Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
érdekes ésn még nem tapasztaltam keréknyúlást.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Manatic1

Manatic1

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Oks! Köszönöm a tippet. Kipróbálom. Megtisztítom a tárcsát és megnézem változik-e valami. Ma beszéltem még bicós arcokkal és mondták, hogy ez igazából a kerék "nyúlásából" is adódik. Szóval, hogy a küllõknek köszönhetõen fékezéskor az agy és a felni másképp mozog.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
ez a használtcucc vásárlás buktatója,bár nekem is szinte minden second hand

rezonálás emg a roszul beállított féknyereg,illetve a redvás pofa/tárcsábol lehet
pofa kilõve mivel uj,tárcsát patikás alkohollal pucold át száradjon kicsit,addig lõdd be középre a féknyerget.anyi segít ha két papírlappal meg tudod nézni hogy az illesztéknél(ahol a féknyereg két fele összeér)van-e a tárcsa.

sok szerencsét

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Esõ után köpönyeg, de mielött kifizetted, miért nem nézted meg rendesen?
:chin:

Manatic1

Manatic1

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello mindnkinek!

Sorry, hogy ha már valakinél felmerült a problémám csak most nincs annyi idõm, hogy végigolvassam az összes topicot.
Szóval az a problémám, hogy most vettem egy használt HFX9-et 2005ös darab(használt). Vettem hozzá 12ért egy AUTHOR tfékes, iparis hátsó agyat(ez új). Srác 80%os betétekkel írta, szinte karcmentes, kifogástalan állapottal, 203-as lemezzel. A szinte karcmentes, kifogástalan állapotról annyit, hogy látszik, hogy nem egyet, és nem kicsitek borultak vele, legalább 1mm le van szedve a test oldalából és hát szóval meg van viselve nah.
Hazajöttem, felszereltem és a tányér úgy tekeredett, hogy egy kígyó elszégyelte volna magát. Akkora 8as volt benne, hogy alig akart elfordúlni. Kimentem, mondom kipróbálom. Két ujjas satunál még elfordult a kerék. A 80%os pofik voltak kb. 0,8%osak. Elmentem vettem bele BBB fékpofikat, beraktam, kiegyengettem a dísztárcsát annyira, hogy épp csak kicsit fogott be, persze az új betétekkel azért pár km erejéig rendesen beleért.
Következõ a problémám:
Miután ennyit szívtam a 20 rongyos fékkel, reméltem jó lesz, de nem. A helyzet az, hogy amikor rásatuzok a hátsóra, akkor elkezd "berezonálni" az egész bicikli. Nagyjából úgy képzeljétek el mint az ABS, nagyjából a féknyom is olyan. Próbáltam úgy, hogy leszálltam és nagyon lassan toltam a bicót, közben satuztam hátra és úgy is rángatja a biciklit. Nem tudom mitõl lehet! Gondoltam arra, hogy talán lazák a küllõk, de ennél jobban már nem tudom meghúzni õket. Lehet, hogy a 203as tárcsa miatt van, vagy esetleg a BBB pofiktól? Minden csavar bikára meg van húzva, de nem tudom mi lehet a baja.
A válaszotokat és a segítséget elõre is köszönöm!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ok aztán már láttam az árakat. csak viszonyitás képpen. de így fõleg megéri, csak a tuningszett az drága hozzá, de lehet sufnizni is ha akar v tud az ember.
(nem szeretem az ebájkot, azért nem minden második gondolatom az. na meg ha senki nem veszi ajánlott fogy. áron, akkor minek írják ki?)
ezzel nem azt akarom mondani h ne onnan vedd.
a lényeg az, h jó fék, és relatív jó árban van. na meg gyárilag is jól fog.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

a louise freeride-hez képest azért a hfx9 nem egy kategória.
inkább 203-mas tárcsát kellett volna rendelni :D

203 nasnal a reba sl pudingos lesz szerintem(75 kg), habar a 2006-os reba sl 210 ig megvan engedve.

