Ismét belesúrol a pofa a tárcsába.Szervíz beállította,és 10km laza földutas tekerés után újra jelentkezett a probléma.
Az alany Tektro HD M275.
Mi lehet vele a gond?
Ismét belesúrol a pofa a tárcsába.Szervíz beállította,és 10km laza földutas tekerés után újra jelentkezett a probléma.
Az alany Tektro HD M275.
Mi lehet vele a gond?
blog ON
Mivel a BB7 azóta visít kisebb-nagyobb mértékben, mióta megvan (asszem a gyári fémes betét), kísérletileg vettem bele (szigorúan előre) Jagwire organikus betétet. Jelentem, a mai 20km-es körön nem hangoskodott. Fékerőre is teljesen jó, nem marad el (sokkal) a gyáritól. Feltűnő - bár tapasztalataim szerint ez megszokott - hogy a fékkaron valamivel puhább az érzés, illetve nem is harap olyan digitálisan, mint a fémes betét.
blog OFF
Amióta tárcsaféket használok, egy két kivételtől eltekintve mindig gyantás pofákat vettem a fékeimbe. Sosem érdekelt, hogy hamarabb kopik, mint a fémes, mert így is elég sokáig tartottak féktípustól függetlenül. De az mindig érezhető volt, hogy jobban fogtak a gyantás pofák, mint a fémes, és hangjuk sem volt sosem, illetve szerintem a tárcsával is sokkal kíméletesebbek.
Persze, nem járok sokat az Alpokban, nem fékezek órákat egyhuzamban, és valószínűleg olyan lassan megyek, hogy ehhez a tempóhoz bármennyi fékerő elég.
A fékkaron mintha én is éreznék némi lágyságot gyantás pofa használatakor, de volt már olyan gyantás pofám is, ami érzésre ugyan olyan digitálisan koppanós érzés volt, mint a fémessel...
Az xt fékben jelenleg lévő Trickstuff gyantás pofánál például kifejezetten érzem a lágyságot, pedig előtte nem is fémes volt az xt-ben, csak a saját, gyári, bordás, gyantás pofája. (a Trickstuff még csak nem is bordás.)
blog ON
Mivel a BB7 azóta visít kisebb-nagyobb mértékben, mióta megvan (asszem a gyári fémes betét), kísérletileg vettem bele (szigorúan előre) Jagwire organikus betétet. Jelentem, a mai 20km-es körön nem hangoskodott. Fékerőre is teljesen jó, nem marad el (sokkal) a gyáritól. Feltűnő - bár tapasztalataim szerint ez megszokott - hogy a fékkaron valamivel puhább az érzés, illetve nem is harap olyan digitálisan, mint a fémes betét.
blog OFF
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Kipumpáltam a fékkarral a dugatyút és a kerületére kentem fülpiszkálóval fékolajat.De teljesen nem jött ki.Kb 4mm-re.Nem mertem jobban kinyomatni.Teljesen ki kéne nyomatnom és akkor férnék hozzá a gumihoz?
Külső csere után próbálom beállítani a kerék gyorszárján hogy ne súroljon bele a tárcsa a fékpofába.Miért van az hogy terheletlenül jó,tehát nem hallom a súrolást,viszont ha tekerek akkor beleér?
Üdv!
Külső csere után próbálom beállítani a kerék gyorszárján hogy ne súroljon bele a tárcsa a fékpofába.Miért van az hogy terheletlenül jó,tehát nem hallom a súrolást,viszont ha tekerek akkor beleér?
Shimano hidrósra gondoltam,de ha azt mondod ez is megfelel akkor oké.Köszi a választ Bikertigger.
Új bringámon lesz hidrós Tektro M275 fék,ezt gondoltam leváltani mechanikusra.Visszaolvasva a hsz-eket nem ajánljátok a mechanikust.
Mik a tapasztalatok ezzel a fékkel (M275)? Mire érdemes cserélni?
semmire
használni kell.
Új bringámon lesz hidrós Tektro M275 fék,ezt gondoltam leváltani mechanikusra.Visszaolvasva a hsz-eket nem ajánljátok a mechanikust.
Mik a tapasztalatok ezzel a fékkel (M275)? Mire érdemes cserélni?
Üdvözletem!
Városi tekeréshez BB7-en kívül melyik mechanikust ajánlanátok? Ezt esetleg https://www.bikedisc...0mm-tarcsa.html vagy Shimanoéktól valamit?
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos !
Sziasztok,
SLX BR-M675 fékem van. Kivettem a betéteket, kitisztítottam a féktestet a dugattyúkat. A dugattyúkat visszanyomtam teljes. Betéteket betettem. Majd behúztam a fékkart, kiengedtem és a dugattyúk nem álltak vissza teljese. Ez normális?
https://kepkuldes.com/image/ATfrlq
Edited by blash, 2021. July 12. - 17:10.
Sziasztok,
SLX BR-M675 fékem van. Kivettem a betéteket, kitisztítottam a féktestet a dugattyúkat. A dugattyúkat visszanyomtam teljes. Betéteket betettem. Majd behúztam a fékkart, kiengedtem és a dugattyúk nem álltak vissza teljese. Ez normális?
https://kepkuldes.com/image/ATfrlq
https://kepkuldes.co...20b3f19a03d.jpg
Lehet, hogy keverem a dolgokat, de amiről el tudom képzelni így visszaemlékezve, hogy műanyag alkatrész is van benne, az a fékkar távolságának állítója, ahhoz elvileg nem kell nyúlni fékbetét cserekor. Meg a másik csavarhoz sem (szerintem az a fogáspont állító, a kereszthornyú, és aminek nem sok hatását vettem észre eddig), hanem csak betétcsere előtt vissza kell nyomni a dugattyúkat, és akkor nem lesz passzentosabb, mint kéne.
Sziasztok,
Fékbetétcsere alkalmával lettem figyelmes arra, hogy a 785-ös Xt fékem fogáspont állító csavarja tönkrement, a műanyag állító csak magában forog anélkül, hogy a csavar megmozdulna. Klasszikus imbuszos állítási lehetőséget sajnos nem látok a fékkaron. Az új betétek miatt így most iszonyú passzentos a rendszer, van esetleg ötlete valakinek, hogy hogyan tudnék állítani fogásponton?
bike-componentsen találtam külön balos fékkart, természetesen out of stock
Kösz az infót Kisherceg. Akkor igazából nem tud sokkal többet.