Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. szeptember 02. - 20:57

nem azt mondtam hogy szart is lehet venni, mert úgysem látszik
azt mondtam hogy felesleges 15 ezret költeni egy tárcsára(ha tényleg ennyi) ha lehet kapni majd' ugyanolyan jót majd' fele annyiért.
szegecselt tárcsát pedig soha többet:)
abból kiábrándultam teljesen.
azt mondtam hogy felesleges 15 ezret költeni egy tárcsára(ha tényleg ennyi) ha lehet kapni majd' ugyanolyan jót majd' fele annyiért.
szegecselt tárcsát pedig soha többet:)
abból kiábrándultam teljesen.
Írta 2006. szeptember 02. - 20:56

ennyi erõvel akár alligatort is vehetnél ha úgyse látszik 
állitólag tényleg jobb mint a sima, bár még nem volt alkalmam kipróbálni.

állitólag tényleg jobb mint a sima, bár még nem volt alkalmam kipróbálni.
Írta 2006. szeptember 02. - 20:53

15 egy tárcsáért?
úgyis pörög, úgyse látszik menet közben.
Igen, mintha ez a jövõ évi lenne, nekem nagyon bevált amennyit eddig tudtam használni.

úgyis pörög, úgyse látszik menet közben.
Igen, mintha ez a jövõ évi lenne, nekem nagyon bevált amennyit eddig tudtam használni.
Írta 2006. szeptember 02. - 20:51

de ez az új fajta asszem, nem a sima clean sweep. vagy ez is az csak az újabb?
a hope floating rotort is dicsérik, ráadásul nem is kerül sokba. asszem 15-körül van a 203-as tárcsájuk. szal még csak nem is drága a magurához képest pl.
a hope floating rotort is dicsérik, ráadásul nem is kerül sokba. asszem 15-körül van a 203-as tárcsájuk. szal még csak nem is drága a magurához képest pl.
Írta 2006. szeptember 02. - 20:40

Írta 2006. szeptember 02. - 20:40

Írta 2006. szeptember 02. - 20:21

Akkor az avidnak a cleansweep a legjobb tárcsája?? Csak mert a polygon többe kerül.
Írta 2006. szeptember 02. - 14:29

Látom, hogy újonc vagy, de azért olvasd már el amit írtam lentebb.
"Kilazítod a féknyerget, behúzod a féket, majd szépen meghúzod a csavarokat."
Ezer kösz mindenkinek aki segített ! De ugy néz ki hogy a tárcsaféknek semmi baja, mivel most lementem próbálgatni, és ugy nézem hogy a kerékben van egy 8as...viszont az már végképp magas hogy hogyan s miként. Inkább ezt a problémát elteszem a szervízesnek. Majd ha kiderül akkor megírom, és okosabbak leszünk...
Írta 2006. szeptember 02. - 13:15

Hmm...megfontolandó...be is állítanám, csak nemtom, valahogy a hidraulikus féket nincs kedvem babrálni mert tufa vagyok hozzá. Bár ha jobban belegondolok akkor nem lehet nehéz, mivel van rajta két darab imbusz azt annyi. a fékfolyadékot meg elfolyatni bonyolult dolog, nemde?
Látom, hogy újonc vagy, de azért olvasd már el amit írtam lentebb.
"Kilazítod a féknyerget, behúzod a féket, majd szépen meghúzod a csavarokat."
Írta 2006. szeptember 02. - 12:43

ha nem nyitod ki a fedelet v a töltõcsonkot akkor nem folyik el semmi. de ahhoz úgyse kell hozzányúlni.
Írta 2006. szeptember 02. - 12:25

Lehet nem voltak meghúzva a csavarok, mittomén.
Állítsd be újra.
Jah kerékcsere után célszerû amúgyis beállítani, mivel a kereket nem lehet kétszer tökéletesen ugyanoda visszatenni.
Hmm...megfontolandó...be is állítanám, csak nemtom, valahogy a hidraulikus féket nincs kedvem babrálni mert tufa vagyok hozzá. Bár ha jobban belegondolok akkor nem lehet nehéz, mivel van rajta két darab imbusz azt annyi. a fékfolyadékot meg elfolyatni bonyolult dolog, nemde?
Írta 2006. szeptember 02. - 12:20

Lehet nem voltak meghúzva a csavarok, mittomén.
Állítsd be újra.
Jah kerékcsere után célszerû amúgyis beállítani, mivel a kereket nem lehet kétszer tökéletesen ugyanoda visszatenni.
Állítsd be újra.
Írta 2006. szeptember 02. - 12:18

szerintem be kell allitani megint a feknyerget
az oké, de elméletileg a Speedmetalban beálllítottak mindent jól, meg 1 hónapig ugyebár semmi baja sem volt...egy 10 centis bunnytól meg gondolom nem romlik el...mindegy, ha nem müxik rendesen akkor persze visszaviszem a szervízbe.
Írta 2006. szeptember 02. - 11:17

Írta 2006. szeptember 02. - 11:03

az nem jo megoldas, mar volt szo rola itt, attol meg ugyanugy hozzaer, rendesen be kell allitani
Írta 2006. szeptember 02. - 10:56

Írta 2006. szeptember 02. - 10:43

Írta 2006. szeptember 02. - 10:39

ezer kösz. szétfeszítettem, visszatettem, mostmár legalább befért a kerék 
De az a susogó hang sanjos még mindig hallatszik, mintha a pofák neki lennének esve a tárcsának alaphelyzetben is. Ma lemegyek és járatom kicsit, hátha helyreáll.

De az a susogó hang sanjos még mindig hallatszik, mintha a pofák neki lennének esve a tárcsának alaphelyzetben is. Ma lemegyek és járatom kicsit, hátha helyreáll.
Írta 2006. szeptember 02. - 09:48

betét kiszed, laposfejû csavarhúzóval szétfeszít pofákat alapállásba, azaz teljesen. pofa visszarak, kerék a helyére, pár fékkarhuzogatás és láss csodát...
Írta 2006. szeptember 01. - 18:38

Ahoy kéne help! kb. egy hónapja vettem egy 2005 ös Spec. Rockhopper Comp Disc-et, és most ahogy gyakorolgattam a bunny-t ( 10 centis fekvõrendõr semi komoly...) az elsõ fék ( Shimano Deore hidr. M525 ) valahogy elkúródott. Folyton olyan hangja van mintha fogná a tárcsát, pedig nem húzom. Otthon kivettem a kereket megnézni, erre a fékpofák mégjobban összefogtak, és még azt a védõbetét-retket sem tudom beletenni. Micsináljak? Szervíz, vagy van alter megoldás is??