Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
csak kiváncsiságból, tud valaki súlyadatot saintre, normál karral, 160-as pizzával vagy tárcsa nélkül....én béna vok, nem találtam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hayes tárcsa benne van a top3 tárcsában, amit kapni.
a saint féknyereg pedig király. nekem volt, nagyon szerettem. sokkal jobb pölö mint a 4 dugattyús xt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

a fékváltókaros megoldása miatt már semmiképpen sem szerettük volna meg, de a fék sem volt valami nagy szám.

dual-controllra gondolsz? nekem special bejön a dual control, jobb mint az idáigi fékkar+váltókar páros . de ez természetesen szubjektív. én még anno magura julie-ról váltottam, ahhoz képest anno nagyon jó volt az LX. aztán jött egy-két "durvább" túra, értem ez alatt azt, hogy (számomra) kemény lejtõkön véletlenszerûen bedõlt fenyõfák elõtt kellett megállni :D. és akkor éreztem, hogy ez is kevés, hamar megsült, stb... lett xt tárcsa, kicsit javult, nem hevült fel olyan hamar, de még mindig kevés volt, most lettek új ebc betétek, sajnos a vizsgaidõszak miatt még nem tudtam igazán kipróbálni, de egy-két kisebb tekerés alkalmával már éreztem a különbséget. xc-re nekem így szerintem jó lesz, ennél keményebb felhasználásra én sem ajánlanám. aztán ha még mindig nem lesz elég, akkor jön az xt féktest. :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a Saint fórumos berkekben épp a Tökéletes Tárcsafék címet viseli...
Hone-hoz volt szerencsénk nemrég, és... Mondjuk mentségére legyen mondva, amúgy is rosszul kezdett, mert a fékváltókaros megoldása miatt már semmiképpen sem szerettük volna meg, de a fék sem volt valami nagy szám.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Próbálta már vki a Shimano Saintet vagy Hone-t?

Nem saját tárcsájukkal ,hanem egy Hayes tárcsával mennyire mûködnének jól?

a hone (ahogy elnéztem) ugyanaz, mint az LX, hátul bõven elég, elöl kicsit kevés volt, de ezt egy fébetétcserével megoldottam, azóta ott is elegendõ a fékerõ: xc-re.
Saintot nem próbáltam, nem az én felhasználási területem, de itt a fórumot olvasva általában dícsérik.
Úgy tudom, Hayes tárcsával is mûködnek a shimano fékek( néha még jobban is :D )

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Próbálta már vki a Shimano Saintet vagy Hone-t?

Nem saját tárcsájukkal ,hanem egy Hayes tárcsával mennyire mûködnének jól?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jah.. a hussefeltek is EDDIG:D
nemtom mi van velem. felnit és vázat se török.. ez valami beteges dolog lehet. vagy csak mindig midnen törik és letagadom:D

amúgy teljes határozatlanság. avid v hayes. utóbbi problémamentesebb. de az avid is meglepõen fog, és szebb is a színe.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thez nálad a hfx9 is jól teljesit, te kivételezett vagy :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:D csak ne legyen vele ami sokaknak hogy el kezdi engedni az olajat...:) nem szeretném megvárni:D
meglátjuk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
akkor most az a hibája, hogy hibátlan? :)
ne bántsd már szegény Avidot mindig, amikor olyan rendesen mûködõ kerékpáralkatrész volt/van a piacon... :(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
márka hehe név haha ellen:D
mér, jóez. nekem nem sülöget megfelé. perpill hibátlan a fékezet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Jaj ezt a tárcsát nem szeressük :(
merénylet volt az Avid márkanév ellen :P

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jah ez a poligon hillámos pizza

egy a lényeg, tudsz biciklizni:D
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nekem ezzel van és a beigért lejtõ sem sütötte meg. lehet továbbra sem fékezek sokat azért van, de ki tudja
Feltöltött kép

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
A Juicy 5 nálam is teljesen jól muzsikál, viszont a gyári tárcsa tényleg nem valammi nagy durranás, a hosszabb erösebb fékezésekkor tényleg elég hamar megsül, amit nem igazán értek,mert elméletileg jobbnak kéne lenni a Poligon-nak, mint a Cleenswepp-nek, mert ugyo az a drágább, tehát fejletteb tárcsája, de hát mégse. Az meg ugye elég dühitõ, hogy az ember vesz majd 30-ért egy féket, és utánna még költhet 1 5-öst új tárcsára, ha azt akarja, hogy a maxot hozza ki a fékjébõl.
De mindent összevetve egy jó fék én teljesen meg vok elégedve vele most is ezt venném, ha megint féket keresnék ebben az árkategoriában.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:) még nem sikerült nagyon komolyan letesztelni, talán most hétvégén.
meglátjuk:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
próbáld majd ki hosszabb lejtõn, nekem elment az ereje(gyári, hullámos, 203-as poligon pizza)

cleansweep tárcsával jobb, majd próbáld ki;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én szerintem a gyári tárcsával használom és tökéletesen fog
most van a nagykerben úgytudom, pár napja láttam is bent.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
csak normális (cleansweep) tárcsával kell használni

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a juicy5 tényleg elég jó az árához képest.