Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Jóhogy jobb. Igénytelenebb sokkal, még te is könnyûszerrel megcsinálod.
Meg baj van a J3, J5-el, sokaktól hallom, illetve boltból is.

Vegyél BB7-et. Egy jó fékkarral, bowdenezéssel, lever egykét olcsóésszar hirdaulikusat.

vagy irjal sajat tapasztalatot, vagy inkabb ne irjal semmit. az egy dolog hogy kinek mit hiszel el, de inkabb nem kellene terjeszteni a baromsagot.

masodkezbol jott infot ha kozolsz, akkor illik odatenni, hogy ez nem sajat tapasztalat, igy nem is tudsz kezeskedni rola.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

a gyári a megfelelõ, és elvileg nem szabad levegõsnek lennie tehát légteleníteni se kell.

Köszi. Remélhetõleg a hosszú úton se lesz semmi baja és a vicces kedvû vámosok sem fogják megpiszkálni :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Apropó.
Ha veszek egy zsír új hidraulikus tárcsaféket (Avid J7). A gyárilag beletöltött fékfolyadék az megfelelõ, vagy egybõl cseréljem le? Légtelenítés terén milyen tapasztalataitok vannak...biztos, hogy kell, vagy majd meglátom?

a gyári a megfelelõ, és elvileg nem szabad levegõsnek lennie tehát légteleníteni se kell.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Apropó.
Ha veszek egy zsír új hidraulikus tárcsaféket (Avid J7). A gyárilag beletöltött fékfolyadék az megfelelõ, vagy egybõl cseréljem le? Légtelenítés terén milyen tapasztalataitok vannak...biztos, hogy kell, vagy majd meglátom?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

GYK: Sok bowdenes = több fajta :kissmyass

ebbõl most tudnunk kéne, hogy melyikekre gondolsz?
a "több fajta" lehet 2, de lehet 5 fékgyártó féke, persze ha a fajta szó alatt gyártót értesz.

ne csodálkozz, hogy nem értjük amit írsz, ha nem fogalmazol pontosan.

azzal, hogy 4 év alatt egyszer sem bírtál olajat cserélni, én nem dicsekednék a helyedben.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

olyanról esetleg hallottál h olajcsere vagy ilyesmi?

amugymeg miaza "sok bowdenes" 1-2 esetleg

Képzeld tanár úr,hogy hallottam :)
GYK: Sok bowdenes = több fajta :kissmyass
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
olyanról esetleg hallottál h olajcsere vagy ilyesmi?

amugymeg miaza "sok bowdenes" 1-2 esetleg

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Az biztos,hogy sok bowdenes t.fék sokkal jobb mint hidraulikus társaik!Azt hiszem ez nem is lehet vitatéma :)
Nekem egy hfx 9-em van immár negyedik éve,és azon kívül,hogy évente fékpofát cserélek benne semmi máshoz nem kellet hozzá nyúlnom. Tökéletesen igénytelen,és a 203 pizzával a fékhatásra sem lehet panasz,legalább is a 100 kilómat eddig mindig megállította! :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hali vettem egy xtr tarcsafeket tok zsir meg minden viszont az elso fek fekkartja mikor padlora fog majdnem hozzaer a toobi ujjamhoz ,mi a teendo??? Elore is koszi.

Nekem is ez volt, a plusz olaj megoldotta.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
thx

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
vagy ha fulra "ki van állítva" a fékkar, akkor lehet kevés benne az oil...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ne rakd alá az ujjaid...:-P

állítsd kintebb a fékkart

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Hali vettem egy xtr tarcsafeket tok zsir meg minden viszont az elso fek fekkartja mikor padlora fog majdnem hozzaer a toobi ujjamhoz ,mi a teendo???
Elore is koszi.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

a bovdenes pont, hogy problémásabb, mint a hidrás.
mibe ver le egy hidrásat?
Van/volt BB7em és Juicy Five om..
fékerõben kb hozza a BB7 a juicyt.. De adagolhatóságban mérföldnyi a különbség.

én is hidrás párti vagyok, de szerintem pont, hogy az a problémásabb. bovdenest bárhol lehet javítani egy 5ös imbusz segítségével és nem kell dugattyút visszanyomkodni meg légteleníteni. szal jóval egyszerûbb. juicy-hoz meg spéci légtelenítõt kell venni sok pénzért...ja és volt bb7em hátsó, 160as és az ugyancsak 160as hátsó hfx9-et simán verte fékerõben. az a baj a bovdenessel, h nem nagyon adagolható. meg hát télen tele megy pudvával...

ezt a fékkar szorulós problémát meg én is hallottam és láttam is, de csak triálosoknál. mert õk eléggé izomból húzkodják a féket és ettõl szétmegy egy zégergyûrû. és ez is csak a 2006 elõttieknél.

nekem is 2 éve van j5 és egyszer kellett szervízbe vinnem, mert fémszilánk szorult a dugattyúhoz, ami ezért megszorult...

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
A dolog lényege elméleti síkon kb. az, hogy a mechanikus tárcsaféket alpvetõen többet kell karbantartani-javitgatni, de ezt te otthon el tudod végezni. Ellenben a hidrosat elég évente egyszer karbantartani-olajcserélni, de ehhez valószinüleg szerviz segitségét kell majd igénybevenned. Itt nem a fékbetétcserét értem mert az mindkettõben egyforma meló.
Én hidrást választanék, az apróbán meg lehet találni új-újszerü állapotú fékeket is, de egy többet használtat én már inkább kihagynék.:chin:

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Nagy bátorság kéne ahhoz hogy használtan vegyek féket? Akár madzagost akár hidrást? Nagy kockázat?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Csuporka: a hidrásnál ugyan nem nyúlik a bowden, és a folyadék összenyomhatatlan, de a fékcsõnek azért van _valamennyi_ tágulása. Valami valahol mndig rugalmas valamennyire...

Tandemre akartam feltenni acél hidraulikacsövet a hátsó fékhez, de aztán végül letettem róla.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát eléggé...Egyelõre most nem egyesületben, de versenyzek... Ne ezek alapján ítélj meg, kérlek, mert sose volt tárcsafékem, most cserélnék, de ehhez abszolút nem értek. A gép más részeihez sokkal jobban. Ezért kértem a segítségeteket:)

Ne izgulj, Camping Joe még életében nem járt hegyen, csak azt mondja, amit hallott (õ sem ért hozzá). :) (CJ, várom a hegyedrõl a képet! :) )

Mindkettõ jó fék. Szerintem a juicyval lesz több gondod, mert be fogod húzni a fékkart, amikor nincs bent a kerék, de mivel szóltam hogy ne tedd, lehet hogy nem fogod :)
Felesleges a 185ös tárcsa, elég a 160as is. Engem is megfog, pedig majdnem 20kg-val nehezebb vagyok.
Vedd amelyik teszik.

A sebesség mindent megold.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Hát eléggé...Egyelõre most nem egyesületben, de versenyzek... Ne ezek alapján ítélj meg, kérlek, mert sose volt tárcsafékem, most cserélnék, de ehhez abszolút nem értek. A gép más részeihez sokkal jobban. Ezért kértem a segítségeteket:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Rimó, mennyire vagy komoly bringás?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960