Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás

bb7 ha jol van beallitva letepi a fejed

Tényleg ennyire zsivány a Road változat (is)?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
bb7 ha jol van beallitva letepi a fejed
  • Kisherceg kedveli ezt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás
A Ronin gyárilag trp spyre fékekkel jött. Az első perctől elégedetlen vagyok velük. Az egy dolog, hogy a pofák helyzetét állító csavarok gyakorlatilag haszontalanok, a fékkaron az érzés kicsit fás, de a fékerő sem az igazi. Alsó fogásból még okés, de felső fogásból nekem kevésnek tűnik. Nem vészesen, de lehetne lényegesen jobb is. Pár dolgon változtattam már: gyári tárcsa helyett avid gs3 került fel, Zolkow Zoli iránymutatását (köszi!) követve módosítottam a bovden bekötését, a legjobb tudásom szerint beállítottam derékszög-párhuzamba minden. Ezek mind javítottak a fékerőn, de még mindig nem az igazi (szerintem). Van itthon egy a2z (szinter) fékbetét, ezt talán még kipróbálom.

Azon agyalok, talán venném kellene avid bb7 Road fékeket. Próbálta esetleg valaki ezeket? Jobbak mint a trp?
(A Uniton bb7 van, nagyon meg vagyok elégedve velük, de azért az más: más a fék is és a fékkart is rendesen húzom.)

Kisherceg módosította - 2023. április 16. - 21:26

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Erre az Intend fékre kíváncsi lennék. Kár, hogy nincsen XC verzió.

https://gewichte.mtb...nbremse-trinity

large_IMG_0131.jpeg

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

De nem csak a fékkartól ballra vagy jobbra teheted a váltókar bilincsét, hanem a fékkar bilincse és a fékkar támasztója közé is. Az én bringámon is így van (és pont shimano fékkar sram karral mindkét bringa esetében) és nekem tökéletes. 

Mekkora ötlet, köszi! biggrin.png

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

De nem csak a fékkartól ballra vagy jobbra teheted a váltókar bilincsét, hanem a fékkar bilincse és a fékkar támasztója közé is. Az én bringámon is így van (és pont shimano fékkar sram karral mindkét bringa esetében) és nekem tökéletes. 

• Kisherceg kedveli ezt

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

A bringám GX-szel és Level T fékkel volt szerelve. Nem igazán szerettem meg a Level T féket, gondoltam lecserélem 6100-as Deore fékre.

Felszerelés után szembesültem azzal, hogy a 6000-eshez képest áttervezték a kart. A bilincs a fékhenger közepére került, a fékhenger egy kis nyúlvánnyal letámaszkodik a kormányra. E miatt elég távol kerül a markolattól. Felszerelve a váltókart, az még távolabb került. Így totál megborult az egész ergonómiája (az egybilincses Shimano fék-váltókart korábban nagyon jól kezelhetőnek találtam). Markolásnál pozíciót kell váltanom ha el akarom érni a váltókart, vagy kényelmesen egy ujjal akarok fékezni. Szóval elég szar az egész. Azért írom le, ha valaki hasonlót tervez számítson erre a kellemetlenségre.

• Mars kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.685 hozzászólás

Sufnituning...Imádom!!! biggrin.png

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Melyik párosításról nem találtál tapasztalatot?

Én Shimano fékkar + Magura MT7 féktest kombót tervezek, ha a Magura fékkarok végleg megadja magukat.

Azt ismerem, de ahogy írtam, nálam csak fordítva lehetne. A tervem ráadásul Trickstuff fékkar + Magura féktest, erről találtam információt, hogy működhet és Trickstuff + Shimanoról nem.

• ultio kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Bonyolultabb a helyzet. Trickstuff fékkar + Magura féktest a terv (Trickstuff nem csak hónapok óta hiánycikk, de egyben méregdrága, 2 Magura kijön belőle), ezeket tudom, hogy működnek együtt. Elvileg Shimano is működhet (ha Shimano+Magura megy), de erről nem találtam tapasztalatot sehol. Fontos számomra, hogy a fékeimbe Magura-kompatibilis fékbetéteket használok, oda-vissza tudom variálni őket, Magura vagy Trickstuff, mindegy.

A Shimanóhoz külön fékpofákat kellene folyton vennem, hozni-vinni stb...

Melyik párosításról nem találtál tapasztalatot?

Én Shimano fékkar + Magura MT7 féktest kombót tervezek, ha a Magura fékkarok végleg megadja magukat.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

..erre az SLX féknyereg 30€, az XT meg 50€...

Azért írom, mert sokan használnak vegyesben (Shimano/Magura - test/kar) fékrendszert és hibátlanul megy nekik.

Bonyolultabb a helyzet. Trickstuff fékkar + Magura féktest a terv (Trickstuff nem csak hónapok óta hiánycikk, de egyben méregdrága, 2 Magura kijön belőle), ezeket tudom, hogy működnek együtt. Elvileg Shimano is működhet (ha Shimano+Magura megy), de erről nem találtam tapasztalatot sehol. Fontos számomra, hogy a fékeimbe Magura-kompatibilis fékbetéteket használok, oda-vissza tudom variálni őket, Magura vagy Trickstuff, mindegy.

A Shimanóhoz külön fékpofákat kellene folyton vennem, hozni-vinni stb...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.685 hozzászólás

..erre az SLX féknyereg 30€, az XT meg 50€...

Azért írom, mert sokan használnak vegyesben (Shimano/Magura - test/kar) fékrendszert és hibátlanul megy nekik.

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Van valami nyomasztó abban, mikor egy MT4 fékkar + fékcső + féknyereg ~93 EUR

...és közben a féknyereg magában ~85 EUR.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.685 hozzászólás

Várjál máá! Nem látom jól a fotón... A fékpofa mellé adnak egy pár XT féket is? Mert akkor egész jó vétel. tongue.png

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás

fékbetét valakinek? :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Semmi gond velük , ha nem basztatod a kerámia dugókat és a fékpofád tolod vissza nem a dugót.

4 dugattyus 7120 asszem etalon a bordás betéttel. Ok nincs freestroke, de ugysem ér semmit .

Vedd

• Kisherceg kedveli ezt

fuck me, i'm famous!

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás
Srácok, a Shimano 7100 fékek nyugodtan vehetők? Nincs gond velük, mint a 8000 vagy melyik sorozattal volt nemrég?
(Bocs a gyagyás kérdésért, lemaradtam a 666/675 szériánál.🤭)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.685 hozzászólás

Gratulálunk a Sramnak... De a Shimano már vagy 20 éve tudja, hogy az ásványi olaj nagyon jó a fékekhez. tongue.png

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

A beharangozott Sram Mineral fék elérhető, egész jópofa nyomáspontal, tetszik

https://www.sram.com...odels/db-db8-a1

fuck me, i'm famous!