáskor jóval késõbb kezd el fogni a fék. Után lehet ezt állítani, hogy szinte behúzás pillanatában fogjanak? Nem találtam olyan részt, ami erre infot adna...még a shimano techdocs ban sem találtam erre segítséget. Tudna neke vki segíteni ez ügyben, hol lehet állítani a féken? Köszönöm!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2012. május 22. - 18:00
Írta 2012. május 19. - 19:50
Köszönöm, lehet élni fogok vele.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. május 19. - 19:38
Ma volt egy szerencsétlen balesetem Szentendrén kiszaladt elém egy kiskölyök nagy baja nem esett, de azért hívtam a rendöröket jött a mentõ a kis srácnak fájt a térde elvitték. Mindenki marha rendes volt. Nem is ez a gond.
Shimano M666 fékkar eltört benne egy kis mûanyag alkarész aminek nincs rendelési száma. gyakorlatilag az a vacak ami a fékkar és a féktest között helyezkedik el. És nincs rendelési száma azaz csak egészet vehetek GRRRRRRRRRRRRRR.
Tud valaki elfekvõ jobbos fékkart M666.-ot valahol németbõl lenne 32€ XT de az nem hiszem hogy ide ér a péntekig és vasárnap szilvás:(
Ha nem lenne fékkar, keress meg privátban, adok kölcsön egy Magura MT4-et! Egy 180-as Magura adapterem is van hozzá egy elfekvõ, ha esetleg kellene.
Írta 2012. május 19. - 17:50
Ill Rob ha itt vagy a nagykerben van M666 jobbos kar?
Írta 2012. május 19. - 17:22
Ma volt egy szerencsétlen balesetem Szentendrén kiszaladt elém egy kiskölyök nagy baja nem esett, de azért hívtam a rendöröket jött a mentõ a kis srácnak fájt a térde elvitték. Mindenki marha rendes volt. Nem is ez a gond.
Shimano M666 fékkar eltört benne egy kis mûanyag alkarész aminek nincs rendelési száma. gyakorlatilag az a vacak ami a fékkar és a féktest között helyezkedik el. És nincs rendelési száma azaz csak egészet vehetek GRRRRRRRRRRRRRR.
Tud valaki elfekvõ jobbos fékkart M666.-ot valahol németbõl lenne 32€ XT de az nem hiszem hogy ide ér a péntekig és vasárnap szilvás:(
Írta 2012. május 19. - 15:24
Én az alábbiakat olvastam meg hallottam.
Fémes=szinteres:
+hõmérséklettõl függetlenül harap
+nem kopik úgy mint a gyantás
-ha csak kicsit húzod fémesen nyüszít azaz van hangja
-jobban eszi a tárcsát mint a gyantás
Gyantás=organikus:
+hidegen jól fog
+csendes
+nem eszi a tárcsát annyira mint a fémes
-kopik
-melegen csökken a fék ereje
Fémes=szinteres:
+hõmérséklettõl függetlenül harap
+nem kopik úgy mint a gyantás
-ha csak kicsit húzod fémesen nyüszít azaz van hangja
-jobban eszi a tárcsát mint a gyantás
Gyantás=organikus:
+hidegen jól fog
+csendes
+nem eszi a tárcsát annyira mint a fémes
-kopik
-melegen csökken a fék ereje
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2012. május 19. - 10:29
Egészen egy oldalt kellett volna visszaolvasnod lustaság. http://forum.bikemag...tml#post1160539
Röviden a fémes hagosabb, cserébe nehezebben kopik.
Röviden a fémes hagosabb, cserébe nehezebben kopik.
Írta 2012. május 19. - 09:20
Biztos már 1000x volt téma, de rohadtul nem tudom használni a keresõt, állandóan csak a topikokat listázza ki, nem a hsz-t.
Szóval a kérdés, hogy mi a különbség a gyantás és a fémes fékbetétek között? Melyik miért jó, rossz. Hangos halk stb. Minden aspektusból. Most akarok venni Avid Jucy 5-höz és nem tudom melyik lenne a megfelelõ. (Roundagon tárcsához)
Szóval a kérdés, hogy mi a különbség a gyantás és a fémes fékbetétek között? Melyik miért jó, rossz. Hangos halk stb. Minden aspektusból. Most akarok venni Avid Jucy 5-höz és nem tudom melyik lenne a megfelelõ. (Roundagon tárcsához)
Bandi a nagykeres kisegítõ...
