Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. October 09. - 18:43

Posted 2006. October 09. - 18:41

de gondolom mondtad volna ha pocsék lenne, úgyhogy nemszóltam:)
Posted 2006. October 09. - 18:36

sziasztok!
jó e az xt tárcsa a bb5 betéthez? használt már valaki ilyen kombót?
persze, hogy jó. talán egy hangyányit szélesebb a bb5 betét, mint az xt tárcsa fékfelülete, de ez egyáltalán nem probléma.
xt tárcsa nagyon jó.
Posted 2006. October 09. - 18:12

jó e az xt tárcsa a bb5 betéthez? használt már valaki ilyen kombót?
Posted 2006. October 09. - 14:11

Lehet, hogy rosszul van beállítva, nagyon hajlik a villád, a fémes betét van benne gyárilag, amit nem kopik be túl gyorsan és nem is fog úgy, mint a félfémes, bár valaki írta, hogy neki a fémessel fogott jobban. Egyébként a fémes betéttel melegen nekem is jobban fog. A dugattyúkat ne piszkáld.Korábban írtam már a szopáshegyekrõl a Sole-val (Kelly's Madman 05). Most végre lecseréltem az elsõ Sole-t egy HFX9 XC-re, és mivel a cucc nem jött meg a beígért napra, a boltban felraktam nekem egy használt HFX9-et (egy 06-os Kelly's Majestic-rõl kapták le). Kulvála bejött - ahogy Pákó mondaná, azt leszámítva, hogy egy-egy erõsebb fékezés után a tárcsa dörzsölte a betéteket. Miután megjött az új fékem, és felrakták, egybõl nekiálltam bekoptatni ezerrel, ami 2 nap alatt kábé sikerült is. De! Nem fog a fék úgy, ahogy kéne, ráadásul üvölt fékezés közben. Komolyan mondom, olyan hangja van, mint egy busznak. Azt hittem, ha majd bekopik, akkor abbahagyja a feltûnõsködést, de nem. Ezzel még együtt tudnék élni, ha blokkolni tudnám vele bármikor a kereket, ám ez nem megy. Hidegen abszolút nulla, pár erõsebb fékezés után már elfogadható, de nem hiszem, hogy egy féket be kell melegíteni ahhoz, hogy fogjon. Ráadásul a másik HFX-szel nem volt ilyen probléma. Mondjuk ennek szürke a fékbetétje, annak meg fekete volt, lehet, hogy ez miatt van a különbség? A meglazítom- a-féknyergeret-behúzom a fékkart-stb játékot eljátszottam vele, nem változott semmi.
Állítsd be újra a féknyerget aztán koptasd be meredek lejtõkön és elõször 2 ujjal húzd a fékkart. Bekopás után, ha még mindig gyengének érzed vegyél bele bbb(olcsó) vagy gyári félfémes hayes(drágább és jobb, mint a bbb) vagy piros ebc(legjobb, csakis verseny dh-ra) betétet.
A sebesség mindent megold.
Posted 2006. October 09. - 10:54

Korábban írtam már a szopáshegyekrõl a Sole-val (Kelly's Madman 05). Most végre lecseréltem az elsõ Sole-t egy HFX9 XC-re, és mivel a cucc nem jött meg a beígért napra, a boltban felraktam nekem egy használt HFX9-et (egy 06-os Kelly's Majestic-rõl kapták le). Kulvála bejött - ahogy Pákó mondaná, azt leszámítva, hogy egy-egy erõsebb fékezés után a tárcsa dörzsölte a betéteket. Miután megjött az új fékem, és felrakták, egybõl nekiálltam bekoptatni ezerrel, ami 2 nap alatt kábé sikerült is. De! Nem fog a fék úgy, ahogy kéne, ráadásul üvölt fékezés közben. Komolyan mondom, olyan hangja van, mint egy busznak. Azt hittem, ha majd bekopik, akkor abbahagyja a feltûnõsködést, de nem. Ezzel még együtt tudnék élni, ha blokkolni tudnám vele bármikor a kereket, ám ez nem megy. Hidegen abszolút nulla, pár erõsebb fékezés után már elfogadható, de nem hiszem, hogy egy féket be kell melegíteni ahhoz, hogy fogjon. Ráadásul a másik HFX-szel nem volt ilyen probléma. Mondjuk ennek szürke a fékbetétje, annak meg fekete volt, lehet, hogy ez miatt van a különbség? A meglazítom- a-féknyergeret-behúzom a fékkart-stb játékot eljátszottam vele, nem változott semmi.
Hasonlo problemaim voltak, vannak a HFX 9 el (2006-os).
En is nagy lendülettel beakartam fekezni öket es az lett a vege, hogy bekekültek a fekbetetek elöl. (szoval leeget a felsö retege es igy bekemenyedet).
Felraktak reklamacio utan egy Formula 180 tarcsat es uj fekbeteteket raktak bele es ugyan az a problema "visit" es mar szegyelek csoportban tekerni vele.
A Mechanikus aszt ajanlotta,hogy a telen beküldgyük a gyarba, hogy vizsgaljak ki, de valami olyat is olvastam, hogy a dugok lehetnek tönkre menve.
A HFX-9et nem slajfolos stilusban tekerik hanem pontokban fekeznek vele precizen. Ezt a szhiszem a Bike be olvastam.
Szoval egy nagy hülyeseg, ha a trailen fekezni kel akkor nem lehet elengedni es darabokban fekezni vele.
A fekbeteteket meg csak olvatosan cserelgetni a garancia vegett ugye csak original hayest lehet beletenni.:chin:
Aszt ajanlom neked, hogy ha leesik az elsö ho es jo köver - fokok lesznek akkor reklamalj addig meg nem cserelik ki a dugokat rajta.
Posted 2006. October 09. - 10:16

az meg, hogy egy nagy fékezés után dörzsöl, meg úgy általában nem elég a fékerõ, lehet a villa miatt is - túlságosan hajlik.
Posted 2006. October 08. - 22:51

Posted 2006. October 08. - 19:42

Posted 2006. October 08. - 19:20

a másik kérdésem az lenne hogy a dual control karokon a fékkarok ugyanakkorák az összes típuson(deore-lx-hone-xt-saint-xtr)
elõre is kösz a válaszokat!!
Posted 2006. October 08. - 13:31

Az mx-2 szintén egy belépö szintü fék, de azt még nem probáltam...
Ja amugy meg mire akarod használni? Mert DH/freeride egyébb kamikaze dolgokhoz inkább hidraulikusat ajálanék, vagy egy bb7-et 185ös tárcsával legalább...
Posted 2006. October 08. - 13:28

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 08. - 11:53

Posted 2006. October 08. - 11:22

pl a goodridge is sok méteres szettben van, és onnan szabja le a neked kellõ hosszt.(és teszi rá a rátennivalót)
Posted 2006. October 07. - 23:35

Esetleg goodridge kinél vagy hol kapható és kb milyen árra számítsak? (elsõ és hátsó is akár)
Vagy az e-bikeon lévõ vmi 4e Ft-os?
Posted 2006. October 07. - 21:38

a másik kérdésem az lenne hogy a dual control karokon a fékkarok ugyanakkorák az összes típuson(deore-lx-hone-xt-saint-xtr)
elõre is kösz a válaszokat!!
Posted 2006. October 07. - 11:51

Posted 2006. October 06. - 22:54

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 06. - 22:21

néha elõjön,néha elmulik...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. October 06. - 22:16

Vizsont az elsö fék (203as tárcsával) sose produkált hasonlót...tehát wait and see, ennél okosabbat sajna nem tudok mondani.