Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Nem akarok hülyeséget irni de szerintem adpatert is kell hozzá venned. sõt biztos.szerintem annyival nem lehet rosszab az idei mint a tavalyi. De szentem jobban járnál ha vennél egy hfx 9 et. 18 ezer a féktest + csõ + fékkar meg 6500 a 160 a tárcsa + adapter 3k és majdnem ugyanott vagy mint a jucy de egy jobb féked van

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
V-fékemet tárcsafékre cserélem és az a problémám, hogy azt hallottam a juicy 5 2007-es tárcsája rosszabb mint a tavalyi.
Egyrészt errõl hallott-e valaki?
Másrészt az megolható-e hogy rendelek hátra 185-ös tárcsáva ideit és elõre 160asat(abból még van 2006-os) és a tárcsákat felcserélem?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha el vagy engedve akkor avid sd ha nem akkor bármilyen v-kar jó.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 posts
Avid bb5-höz hátra milyen fékkart ajánlanátok nekem ?

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
saintet próbáltam már 203-as tárcsával, és nem rossz. egyszer próbáltam haverom 98-as gusztiját 190-es tárcsával, és azért van különbség bõven szerintem. igaz eltelt a két próba közt kb fél év. majd még próbálgatom õket ha lessz alkalmam. szerintem a guszti olyan betonfal feeling, a saint meg szintén nagyon jó. a súly annyira nem lényeges, csak fogjon (gondolom egyikkel se lesz baj)
mondjuk mindkettõt csak síkon és hidegen próbáltam, és elég rövid ideig. igazából a tartós terhelés alatt mutatkozna meg az igazi teljesítmény. talán málna írta még anno h a magurája nem melegszik annyira mint a hayes. (külföldi pályán) ami szerintem egy pont a magura mellett, igaz h a shimanoról nem hallottam még ilyen jellegû panaszt, lehet h nem véletlenül.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
alapból én is a saint-et mondanám, az enyém még az elsõ prototipusok közül való, amirõl valami 2004 eleji számunkban írtam. na azóta tökéletes.

deha mégerõsebbet akarsz próbáld ki a gusztit nyugodtan gyári betéttel - erõsebb nem nagyon lesz más

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ok. köszi a válaszokat. a saint is szóba jöhet még. mert látom h elég pozitív dolgokat írtok róla.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

70 kiló vagyok de cuccal mindennel lehet h beleverek a 75-be is (csak el ne hízzak :D) azt tudom h nagyon jó fék, meg olvasgattam is róla. a fék a mániám. szeretem ha nagyon bika és tényleg csak 1 ujjal kell húzni és katapult. most julie van elöl 203-as hayes tárcsával és visítva de megfog mindig. már ha jó napja van akkor megy az ülve nosewheelie is. szal ha ez ilyen jól fog akkor a guszti se lehet olyan gáz. a megbízhatóság nem téma mert már több mint 1 éve hozzá se kellett nyúlni csak pofát cserélni. meg nem én vagyok az elsõ tulaj, szal megbízok benne. csak végre szeretnék egy olyan féket amivel nem kell törõdni azzal h megfog-e vagy nem akármilyen lejtõn is nyomom. amúgy alapvetõen dh lenne a célterület. úgy gondoltam h elöl 203-as, hátul 190-es v max 200-as tárcsával tolom neki, meg kool stop v zöld ebc pofákkal.
gondolom nem lehet gáz ez a kombó az én súlyomhoz :)

nem biztos hogy a magurához van a gyárinál jobb betét...../ne a juliból indulj ki/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
még egy deore v egy LX is bõven elég amit írtál:)
de saint, xt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
saint :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
70 kiló vagyok de cuccal mindennel lehet h beleverek a 75-be is (csak el ne hízzak :D) azt tudom h nagyon jó fék, meg olvasgattam is róla. a fék a mániám. szeretem ha nagyon bika és tényleg csak 1 ujjal kell húzni és katapult. most julie van elöl 203-as hayes tárcsával és visítva de megfog mindig. már ha jó napja van akkor megy az ülve nosewheelie is. szal ha ez ilyen jól fog akkor a guszti se lehet olyan gáz. a megbízhatóság nem téma mert már több mint 1 éve hozzá se kellett nyúlni csak pofát cserélni. meg nem én vagyok az elsõ tulaj, szal megbízok benne. csak végre szeretnék egy olyan féket amivel nem kell törõdni azzal h megfog-e vagy nem akármilyen lejtõn is nyomom. amúgy alapvetõen dh lenne a célterület. úgy gondoltam h elöl 203-as, hátul 190-es v max 200-as tárcsával tolom neki, meg kool stop v zöld ebc pofákkal.
gondolom nem lehet gáz ez a kombó az én súlyomhoz :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
saját nincs - még nem mertem :) kipróbálni, de általános tapasztalat, hogy az egyik legerõsebb fék (mérések és használat alapján is).
hüléssel sem lehet gond fél kilós féknyereggel és 210-es tárcsákkal.
megbízhatóság meg javul a maguránál.

sztem nyugodtan vegyél ha tetszik, de lehet, hogy felesleges ilyen dög fék neked - nem tudom kilóban, stílusban mi újság veled.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
magura gustav m-rõl van valakinek tapasztalata? milyen betéttel érdemes használni, mennyire bírja a melegedést stb.
csak érdeklõdés képpen mert lehet h jövõre veszek egy szettet (azaz 2008-ban)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Még csak annyi lenne hogy ezt az adaptert hol tudnám megvenni
és ha igen akkor mennyiért valaki tudna pontos adatokat mondani róla elõre is köszike

3500 körül a kedvenc boltosodnál rendeld meg, vagy telefonálj körbe egy pár boltot - a Bikemagban benne vannak az üzletek, elérhetõséggel.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
igazad van thez. nekem az a gondom h a boxxira elég érdekesen megy 203-as tárcsával fel a magura julie (ami alapból 180-as) meg ha a boxxi is 180-as akkor pont ki kéne jönnie. most meg van oldva egy lemezdarabbal, de az mégse az igazi.

monostorika

monostorika

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Még csak annyi lenne hogy ezt az adaptert hol tudnám megvenni
és ha igen akkor mennyiért valaki tudna pontos adatokat mondani róla elõre is köszike

monostorika

monostorika

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Nagyon remélem hogy jó lessz már nagyon rég óta szívok vele nagyon köszönöm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

bazz megfogtál. de akkor már ezt is tudom :D
és boxxerhez nem gyárt valaki boxxi-180 is adaptert?

a boxxer alapból 180 és IS. nem értem a problémát.

monostorika: shimano sm-ma-f203s/p ez a cikkszámú adapter kell neked.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

monostorika

monostorika

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszönöm a reakciókat.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
bazz megfogtál. de akkor már ezt is tudom :D
és boxxerhez nem gyárt valaki boxxi-180 is adaptert?