Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2006. August 26. - 10:16

Próbált már valaki Juci7 féket Simánó tarcsával?? Simánó agyat akarok, csak ott az a hülye Centerlokkk....
Más: Itthon be lehet szerezni Centerlokk -> hatcsavaros átalakítót?? Ha igen akkor tipp, h hol?
Más: Itthon be lehet szerezni Centerlokk -> hatcsavaros átalakítót?? Ha igen akkor tipp, h hol?
Posted 2006. August 26. - 10:01

Posted 2006. August 26. - 09:21

ha kell valakinek esetleg olyan tré csõ, ingyér adom, még szinte új!
egy kis halálfélelmet kelteni biztos jó lessz
a gyári shitmano csövek azok mennyire jók? (lehet h tavasszal mégis lessz saint, és azt akarom megtudni, h mennyire jó a gyári csõ, mert low cost megoldással futna a dolog.)
egy kis halálfélelmet kelteni biztos jó lessz

a gyári shitmano csövek azok mennyire jók? (lehet h tavasszal mégis lessz saint, és azt akarom megtudni, h mennyire jó a gyári csõ, mert low cost megoldással futna a dolog.)
Posted 2006. August 25. - 21:31

Posted 2006. August 25. - 21:21

messze nem azt adták, hanem egy fém mintájú csövet:)
az az a fék amin mindenen olcsósítottak, így lett az ami lett belõle.
az az a fék amin mindenen olcsósítottak, így lett az ami lett belõle.
Posted 2006. August 25. - 21:17

ha a sramhoz is azt a régi xt csövet adták, akkor az is nyúlik mint állat. blokkolt keréknél, majd fél centit tudom még bentebb húzni a kart két ujjal, de még eggyel is eléggé érezni h nem túl kemény. legalább adagolható. (viszont szar, és "majrévasnak" jó)
Posted 2006. August 25. - 19:46

én a régi formulámhoz tettem fel elõre egy hayes fékcsövet, ég-és-föld! (elcsé emléxel még arra a evo9.5-re?
)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. August 25. - 19:27

mondjuk az én héjszem, abszolút nem nyúlos, pont ezért szeretem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. August 25. - 17:45

ez igaz is lehetne ha nem lenne az xt fémcsöves féke..
ami nyúlós mint a takony.
a hayes gyári (mûanyag fekete) fékcsövénél nem sok merevebb és keményebb nyomáspontot adó fékcsö van.
és ezt leszámítva rengeteg múlik a fékkar merevségén is persze

ami nyúlós mint a takony.
a hayes gyári (mûanyag fekete) fékcsövénél nem sok merevebb és keményebb nyomáspontot adó fékcsö van.
és ezt leszámítva rengeteg múlik a fékkar merevségén is persze
Posted 2006. August 25. - 15:33

Visszatérve a fékcsövekre.
Szerintetek jól gondolom(?): a kevláros a fékcsõnél, kicsit nyúlosabb a fékérzés viszont jól adagolható, az acélszövetesnél meg sokkal koppanósabb és nagyobb a fékerõ viszont kicsit digitális a fékezés.
A hayes-em elég nyúlos és ez hátul azért kicsit zavaró(nem levegõs, csak olyan, mint a többi), ezért szeretném lecserélni valami jobb fajta acélszövetesre.
Szerintetek jól gondolom(?): a kevláros a fékcsõnél, kicsit nyúlosabb a fékérzés viszont jól adagolható, az acélszövetesnél meg sokkal koppanósabb és nagyobb a fékerõ viszont kicsit digitális a fékezés.
A hayes-em elég nyúlos és ez hátul azért kicsit zavaró(nem levegõs, csak olyan, mint a többi), ezért szeretném lecserélni valami jobb fajta acélszövetesre.
A sebesség mindent megold.
Posted 2006. August 25. - 13:13

Posted 2006. August 25. - 13:00

Hát nemtom, hogy mennyire izlés kérdése nekem a hullámos van bent és nem nagyon vagyok vele megelégedve, viszont probáltam ugyanolyan Juicy 5-öt sima tárcsával és sokkal jobnak tünt.
A mostani gyorsan tulmelegszik és darálos érzése van, de biztos van aki ezt szereti;)
A mostani gyorsan tulmelegszik és darálos érzése van, de biztos van aki ezt szereti;)
Posted 2006. August 25. - 11:28

Posted 2006. August 25. - 11:12

a code fékük érdekes lessz
hullámos rotorhoz még anyit hogy pl a gyári dhi,Gee Aterton,Sabrina Jonnier,Sam Hill a hullámos tárcsával ment Fort Williamben,míg Peaty,Mick HAnnah meg a nem hullámossal...
hullámos rotorhoz még anyit hogy pl a gyári dhi,Gee Aterton,Sabrina Jonnier,Sam Hill a hullámos tárcsával ment Fort Williamben,míg Peaty,Mick HAnnah meg a nem hullámossal...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. August 24. - 23:54

Amúgy én is 4-5 hónapja a BB7et ezzel a kavéslyukú tárcsával(203) használom elöl. Nagyon sok km kellett a bekopáshoz. Városi ökörködésben CC-zés meg stb.. brutálul fog. Jól adagolható, de ha picit joban meghúzod nem tudsz beleülni a bringába úgy, hoyg fejre ne állj és ehez elég 1 ujj lazán. Visziont lejtõzés közben elmegy a fékereje, de kibírja.. az utolsó fát is ki lehet még kerülni vele...

Posted 2006. August 24. - 22:29

a csomagolás azér nem:)
..ott virít rajta nagy betûkkel h senki el ne tévessze h SRAM...

Posted 2006. August 24. - 22:27

bocs félreérthetõ voltam, az AVID hullámos tárcsájáról nyilatkoztam;)
ugyanaz a fék cleansweep tárcsával hibátlan
de az avid is rájött ezek szerint, szal jövõre már minden a régi:-)
ugyanaz a fék cleansweep tárcsával hibátlan
de az avid is rájött ezek szerint, szal jövõre már minden a régi:-)
Autist Team:)
Posted 2006. August 24. - 22:25

hulláossággal nincs baj ..csak az avid féle hullámos ratyi..nem hül és ennek ez a következménye mint ami a haveroddal is történt..egy baja h berezonál a teló mer nemmindig érintkezik teljes felülettel a fékpofa
Posted 2006. August 24. - 22:20

akkor mégiscsak igazunk lett hogy szar a hullámos tárcsa...:chin:
:-)
(málna koma ausztriában szénné égette egy juicy 5-ben, én többet fékeztem, ráadásul hátul kistárcsa volt csak és nekem a cleansweep tárcsával az ugyanolyan juicy 5 fék hibátlan volt)
:-)
(málna koma ausztriában szénné égette egy juicy 5-ben, én többet fékeztem, ráadásul hátul kistárcsa volt csak és nekem a cleansweep tárcsával az ugyanolyan juicy 5 fék hibátlan volt)
Autist Team:)
Posted 2006. August 24. - 22:18

ja kérdésekre válaszolva...igen csak hosszabb lejtõ alján sok erõteljes fékezésután gyengül..