a fekero gyakran tok teljesen mason mulik... villa/vaz torzios merevseg, rossz adapterezes, kerekrogzites, stb.
pl a cx brinanal a 140es tarcsakat atszereltem adapteres 160asra, a fekero talan rosszabb is lett, kevesbe harapott, talan kesobb melegedett el, de osszessegeben egyaltalan nem volt elorelepes. valoszinuleg nem volt a bringa eleg merev hozza.
itt is hasonlora szamitottam, hogy az adapterezes nelkul nem lesz kevesebb - de montinal egyertelmuen erezheto a 180-160 valtas. az mas kerdes, hogy sok esetben eleg a 160as is, en is maradtam volna annal, ha nem zenel. ha a mostani is elkezd nyekeregni, akkor lehet majd visszamegyek a 160+femes kombora a 180+resin helyett.
elvileg csak olyan 12% fekero kulonbseg lenne a 180-160 valtasnal, de inkabb arrol szol a dolog, hogy melyik esetben hogyan lehet a megfelelo homerseklettartomanyban tartani a fekeket, ez meg erosen fugg a felhasznalastol, ki hogyan es hol hasznalja. tipikus empirikus dolog, ezt nem fogja senki sem kimerni egy tesztpadon, ahany korulmeny, annyi fele eredmeny.