Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Nnna, megint én tudatlankodom.... Egy haverom mondta hogy inkább vegyek Juicy 3 -at. nem sokkal drágább... Szerintetek? Avid tuti marad....de BB7 vagy Juicy 3???

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

ahogy kérdeztem.

codehoz elvileg CS tárcsa van, nem hiszem hogy héjsszel vagy xt vel keverve jobb lenne.

hát, juicy fiveot is többen használnak nagyobb megelégedéssel, mint cs tárcsával. ezzel a hayes tárcsával viszont elég szar most. ráz, remeg, hangoskodik. ezeket a panaszokat oldotta meg az xt tárcsa a juicyknál.
ezért xt a cs helyett.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

ezt most hogy tetszik érteni csókolom???

ahogy kérdeztem.

codehoz elvileg CS tárcsa van, nem hiszem hogy héjsszel vagy xt vel keverve jobb lenne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
ezt most hogy tetszik érteni csókolom???

mért nem jó a CS ?

mod:
megértve.
xt "csöppet" olcsóbb, és azzal eddig nem volt gondom. halk is volt. kipróbálom. ha szar legalább kevesebbet bukok a dolgon. ja és 180 lesz. ma elég csúnyán megsütöttem a tárcsát

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

igen, a shimanok kimaradtak... lehet stroker marad. nekem juicy 5 nem volt egy nirvána, de ebben lehet a tárcsa a ludas, mert az egy alligator volt.

codehoz megéri venni xt tárcsát, vagy jó a hayes?

mért nem jó a CS ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hát az a "szinte" kategóriába tartozik.:( És ismerve téged, jó súlyban kéne ráadásul lennie.:D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Szinte mindegyik ismert tárcsafékhez lehet venni minõségi, "utángyártott" fékkart. Straitline, Dangerboy, etc...

Az XTR-hez gyárt valaki kart?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szinte mindegyik ismert tárcsafékhez lehet venni minõségi, "utángyártott" fékkart. Straitline, Dangerboy, etc...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

juci 5 fékkarja nekem is egy ergonómiai zsákutca.....:)

ezt nem értem.
én is mentem már juicy5 el. az is állítható. sztem nincs vele baj.
neked mi nem tetszett rajta?
mert ha egyszerüen csak ugy tartod h nem szép a kar akkor az más kérdés. azt megértem :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
igen, a shimanok kimaradtak... lehet stroker marad. nekem juicy 5 nem volt egy nirvána, de ebben lehet a tárcsa a ludas, mert az egy alligator volt.

codehoz megéri venni xt tárcsát, vagy jó a hayes?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
juci 5 fékkarja nekem is egy ergonómiai zsákutca.....:)
viszont a shimano kar (saint) az etalon kényelmes

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
vagy a juicy, nembiztos h bejön majd neki a gémeskút fékkar:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

ez is szempont, hogy ne kelljen szórakozni a gyorszárral. mármint, hogy mennyire húzom, stb. mondjuk én szerintem közel sem küldöm anniyra durván, hogy szükségem lenne rá, szóval csak akkor "átütõsítek", ha nem kerül irreálisan sokba.
na de off vége.

a kérdés pedig ez lenne: juicy 5 és 7 között a különbség mindösszesen az a tök felesleges tekerentyû, vagy van más is? súly annyira nem számít, inkább, hogy fogjon. illetve, hogy juicy 5, 7 esetleg carbon, hayes stroker trail vagy hfx-9 közül melyik lenne a legideálisabb egy 50 kilós lányka alá, merevfarúra, és valószínûleg rebára.
esztétikum szempont, mivel nõõõrõl van szó. hfx9-bõl anniversary edition. váz meg idei kona kula lisa, hozzá illõ színû rebával. a féket már nem szeretném fényeztetni:D
egyéb más ötletek is jöhetnek, szívesen várom az egyéb tippeket!

fehér stroker trail

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hagyd a francba. Nálam a pike-nál is cicereg. Annyi elõnye viszont van az átütõsnek, hogy mindig ugyanoda kerül vissza a kerék.

ez is szempont, hogy ne kelljen szórakozni a gyorszárral. mármint, hogy mennyire húzom, stb. mondjuk én szerintem közel sem küldöm anniyra durván, hogy szükségem lenne rá, szóval csak akkor "átütõsítek", ha nem kerül irreálisan sokba.
na de off vége.

a kérdés pedig ez lenne: juicy 5 és 7 között a különbség mindösszesen az a tök felesleges tekerentyû, vagy van más is? súly annyira nem számít, inkább, hogy fogjon. illetve, hogy juicy 5, 7 esetleg carbon, hayes stroker trail vagy hfx-9 közül melyik lenne a legideálisabb egy 50 kilós lányka alá, merevfarúra, és valószínûleg rebára.
esztétikum szempont, mivel nõõõrõl van szó. hfx9-bõl anniversary edition. váz meg idei kona kula lisa, hozzá illõ színû rebával. a féket már nem szeretném fényeztetni:D
egyéb más ötletek is jöhetnek, szívesen várom az egyéb tippeket!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hagyd a francba. Nálam a pike-nál is cicereg. Annyi elõnye viszont van az átütõsnek, hogy mindig ugyanoda kerül vissza a kerék.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
a v-fék, az lx és a juicy ugyanazon a merev konán volt, ugynazzal a gumival.
ha átütõs villára váltok, akkor meg fog szûnni a fék cicergése, vagy hagyjam a francba?
csak mert nem hinném, hogy akármilyen fék meg tudja csavarni a revet 160as tárcsával. ellenben kanyarban vagy rázós részen folyamatosan cicereg a tárcsa. középen van, 8-as minimális (két szélsõ pontja között max 1mm) az agy egy 2003-as szériájú, de új (két hónapos) xt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A HFX9-emnél 203as tárcsával azért rendesen elmarad fékerõben a v-fékem. Csakhát az xc gépben levõ gumikat sokkal könnyebb állóra fékezni, mint fulliban levõket.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

nekem a code volt az elsõ tfékem, ami übereli a deore v-fékem fékerejét. (alap bowdennel, bike+ fékkarral). lx hozta azt a szintet, juicy 5 majdnem, el camino meg szarul volt feltöltve, alig fogott. conorral voltunk túrán, elõbb megállt õ a bb5-tel, mint én az elcaminoval.... szóval egy jó v-fék szárazon lehet, hogy sokkal többet tud egy tárcsánál. de sárban meg ugye fordul a koczka

tudod Bálint 90 kiló körül ez már máshogy van. :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nekem a code volt az elsõ tfékem, ami übereli a deore v-fékem fékerejét. (alap bowdennel, bike+ fékkarral). lx hozta azt a szintet, juicy 5 majdnem, el camino meg szarul volt feltöltve, alig fogott. conorral voltunk túrán, elõbb megállt õ a bb5-tel, mint én az elcaminoval.... szóval egy jó v-fék szárazon lehet, hogy sokkal többet tud egy tárcsánál. de sárban meg ugye fordul a koczka

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Fogytam 2 kg-ot Belgiumban. Tehát még szálkásabb vagyok. :P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960