Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

A fékhatás a súrlódó felületek közti súrlódási tényezõtõl és a felületeket összenyomó erõtõl függ. A felületnek csak a túlmelegedés miatt van jelentõsége. Fizika!

Tévedtem, de mentségemre szól hogy másnapos vagyok mint a szar...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
eccer régen volt egy társalgás, aminek az eredménye az lett, hogy féknél nem számít a felület nagysága... és volt egy másik, amikor sikerült kitárgyalni a 4 fékpoa/4 dugattyú rendszer elõnyeit

azt már nem tudom, hogy mik voltak ezek, csak azt, hogy melyik a jobb :D

Gabesz.k

Gabesz.k

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ha a fékhatás függne a felület nagyságától, akkor gondoljatok bele, hogy mekkora fékpofákat használnának. Pl. a régi XT 755-ös fékpofa 2x nagyobb, mint pl. az XTR 965-ös és mégsem nagyobb a fékhatás az Xt-nél. Sõtt....

Gabesz.k

Gabesz.k

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
A fékhatás a súrlódó felületek közti súrlódási tényezõtõl és a felületeket összenyomó erõtõl függ. A felületnek csak a túlmelegedés miatt van jelentõsége. Fizika!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...A fékhatásnak semmi köze a surlódó felületek méretéhez...

Ezzel a kijelentéssel sikerült átírnod a fizika párszázéves törvényeit, gratulálok.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Gabesz.k

Gabesz.k

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Lehet, hogy kihagyta a rugót a fékpofák közül. :-D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vagy nem fut középen a tárcsa.
én is ezzel szívtam sokat mire rájöttem. az addig ok h nem ér hozzá a féktesthez, középen is kell lennie a tárcsának. vagy ha nagyon balf@sz vagy, akkor vegyél avidot, azt sokkal könnyebb belõni a "frí elájn kaliper pozisöning szisztem" miatt. vagy a leg egyszerûbb: VIDD MÁR EL AZT A KIB@SZOTT FÉKET EGY SZERVIZBE és ott szépen megcsinálják neked.
nyuginincseneknagyindulatokmertittbékevanésmegértés és toleráljukamásikhülyeségét :D

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de ha kijjebb jönnek akkor van helyük hova kimenni ergo nincs probléma.
számtalanszor van olyan hogy egy kis anyag maradt a tárcsa élén, így beleér a féknyeregbe. szedheted szét bárhányszor, nem fog feltünni, mindig a pofára gyanakodsz, és mégsem az.

emellett valszeg sikeülrt jól fellevegõsítened a féket.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"de megint túlságosan kijöttek a dugattyúk és hozzáérnek a pofák a tárcsához"

" a féktest jól van beállítva mert normál helyzetben nem ér hozzá"

A fektest nem er hozza, az egy dolog, attol meg lehet rosszul beallitva.
Nezd mar meg hogy nem ferde -e, vagy ha nem ertesz hozza akkor tenyleg vidd el szervizbe es megoldodnak a gondok.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Nem mert látom hogy a dugattyúk mindíg kiljebb jönnek a féknyereg falánál, hiába nyomom vissza õket miután fékezek mindíg, a féktest jól van beállítva mert normál helyzetben nem ér hozzá

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Egyszerûen sehogysem jó ez a fék. Leszedtem a kereket, kiszedtem a pofákat, leszedtem a tartály légtelenítõpöckét, visszanyomtam a dugattyúkat, letöröltem a fent kifolyt olajat. visszaraktam a pöcköt, pofákat, kereket. Meghúztam a kart semmi, 3 húzás után fog de megint túlságosan kijöttek a dugattyúk és hozzáérnek a pofák a tárcsához. Mit rontottam el?

Nincs jol beallitva a fektest vagy szorulnak a dugattyuk. Olyan nincs hogy a dugattyu rendes olajszint mellett nem megy vissza elegge ahoz hogy a fekpofa ne erjen a tarcsahoz.
Nem lehet hogy a fektest er a tarcsahoz, csak ugy hallod mintha a fekpofa lenne?
Esetleg deformalodott a tarcsa?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egyszerûen sehogysem jó ez a fék. Leszedtem a kereket, kiszedtem a pofákat, leszedtem a tartály légtelenítõpöckét, visszanyomtam a dugattyúkat, letöröltem a fent kifolyt olajat. visszaraktam a pöcköt, pofákat, kereket. Meghúztam a kart semmi, 3 húzás után fog de megint túlságosan kijöttek a dugattyúk és hozzáérnek a pofák a tárcsához. Mit rontottam el?

sztem azt hogy nem viszed el egy normális szervizbe,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Akkor ajánlom neked hogy próbálj ki egy teli tárcsát amin nincsnek lyukak... A tárcsa kialakítása a legfontosabb a hûtés szempontjából, hiszen ez akadályozza meg betét melegedését ezáltal az olaj felmelegedését is. tévednék??? :)

Egy szó nem volt olajról, felmelegedésrõl stb.
Fékhatásról volt szó. A fékhatásnak semmi köze a surlódó felületek méretéhez.
Legalábbis addig, míg túl nem melegedik a rendszer.

Mégsem a teli tárcsa az ideális (bár MZ-n f@sz@ :D).

Jah, ha meg nagy a luk, akkor megin nagyobb az egységnyi fékfelületre jutó hõterhelés.

Az igazság odaát van...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
90 fokos volt sajna, ezért került az enyém is ennyibe.

Salsa: amíg egy motorhoz egy fogaskerék és egy lánc annyiba kerül amennyi, addig ne beszéljük átverésrõl;) minden 2kerekü sport egy egyértelmü lehúzás.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A teljesitmenyert mindent ;)

Amugy a kulonbseg leginkabb a szerelhetosegben van, es persze az sem mindegy hogy egyenes vagy 90 fokos kivezetes kell.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Nem erted meg mindig :) Tobb fele fitting van ugyan ahoz a csohoz es fekhez. En a legdragabbat vettem, valszeg ezert volt 35e a ketto. Te valszeg olcsobbat vettel ;)

35 rugó! Gartula.. Látom a bringázásban is mûködik az átba*szás.. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
miben különbözik amúgy?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nem erted meg mindig :) Tobb fele fitting van ugyan ahoz a csohoz es fekhez. En a legdragabbat vettem, valszeg ezert volt 35e a ketto. Te valszeg olcsobbat vettel ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hayes maghoz 15bõl jött ki:)
máshoz ~10-12bõl.