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

kezdtek meggyõzni h louise fr-t vegyek. a pálya alján is jól fog, 180-as tárcsával is bika. kell ennél több, és még asszem nem is olyan drága.
na jó az utóbbit visszavonom. 46 ezer ped db, ami komplett szettre már 90 fölött van, igaz tárcsákkal. ami már nem is olyan sok.

Nézd meg ezeket az árakat:
http://www.thebikesh...x.php?c=webshop
http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/842

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a goldfren szerintem is jó. ha nem kell a legdurvább keverék, akkor vegyél egyel lájtosabbat. az se tünik rossznak az adatai alapján. bár az s3 az jó lehet.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
nézz ebájkot!
vagy vedd meg a magomat...

goldfren betétet hátul próbált már valaki?
elöl van az s3racing pipusú,az eléggé méggyõzõen fog,cserébe napi használat mellet kb fél évet bír.no hátra meg nem akarok ilyen puhát,most gyári van,az anyira nem jött be..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
kezdtek meggyõzni h louise fr-t vegyek. a pálya alján is jól fog, 180-as tárcsával is bika. kell ennél több, és még asszem nem is olyan drága.
na jó az utóbbit visszavonom. 46 ezer ped db, ami komplett szettre már 90 fölött van, igaz tárcsákkal. ami már nem is olyan sok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a louise freeride-hez képest azért a hfx9 nem egy kategória.
inkább 203-mas tárcsát kellett volna rendelni :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Problemas a Hayes HFX 9 em(160-160). Nemtudom 350 km utan jön e meg valami, de mar megrendeltem a 180 tarcsat elöre. 4-5 x fekeztem 70 röl teljesen le, 10-12 km trailokon 1200m röl leig gondolom bevannak fekezve. Az öreg bicon Magura Luise FR van (2002 es 180-160) es egy mese. Varjak meg a 180 as al? Törtenik itt meg valami? A teszteken alapjan sem olvashato valami jo a HFX röl.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
nálunk volt egy darab,csak arroljutot eszembe hogy láttam ilyet...

dot 5.1 sárga flkaon teszkóban 789ft 7,5deci

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

elvileg van zoggie amit lehet kapni itthon

ezt mindenki bebukja:D
nem, nem kapható itthon olyan adapter, csak kint, külhonban
Tr!ck Stuff néven fut a lelkem, és az használható is

A Zoggie ilyesmi adaptere csak úgy jó, ha elötte leszeded az agyról a CL adaptert, azaz csak saját agyaihoz alkalmas, semmilyen más CL-es agyhoz nem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
olcsóbb?! a shimano semmiképp. aranyárban mérik.

a dot-os sem mar szét mindent amire rámegy, csak ha hetekig hagyod rajta állni. és pont az ára miatt nem gond, ha félremegy kicsi, hisz az ásványihoz képest bután olcsó.
amúgy valszeg nem tesz rosszat, de ha egyszer drágább, nem éri meg fogllakozni vele.
szóval sztem keresgélj valahol egy 3-asnál nagyobb számú dot-os fékfolyadékot, és azt használd, hosz az való hozzá.
árban egy 6 deci körüli kanna max egy ezres, de sztem annyi sincs.míg a shimano 80 milise kerül vagy 1500 pénzbe.

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Csõváz!

Azon töröm a fejemet :wallbange , h Juicy5-be tehetek-e ásványi olajat vagy sem?

Úgy tudom, h pl. Shimanoba, Magurába nem szabad DOT-ot (szintetikus olajat) tenni, mert megeszi a tömítéseket. Viszont fordítva lehetséges lenne? Vagyis, h az Avid-be ásványi olajat töltök.
...merthogy az nem mar szét mindent, tovább bírja (állítólag), egyszerûbb vele dolgozni (ha rád fröccsen, nem leszel zombi), olcsóbb, stb.

Mittuttokerrõ? Vagyis Ki-Mit-Tud? :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
goodridge ami jobb lehet mint a gyári...
csak árban nem kis külömbség van

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkor szerintem a gyári fékcsövet választom.
az alligator jobb, vagy rosszabb mint a gyári?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
elvileg van zoggie amit lehet kapni itthon