Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
pffff
arra gondoltam ami az ebikon van fönt nem a hullámos

hayes tárácst kissé sokallom...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
régi v új?

régi mindehez jó, az új semmihez kb
megsül hamar

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
maghoz az avid tárcsa jó lenne?!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Milyen mechanikus féked van? Általában lehet állítani, a deore-nél pl a féktest jobb (vagy küllõk felõli) oldalán egy imbusszal.

Shimano BR-M465, finom állító részt nem találtam rajta.. vagyis a fix oldalt nemtudom, hogy lehet..

Szakidani

Szakidani

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
valaki megtudná mondani mi egy reális ár egy 2004es shimano XTért tárcs nélkül??
Köszi!!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Milyen mechanikus féked van? Általában lehet állítani, a deore-nél pl a féktest jobb (vagy küllõk felõli) oldalán egy imbusszal.

MarCobei: Egy szimpla V-fékkel is pofára tudsz esni, de mondok jobbat: lépj rá a cipõfûzõdre, és akkor a bringát is megspórolod
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hát szerintem jó kis fék a 9es,ha jó pofával jól beállítva tiszta tárcsával használod

ha csak fél pofa mozog,akor érdemes ugy belõni hogy a tárcsa ne mozduljon semerre,a pofa azért mozog hogy az érje el,ne fordítva
ha nem tudod addig finomállítani akor alátétezz máshogy!!

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Keresgéltem eredménytelenül, sehol nem találtam a fórumban, h h lehet faszán beállítani egy mechanikus tárcsaféket.. Biztos vagytok páran akik tudnátok ebben segíteni.. A problémám az hogy a machanikus féknél egy oldal fix, és a tárcsa elég sokat hajlik mire odapréseli az aktív oldal, ezt hogyan tudnám csökkenteni, vagy ez így normális? (xfactorosok rakták össze..)

MarCobei

MarCobei

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
hi! lehet sõt biztos h írtátok de nem volt kedvem végigolvasni mindent meg amúgy is nincs rá idõm. annyi lenne a kérdésem h a Hayes HFX-9 Carbonról tud-e valaki valamit? tényleg olyan jó az ereje mint amilyennek mondják? mert ha tényleg jó akkor beszerzek én is belõle egy párat. nincs vele amúgy semmi baj? mert mostanában már nem olyan drága. én 160-as tárcsával hsználnám, az elég lenne arra h akár azonnal is pofára tudjak esni? mert van deorem de az úgy szar ahogy van... lényeg az h nagyon fogjon!!! erre képes ez a fék, vagy mást kell venni? seg kösz üdv: én

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
egy tárcsa mennyit üthet ami még normális? egy két tized mm? Vagy az már nem jó?!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

jah.. olcsó, lassan kopik, nem melegszik, de nem kifejezetten erõs
megfog, de a gyári erõsebb

no mindegy 3e forint volt...
volt három fajta egyikre sem volt igazán írva semmi én a részing öszetételt vettem...
asszem s3 racing névre hallgat...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Alulról úgy töltitek fel, hogy a légtelenítõ csavarnál fecskendõvel belenyomjátok a fékfolyadékot, amíg a tartály meg nem telik?

igen, lényegében így, de ha valaki itt megáll, abból lesznek a levegõs fékek. addig kell alulról beletölteni az olajat, amíg felül buborékmentes folyadék jön ki, akkor lehet lent, majd fent bezárni.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
jah.. olcsó, lassan kopik, nem melegszik, de nem kifejezetten erõs
megfog, de a gyári erõsebb

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
gold fren betéteket használt már valaki?!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Alulról úgy töltitek fel, hogy a légtelenítõ csavarnál fecskendõvel belenyomjátok a fékfolyadékot, amíg a tartály meg nem telik?

A sebesség mindent megold.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Boltra egyszerûen nincs pénzem. Egy hajtókar csere is 2szer annyiba került mint gondoltuk.. max Májusba :( még tárcsát is kell vennem elõre.. bár az kijön a grimeca árából, mert 160 asat veszek.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
én elõször szétszedném darabokra, átmosnám olajjal, aztán összeraknám, sose árt egy ilyen

utána valszeg megoldódik a dolog, ha nem, akkor irány a bolt!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
elég nehéz a valamit orvosolni úgy hogy nem látja az illetõ, telefonos és internetes gyógyítás meg max a Gyógyíto Webgömb v2.0 által van:) de komolyan, vigyétek be egy boltba, ahol meg kell tudniuk csinálni, kint sem kerülhet olyan sokba ez. vagy mikor jössz haza, végy rá goodridge(nem, nem az állítólagos 40%-os(LOL) fékerõnövekedésért) hanem azért mert sokkal ellenállóbb a csõ a mechanikus sérülések ellen.
így tiszta lappal indul a fék.

ill msot így utólag visszagondolva volt egy olyan eset, mikor egy gombostûhegynyi apró lyuk volt a csövön, és anélkül ment el pár csepp olaj hogy azt észrevettük volna, viszont így a nyomáspont is megszünt. és hiába néztük át a féket, sehol sem találtuk a hibát.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
de akkor hova tûnt a fékolaj? mi lehetne a baj?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a hayes gyári csõ egy nemtudom milyen anyag, világos szinü müanyagos, majd ezen van rajta a külsö fekete müanyag borítás. a külsö szokott megsérülni, eltörni nem tud a csõ, csak ha direkt kettéteöröd, de ilyet még nem láttam. csomót kötöttem a csõre, meg is "tört" valahol, de nem engedett el semmit. lehet eltömõdött a csõ, mikor megtöltötted akkor még "tele" érzése volt, majd arrébnyomta a mocskot, így mintha elveszne a nyomáspont. én ezért cseréltem le.