Írta 2012. május 16. - 12:37
Megcsináltam megint ugyanúgy, most jó. Gõzöm sincs mit csesztem el.
Írta 2012. május 15. - 17:27
ha utana sokat pumpalod gyorsan, akkor nem kemenyedik fel ujra? a kitagulo levego nyomja akkor. szvsz ha nem ereszt, akkor csak levegos lehet... amire meg tudok gondolni, hogy az olajban sok volt az oldott levego.
Írta 2012. május 15. - 17:17
Tudtommal épp azt csináltam. Nemcsak felpuhul a rendszer, hanem gyakorlatilag nullára esik vissza a fékkar ellenállása.
Rendszer függõlegesen, nem bubikkal telefújva, kis kocogtatás a rend kedvéért, stb...
Rendszer függõlegesen, nem bubikkal telefújva, kis kocogtatás a rend kedvéért, stb...
Írta 2012. május 15. - 11:03
Írta 2012. május 15. - 10:43
Okosok segítsetek. Egy Nine-t akartam tegnap újratölteni, de sikertelenül. Kb két éve használom, idáig kétszer cseréltem olajat benne, akkor minden okés volt. Fékkaron, féken dugasz ki, alulról olaj be, felül olaj ki, a végén minden visszazárva. Nyomáspont nagyjából okés, de a negyedik-ötödik behúzásnál teljesen eltûnik a nyomás, és markolatig bemegy a fékkar. Ezt a mókát eljátszottam kétszer. Sehol nem ereszt, nem csöpög. Mivel van a gáz?
Írta 2012. május 12. - 17:28
Köszönöm, kipróbálom. Sajnos, nem eléggé állítja utána magát. Hátha tudok egy kicsit segíteni neki.
Írta 2012. május 12. - 17:00
minimális kopásst le bír követni könnyedén, komolyabb kopásnál megnõhet a fékkar útja.
Emeld le a féknyerget, vedd ki a betéteket. Próbáld meg megjegyezni mennyire vannak kint a dugattyúk. Így üresen húzd be a fékkart. Ha minden jó, akkor mindkét oldali dugattyú kijjebbjön.
Ha ez túl sok, csavarhúzóval nyomd vissza kívánt mértékig.
ennyi
Emeld le a féknyerget, vedd ki a betéteket. Próbáld meg megjegyezni mennyire vannak kint a dugattyúk. Így üresen húzd be a fékkart. Ha minden jó, akkor mindkét oldali dugattyú kijjebbjön.
Ha ez túl sok, csavarhúzóval nyomd vissza kívánt mértékig.
ennyi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. május 12. - 15:38
Sziasztok!
Nézelõdtem a neten már ez ügyben, de nem találtam semmilyen infot, ami tudna nekem segíteni BR-M445 fékbeállítás ügyében. Igazság szerint, arról lenne szó, hogy már kb 70%-os betétekkel mûködik, így a kopás miatt a fékkar behúzáskor jóval késõbb kezd el fogni a fék. Után lehet ezt állítani, hogy szinte behúzás pillanatában fogjanak? Nem találtam olyan részt, ami erre infot adna...még a shimano techdocs ban sem találtam erre segítséget. Tudna neke vki segíteni ez ügyben, hol lehet állítani a féken? Köszönöm!
Írta 2012. május 12. - 13:25
Sziasztok!
Tudna vki pár szót szólni a magura mt2-es fékrõl?
Összehasonlítva egy régebbi slx/xt fékkel , milyen szinten van?
Magyar oldalon nem igazán találtam rendes leírást róla h mit tud, de ránézésre lehet rajta állítani a fékkar távolságot és a nyomáspontot, jól gondolom ezt?
Köszi a válaszokat!
Tudna vki pár szót szólni a magura mt2-es fékrõl?
Összehasonlítva egy régebbi slx/xt fékkel , milyen szinten van?
Magyar oldalon nem igazán találtam rendes leírást róla h mit tud, de ránézésre lehet rajta állítani a fékkar távolságot és a nyomáspontot, jól gondolom ezt?
Köszi a válaszokat!
Írta 2012. május 12. - 09:27
Tudom, nem keresek topik, de hátha van vkinél elfekvõben.
Keresnék Hope C2 fékhez tartály kupakot "állítós" tekerõvel.
Keresnék Hope C2 fékhez tartály kupakot "állítós" tekerõvel.
Írta 2012. május 08. - 06:52
kopik a fekbetet - le kellett volna "rezetelni" a fekpofak allapotat gondolom ilyen allapotban legtelenitetted is legutobb...