Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Amikor nem forró a tárcsa való igaz, hogy tényleg jól fog, de nagyobb sebességnél már elég nagy a fékút. Melegedés után "darálós" érzés is jelentkezik, bár talán ez "megszokott" dolog.

Esetleg levegõs lett 1 év alatt? Sajnos, mikor még nem volt elég infom, simán fejreállítottam a biciklit...

Ugyan így voltam mint Te hogy nem volt elegendõ a fék.. Azt kaptam egy tanácsot. 98%os izipropil alkohollal lemostam a tárcsát meg a betéteket. Akkor fogott utána megint. Majd egy kedves haver hülyeségbõl fújt a fékbetétre féktisztítót .Dobhattam el a betétet. Meg annyit csináltam amikor kicsi volt a fékhatás hogy egy egy csepp olajat tettem a féknyeregnél a dugattyúkra. Azóta patent

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
az legalább forgatás nélkül is szar :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Idézet a magyar nyelvû felhasználói utasításból (most szedtem le):
"Az M445-ös tárcsafék rendszert úgy terveztük, hogy a kerékpár nem fordítható fejjel lefelé. Ha a kerékpárt akár fejjel lefelé, akár oldalára fordítjuk, a túlfolyó tartályban lévõ kis mennyiségû levegõ elindulhat a munkahenger irányába..."
Vazze! Eddig ezt nem tudtam! GURUK, mi a tapasztalat?!

elkeserítõ. maradok a hayes-nél :D

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Hétvégén megnézetem, hogy mi ahelyzet. Lehet nincs gond vele, csak én érzem kevésnek a féket. Nagyobb lejtõnél elég erõsen kell tépni...meglátom mit mondanak.

Köszi a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha 80 kilóhoz annyira kevés a 445-öst 180-as tárcsával hogy cseréni kell, akkor ott vmi más gond van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem is levegõs lett SLX. Talán hasonló okok miatt. Viszont, pár rázós lefelé után a jelek szerint lelégtelenítette magát. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Idézet a magyar nyelvû felhasználói utasításból (most szedtem le):
"Az M445-ös tárcsafék rendszert úgy terveztük, hogy a kerékpár nem fordítható fejjel lefelé. Ha a kerékpárt akár fejjel lefelé, akár oldalára fordítjuk, a túlfolyó tartályban lévõ kis mennyiségû levegõ elindulhat a munkahenger irányába..."
Vazze! Eddig ezt nem tudtam! GURUK, mi a tapasztalat?!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha már levegõs akkor rossz helyre terelgetheted a fejreállítással a buborékokat. fellevegõsödni nem ettõl, vicces lenne.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez nekem is új. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
No álljunk meg 1 szóra! Egy hidraulikus tárcsafékkel szerelt bringát nem szabad fejre állítani? Miért nem? Fellevegõsõdik? Miért? Március óta van ilyenem, de eddig már 5-6 alkalommal fejre állítottam a bringát apró szerelések, lánc olajozás okán. Egyelõre nem jeletkezett semmi, de ha azt modjátok, hogy ez gáz akkor leszokok róla. (vennem kell egy állványt :confused:)

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Évente egyszer illik olajat cserélni és egyben légteleníteni. Eldugulhat a koksztól ha nem csinálod meg.

Akkor hétvégén elviszem és egy betétcserét is eszközölök. Van esetleg a gyárinál jobb hatásfokú?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Évente egyszer illik olajat cserélni és egyben légteleníteni. Eldugulhat a koksztól ha nem csinálod meg.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Amikor nem forró a tárcsa való igaz, hogy tényleg jól fog, de nagyobb sebességnél már elég nagy a fékút. Melegedés után "darálós" érzés is jelentkezik, bár talán ez "megszokott" dolog.

Esetleg levegõs lett 1 év alatt? Sajnos, mikor még nem volt elég infom, simán fejreállítottam a biciklit...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

Le szeretném cserélni a jelenlegi hidr. t.fékemet (Teszt: Shimano BR-M445 tárcsafék, kerékpár, bicikli, ár), de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mi lenne a legjobb választás. Merevvázas XC biciklibe kellene, fõleg terep használatra. Mindenképpen shimano-t szeretnék, mert kereket most nem tudok cserélni a felfogatás miatt. Gondolom egy Deore vagy SLX érezhetõ elõrelépés lenne, de nem tudom mi a kettõ közti különbség. Esetleg XT megéri, annyival amennyivel többe kerül?

Köszönöm.

xt~slx, valamivel jobb lenne, de inkabb mukodesben, nemileg fekeroben. nincs nagy fekero differencia a jelenlegi shimano csaladban, a legkisebb is baromi jol adagolhato es hasznalhato.

Elõl 180-as van, ennél nagyobbat nem szeretnék. Hátul 160.

Jelenleg ilyen: Teszt: Shimano SM-RT53 féktárcsa, kerékpár, bicikli, ár

Nem tudom mennyire lenne hatással rá, ha mondjuk egy Xt-t kapna?!

Muszáj vmit kezdenem vele, mert néhány esetben igen nagy a fékút és már volt belõle probléma is.

akkor lehet vmi nem koser nalad - ha jol remlik sala ilyennel lejtozik.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Elõl 180-as van, ennél nagyobbat nem szeretnék. Hátul 160.

Jelenleg ilyen: Teszt: Shimano SM-RT53 féktárcsa, kerékpár, bicikli, ár

Nem tudom mennyire lenne hatással rá, ha mondjuk egy Xt-t kapna (persze fémes betéttel) ?!

Muszáj vmit kezdenem vele, mert néhány esetben igen nagy a fékút és már volt belõle probléma is.

A váz : http://www.ktm-bikes...ort.php?lang=HU

kb. 79 kg vagyok.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Akkor tárcsaméretet növelj (ésszel), ez egy teljesen jó fék. Szerintem felesleges cserélni.
180-ast simán bírja a Tora, esetleg 185. Nagyobbat semmiképp se. Nekem még hátul is az van, de ez már váz függõ, hogy bírja -e.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Értelemszerûen nagyobb fékerõvel rendelkezõt szeretnék a lejtõzések miatt.

Viszont nekem az is jó lenne, ha tárcsát cserélnék bár 180-asnál nagyobbat nem szívesen tennék Tora-ra.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Minek akarod lecserélni?

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!

Le szeretném cserélni a jelenlegi hidr. t.fékemet (Teszt: Shimano BR-M445 tárcsafék, kerékpár, bicikli, ár), de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mi lenne a legjobb választás. Merevvázas XC biciklibe kellene, fõleg terep használatra. Mindenképpen shimano-t szeretnék, mert kereket most nem tudok cserélni a felfogatás miatt. Gondolom egy Deore vagy SLX érezhetõ elõrelépés lenne, de nem tudom mi a kettõ közti különbség. Esetleg XT megéri, annyival amennyivel többe kerül?

Köszönöm.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Megoldódott a fékkar gondom tudtak hozni jó áron már müködik is.
Köszönöm a felajánlott segítségeket.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!