Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akit lassan érdekelni fog egy pár hope floating 205-ösben, az msg me. nem most, hanem majd ugy késõbb kicsivel. :D szerezni akarok ugyanis ugyanilyeneket kisebben (elöl 180 hátul 160) mert a minute kapja az ívet rendesen, pedig itt csak alföld van....
szóval sima tengelyes villának nem tesz jót az xt fék + 205mm hope kombó.
és ismét rá kellett jöjjek, hogy az xt/saint/xtr/hone/lx fék mennyire jó választás. még ezzel a buta dualcontrol karral is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
"üt"
egy icipici deform is egy jól beállított fék esetén nyavajgással jár együtt.
nem csak a fékhatástól, hanem egy egy durvább kanyartól is tud annyit csavarodni a villa és a váz, hogy fékezés nélkül is beleér kicsit a pofa a tárcsába.
természetes jelenség abban az esetben, ha nem egy atommerev elölhátul átütõs bringáról van szó.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Itt valami info meg hianyzik a kepletbol sztem.
Arra tudok gondolni hogy a feked elcsavarja a villat es igy keletkezik benne deformalodas. A meleg rotor termeszetesen konnyebben deformalodik de ezzel ne szamolj mert mar izzania kene ahoz hogy ilyen durvan elhajoljon.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

De jo neked hogy csak a gyorsabb kanyarokban ;)
De sztem ha fekezesre utes keletkezik benne ott valami nagy gaz van, de minimum nincs kozpontozva a tarcsa a nyereg kozepere (Vagy az egyik betet beljebb log)

Az biztos, hogy valami gáz van, de sajnos nem az amire gondoltál. A tárcsa amikor jól mûködik, akkor tök középen fut, a betétektöl egyenlõ a távolság, és ahogy látom a betétek is egyszerre érik el a tárcsát fékezéskor. Ezért is idegesít, hogy erõs fékezés után üt. Rossz lenne a magura tárcsa? Nem lehet, hogy ha felmelegszik akkor deformálódik? Vagy mi okozhatja még ezt?

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

Elfelejtettem idézni.

Szal bb7 185 hasonló árban mint a HFX?

Bowdenekkel és adapterrel (gondolom IS a gyári,nekem meg PM kéne) együtt,de kicsit tényleg túlzás.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Hali!Szerintetek melyik féket vegyem?Árban kb. egyformák.
Avid bb7 185mm
Hayes HFX9 160mm
Shimano deore 160mm (olajos)
Elõre kéne,jelenlegi villám:Manitou Black csavaros aggyal,de tavasszal remélem le tudom cserélni 1 Stance Staticre(átütõs).
Ja,a fékkábelt a villanyakon keresztül vezetném át.

Elfelejtettem idézni.

Szal bb7 185 hasonló árban mint a HFX?

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
nekem is inkább csak azért kell,hogy az új villán is legyen valami,ami megállít,ha kell.Egyébként 4X is érdekel és oda azért nem árt.Mondjuk nekem szimpatikus a bb7 is,mert kevesebb vele a baj,mint 1 olajossal és olcsóbb is.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
csak azért mondom, mert emlékeim szerint mind a hayes-en mind a simatón böszme kis anya roppant, ami nem fog átmenni a rózsán. akkor vágás, új roppantógyûrû és légtelenítés. ezért mondtam, hogy lehet hogy egy bovdenessel jobban járnál. halkan jegyzem meg hogy dirt/street felhasználásra kb felesleges a tárcsa, de van aki szereti. :)

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Gondoltam rá.Vannak "szabható" kábelek,ezekkel elvileg megoldható,bár nem értek hozzá.Amíg nem szakad el a gyári addig marad a hagyományos megoldás,csak ezért nem akarom szétszedni a vadonatúj féket.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azért ha hidrósat vezetsz át a rózsán, akkor lehet hogy a fitting nem annyira fog átmenni. ezt számold hozzá.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Én is a hfx9re gondoltan.Egyébként ott van,hogy MANITOU.Tehát közvetlen 160as PM.És nem feltétlenül hayes tárcsa.Pl.:6 csavaros shimano XT 4699Ft.Na jó tényleg nem sok a különbség.(így 26 091Ft)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Mért is ne?
Add hozzá az Hayeshez a tárcsát + az adaptert és láss csodát.
Ebike szerint:
Maga a fék 20792 + Tárcsa 160-as 7120 + Adapter 3192 = 31104ft
Avid Juicy 5: 27920 ft ebben minden benne van.
Mind a kettõ 160-as tárcsával.

Akkor most hogy is van ez?
Lehet, hogy az Avid olcsóbb 3184-al?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Azt azért ne mondd, hogy az AVID meg a HFX9 egy árban van.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Avid bb7 185mm
Hayes HFX9 160mm

Innen én a Hayest venném, de szerintem nézd meg az Avid Juicy 5-öt is, mert az még kicsit olcsobb is mint a Hayes, és nekem teljesen jól bevált.
Ja ugye a Hayesnél csak akkor olcsóbb, ha beleszámitod, hogy mig az Avidban benne van az adapter, meg a tárcsa addig a Hayesben külön kell megvenned.
Egyébként ITTEN van

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Avid bb7 185mm
Hayes HFX9 160mm
Elõre kéne,jelenlegi villám:Manitou Black csavaros aggyal,de tavasszal remélem le tudom cserélni 1 Stance Staticre(átütõs).
Ja,a fékkábelt a villanyakon keresztül vezetném át.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
De jo neked hogy csak a gyorsabb kanyarokban ;)
De sztem ha fekezesre utes keletkezik benne ott valami nagy gaz van, de minimum nincs kozpontozva a tarcsa a nyereg kozepere (Vagy az egyik betet beljebb log)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok. Mostanában gyorsabb kanyarokban elöl a féktárcsám beleér a betétekbe. Tudja valaki, hogy miért csinálja ezt? Ja, és ha erõset fékezek, akkor utána üt a tárcsa elöl. Aztán néhány "simító" fékezés után javul a helyzet, de nagyon idegesít. 2006-os Juli-ról van szó.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

de ez az új fajta asszem, nem a sima clean sweep. vagy ez is az csak az újabb?

Ha jól tévedek, amit Thez mellékelt elvileg már az új clean sweep, a vágások a másik irányba néznek, mint a réginél, más különbség nemigen van. Mintha azt olvastam volna, hogy igy jobban tisztul Avidék szerint.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ez 7-8 körül volt és 203-as? akkor az tényleg jó vétel. megfontolandó.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
alligátor valszeg nem olyan jó mint eg hope vagy hayes tárcsa ;)

egy tárcsa miatt reszelni a villából... én inkább vennék egy nredesn hayes/avid tárcsát és kész ;)