Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

Próbáltam bele több olajat tenni, úgy látszik bizonyos fokig mûködik. Kicsit kijjebb toltam a dugattyút is. De jó lenne valami jobban kontrollálható megoldás.

Akkor majd az okosok nekem is 2 hete van XTR hidrásom :-))
No tapasztalat,még:-)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Láttam ezt az uj családot SLX2009.
Kategoriaba hova sorolhato mert shimno oldalan meg nincs is?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Próbáltam bele több olajat tenni, úgy látszik bizonyos fokig mûködik. Kicsit kijjebb toltam a dugattyút is. De jó lenne valami jobban kontrollálható megoldás.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

A fékkar távolsága már rég rendben van, már nem akarom távolabb a kart a kormánytól. Ha a féktest felõl akarom leírni, akkor azt szeretném, hogy a fékpofák gyorsabban érjenek el a tárcsához, a köztük lévõ rés kisebb legyen.

Esetleg +oil?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A fékkar távolsága már rég rendben van, már nem akarom távolabb a kart a kormánytól. Ha a féktest felõl akarom leírni, akkor azt szeretném, hogy a fékpofák gyorsabban érjenek el a tárcsához, a köztük lévõ rés kisebb legyen.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ha szembõl meglesed a fékkart, egy hernyócsavar fog szemezni veled. Azt kell tekergetni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Hogy tudom megoldani, hogy az XTR fék nyomáspontja kintebb legyen? Fékezéskor túl közel kerül a kar a kormányhoz.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

hát ez egy ígen mívesen fogalmazot szép kerek történet volt.

Ezen fetrengek egy ideje :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hol kaphatok aluhátas Avid betétet?

...

bárhol, már csak olyan van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

én pécsen vettem a Pedálban.

ugyan a képen nem az van, de az ára alapján ez is annak tûnik, hívd fel õket és kérdezd meg, az a biztos:

http://ebike.hu/term...tarcsafek/2473/

bár nekem úgy tûnik, hogy már csak ilyet lehet kapni az avid honlapján sincs fönnt a régi. kivéve persze a maradék készletet

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
megvannak az uj fekkarjaim, ha visszamegyek, cserelem le oket...

bl m755

Feltöltött kép

helyett bl m585

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

...szerintem ez az az új fajta betét amire gondolsz (kb egy ezressel többe fáj mint az eddigi), a hátulja aluminiumból van így jóval könnyebb (11g a régi 25g), bár ez engem nem izgat fel....

Közben megoldódott a recsegõ, ropogó hátsó Juicy fékem. Nem is azzal volt a gond, hiába éreztem ott. Az XTR tárcsa szegecsei voltak a ludasak:) Kaptak egy pici olajat, azóta csend van...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Megvannak a BB7-ek. Régi bowdenekkel még. Majd rózsaszín Jagwire Ripcord.
Félelmetes.
Ennyi.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

csao !! légyszi segitsetek ! vettem két avid code féket és a fékarjával nem tudom hogy mitkel csinálni mer anyira kiáll mvalahogy hogy alig érem el .. lehet valami csavarral álitani rajta ami közelebb huzza vajon ??

http://www.sram.com/...015-009-000.pdf

node kérdés h mien fékpofát ajánlotok ha kikopik a gyári? Ismerõs monta h van valami uj gyári betét külföldön kapta és külföldi pálya után is simán fogott, ezzel kapcsolatba valaki valamit?

én 3 hónapja cseréltem szintén j5-be goldfren ad-re és hát elég gáz volt vele a fék. elõször azt hittem jó lesz csak több idõ kell neki, hogy bekopjon, de sajnos nem. még 2 ujjal is elég erõsen kell húzni, hogy kiemelje a hátulját, ráadásul a fékezõ felülete 1,3mm-el szélesebb mint a gyári, ami miatt peremesen kopott el. ez alatt a 3 hónap alatt kb 40% lekopott róla és nem is fogott.. úgyhogy most ki is dobtam és vettem bele avidot. és szerintem ez az az új fajta betét amire gondolsz (kb egy ezressel többe fáj mint az eddigi), a hátulja aluminiumból van így jóval könnyebb (11g a régi 25g), bár ez engem nem izgat fel. de úgy látom, hogy a fékezõ felülete is más. tegnap raktam be, h1en még nem voltam vele csak itthon mentem pár karikát aszfalton, de a goldfren szintjét már most felülmúlta.

ilyen ni, a bal felsõ az:

http://www.sram.com/...epads_large.jpg

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
nekem elõl hátul is juicy 5 van és nempanaszkodhato igazán. Pálya végén annyi a változás h nem harap egy fél percig mer felmelegedett de kiemel még igyis 1 ujjal. meg ezt a féket nemtom már hány éve csinálják(talán 4?) azalatt simán kilehet tökéletesiteni a stroker meg egy fél éves "találmány" nekem fékerõre nemtünt erõsebbnek.

node kérdés h mien fékpofát ajánlotok ha kikopik a gyári? Ismerõs monta h van valami uj gyári betét külföldön kapta és külföldi pálya után is simán fogott, ezzel kapcsolatba valaki valamit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Jött tegnap a boltba egy ember, elment egyszer csak úgy a hátsóféke. Juicy 5.

hát ez egy ígen mívesen fogalmazot szép kerek történet volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
csao !! légyszi segitsetek ! vettem két avid code féket és a fékarjával nem tudom hogy mitkel csinálni mer anyira kiáll mvalahogy hogy alig érem el .. lehet valami csavarral álitani rajta ami közelebb huzza vajon ??

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Bármelyik fék elmehet csak ugy magátot, ha szarul van öszzerakva...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Jött tegnap a boltba egy ember, elment egyszer csak úgy a hátsóféke. Juicy 5.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
btw, SwissStop pofát sikerült szereznem ( itt a Disc_17-es ). Kiváncsi vagyok hogy fog teljesíteni a nyáron