Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

bazz, küldtem privit :D

Tudtommal válaszoltam is...:)de lehet mégsem....majd sztem a héten bemegyek és megkérdem mi annak a neve....:D
Neked nem tom mér nem fog, lehet szar a bowdenház, én 4500ft-os at használok, SD7 kerrel mint te és nekem a gyári betéttel is jól fogott.....vagy nem állítottad be rendesen, vagy a rák tudja....fogni kéne neki elég jól, engem 160-es tárcsával, egy ujjal átborít és 90 kiló vagyok....valamit elkurtál sztem...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
bazz, küldtem privit :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

ezeröt körül csak zoggie fékbetét van.
nekem is jó az ixtébe.

Nem Zoggie, valami hosszú B-betûs neve van, életemben nem hallottam róla...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

hope-ban pl úgy visít hogy nagyon-nagyon mesziröl lehet hallani...

Ugye ez olyan dolog, hogy MTB vel altalaban az erdöbe gurul az ember. En a Hayes HFX-el ugy erzen magam, mintha a termeszetet zavarnam ugy csikorog vagy inkab ordibal, ha meleg. Ez mar környezetszenyezesnek szamit!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Háj!

Ismét probléma hegyek vannak!Az a baj hogy nemtom feltenni a Grimeca fékem a bringára mert nem elég a fékcsõ a duplavállas miatt.Namost ismerõs mondta hogy úgy tudja a Grimecához valami speckó fékcsõ kell mert nem kompatibilis egyikkel se.Tud valaki errõ infót?Igaz ez?Mert szerintem a Jagwire-nek a fékcsöve jónak kell lennie hozzá vagy egyáltalán mi a megoldás?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ezeröt körül csak zoggie fékbetét van.
nekem is jó az ixtébe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

hát ha pontosan megadnád a márkanevet akkor többre mennénk..de köszi a tapasztalatokat...

Ez az hogy nem emléxem, még ott ahol vettem beleraktam, a kis dobozkáját meg ott hagytam, de majd megkérdem ha legközelebb bemegyek......

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
hope-ban mi nem visít? :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hope-ban pl úgy visít hogy nagyon-nagyon mesziröl lehet hallani...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
És milyen a BBB? Mert visszakeresve látom Hayes-ben pl. gáz, de Aviddal van valakinek tapasztalata?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
hát ha pontosan megadnád a márkanevet akkor többre mennénk..de köszi a tapasztalatokat...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tegnap vettem a BB7-hez betétet, valami B-betûs (nem BBB) volt, 1400(!) forint és olyan szinten fog hogy még, nem tom meddig fog tartani de nagyon harap, egy ujjal úgy hajingálja át a 90 kilómat mint az állat.....durva, a gyári nem volt ilyan jó, elõször majdnem azt vettem, de mondom kipróbálom, sokat nem veszthetek, most meg meg vagyok elégedve..:)

gondoltam megosztom veletek....:)

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Örök hálám, köszi szépen!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
elvileg minden adapterrel jó.
4 dugattyús xt fékje volt öcsémnek, 185-ös formula adapterrel.
(tényleg, az is kapható)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Értem, de tudnál mondani valami konkrétumot hogy mégis melyik passzol ehez a fékhez majd?Jah a másik kérdésem hogy nemtudod Avid adapter nem lenne jó hozzá?Arra írják hogy Avid fékekhez van de más testel is használható!Nézem ezt a sutyerák netet de nemtalálok sehol semmi infót hogy mi lenne jó :( !Jah meg milyen tárcsát vegyek hozzá vagy az már részletkérdés (eddig Shimano tárcsával futott)?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a magurának van, és idénre talán a shimano-nak is.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!Neten nézgelõdtem de semmi normális infót nem sikerült találnom ezért kérem a ti véleményeteket!Van egy 4 dugattyús Grimeca fékem és a problémám hogy 203 as adapter van hozzá ami nekem sok én 185 össel szeretném használni de neten sehol nem találtam megfelelõ adaptert!Nemtudja valaki véletlenül hogy honnan tudnék beszerezni hozzá 185 ös adptert (elsõ vagy hátsó mindgy nemtom még hol lesz :D ).Azon a nyomon indultam el hogy a jelenlegi adapter Jagwire de ez sem segített nem találtam hozzá semmit!Elõre is köszönöm a segítséget!

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
oksa ksözönöm a gyors választ!
a vicc az h a fék kb 3-4 hónapos a nyomásppont már 2-3 órája nem akar visszaállni pedig pumpáltam nem keveset...jah és az is attól van h a fékpofába most beleér a tárcsa de nem ilyen fémes hangot ad hanem ilyen daráló hangot mint mikor a gumi beleér vmibe de tutti a tárcsa... próbáltam beállitani a kilazit a féktest kar behuz dologgal de nem müxik gondolom ez is azért van mert elmászott a nyomáspont és nem tudja rendesen összeszoritani ... a csavar ugy láccik nem birta:(

elõre is köszi:
Vitya

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
1: persze, bármilyen 5ös imbuszos csavar alkalmas e szerepre

2: már eléggé levegõs volt a fék, és a sok kis geci(ÿR by sala) buborék bemászott a csõbe..
fordítsd talpra a szamarat, és kezdd el pumpálni a fékkart. sokadik behúzásra visszajön a nyomáspont elméletileg.
ha nem, akkor itt az ideje egy olajcserének, teljes légtelenítésnek.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
A saint fékhez lehhet olyan csavart kapni ami a féktestet rögziti az adapterre? jah és az mitõl lehhet h felforditottam a bicot és behuztam a féket perxe a kerék benne volt és elment a nyomáspont azaz majdnem a markolatig huzhatom a féket és akárhogy huzogatom a fékkart nem áll vissza a nyomáspont ?

elõre is köszi:
Vitya