blog ON
Mivel a BB7 azóta visít kisebb-nagyobb mértékben, mióta megvan (asszem a gyári fémes betét), kísérletileg vettem bele (szigorúan előre) Jagwire organikus betétet. Jelentem, a mai 20km-es körön nem hangoskodott. Fékerőre is teljesen jó, nem marad el (sokkal) a gyáritól. Feltűnő - bár tapasztalataim szerint ez megszokott - hogy a fékkaron valamivel puhább az érzés, illetve nem is harap olyan digitálisan, mint a fémes betét.
blog OFF
Amióta tárcsaféket használok, egy két kivételtől eltekintve mindig gyantás pofákat vettem a fékeimbe. Sosem érdekelt, hogy hamarabb kopik, mint a fémes, mert így is elég sokáig tartottak féktípustól függetlenül. De az mindig érezhető volt, hogy jobban fogtak a gyantás pofák, mint a fémes, és hangjuk sem volt sosem, illetve szerintem a tárcsával is sokkal kíméletesebbek.
Persze, nem járok sokat az Alpokban, nem fékezek órákat egyhuzamban, és valószínűleg olyan lassan megyek, hogy ehhez a tempóhoz bármennyi fékerő elég.
A fékkaron mintha én is éreznék némi lágyságot gyantás pofa használatakor, de volt már olyan gyantás pofám is, ami érzésre ugyan olyan digitálisan koppanós érzés volt, mint a fémessel...
Az xt fékben jelenleg lévő Trickstuff gyantás pofánál például kifejezetten érzem a lágyságot, pedig előtte nem is fémes volt az xt-ben, csak a saját, gyári, bordás, gyantás pofája. (a Trickstuff még csak nem is bordás.)