Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

egy hete meg ez volt a legjobb fek a vilagon

Csak tudnám, mikor mondtam ilyet.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Van IS-IS adapter is természetesen. Pl. ami 160-asról emel 200-asra ;)
Bár én is csodálkoznék, ha lenne az Avid-nak ilyen, mert ugyan hátul majdnem minden bringán IS tárcsafék felfogatás van, de nem szoktak dupla adapter felrakni (pl. IS40 + IS-PM), inkább csak egyet ami megoldja az egészet...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A magura IS-es az avid PM-es, nem? Vagy van avid IS-IS adtapter?

A sebesség mindent megold.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

nyolcas van a tárcsádban, azért csinálja ezt

Köszi, meglesem!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Helooo

Szeretnék informálódni hogy: Van 1 Magura Louise hátsó fékem 160mm, le szeretném cserélni 185mm tárcsára, és nem tudom pont Magura-hoz kell adapter vagy felrakhatom valami Avid adapterrel is?
Azt tudom hogy kell hogy kinézzen csak az nem akitõl rendeltem :wallbange

Meg kell próbálni. Kollégámnál nem mûködött - vagy nem voltak olyan ügyesek - az Avid adapteres megoldás, igaz, Avid 185mm tárcsával próbálták, 2001-es Louise fékhez.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lehet hogy mazlid lesz, es mukodik, de lehet hogy nem. en hasznaltam XT feket Formula adapterrel, es bar csiszolni kellett belole, vegul mudokott. ez mar csak akkor derul ki ha ott van a nyereg meg az adapter a kezedben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Helooo

Szeretnék informálódni hogy: Van 1 Magura Louise hátsó fékem 160mm, le szeretném cserélni 185mm tárcsára, és nem tudom pont Magura-hoz kell adapter vagy felrakhatom valami Avid adapterrel is?
Azt tudom hogy kell hogy kinézzen csak az nem akitõl rendeltem :wallbange

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Avid BB7. Elsõ km-ek.

Miután a csiszolás lekopott a tárcsáról, hátsó fogott rendesen, elsõvel baj volt. Kicsit bepánikoltam, így locsoltam rá egyszer vizet, aztán megtörölgettem. Na ez az, amit nem szabad. Így ezután olyan 50 km meg sok 40-rõl tõfék kellett neki, hogy fogjon. Még most sem az igazi, de már alakul. Viszont visít. Ezzel együtt kell élnem akkor? Takarítást ne mondjátok, mert ismerem.
Nocsak ennyi lett vón'.

egy hete meg ez volt a legjobb fek a vilagon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
cj: ha fog, visíthat. ha nem fog, akkor legalább maradjon csendben. a code is visít, de legalább nem kell csengõ. egy idõ után meg megszokod...

formula "the one" nevû fékérõl valaki valamit? mtbr-en elég jókat írtak róla, csak az árával nem voltak kibékülve, engem az nem érintene, bringával együtt jön, ha jön.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Avid BB7. Elsõ km-ek.

Miután a csiszolás lekopott a tárcsáról, hátsó fogott rendesen, elsõvel baj volt. Kicsit bepánikoltam, így locsoltam rá egyszer vizet, aztán megtörölgettem. Na ez az, amit nem szabad. Így ezután olyan 50 km meg sok 40-rõl tõfék kellett neki, hogy fogjon. Még most sem az igazi, de már alakul. Viszont visít. Ezzel együtt kell élnem akkor? Takarítást ne mondjátok, mert ismerem.
Nocsak ennyi lett vón'.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nyolcas van a tárcsádban, azért csinálja ezt

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hali!

Lenne egy problémám Hayes Stroker Trail hátsó fékkel, remélem tudtok segíteni.
Jelenség a következõ: fékerõ rendben, de amikor óvatosan húzom a féket és éppen csak hozzáér a tárcsához a pofa, akkor berezonál az egész féktest mindenestül, rettenetes hangot ad, és az egész váz rezonál. Ha kicsit jobban fékezek akkor megszûnik, de minden alkalommal ha óvatosan fékezek elõjön újra. Elsõ féknél nincs ilyen jelenség.
Csavarok meg vannak húzva, azt néztem...

Elõre is köszi!

Vidu

Vidu

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Akkor dugattyú.. de nem tökmind1?! Vagy szerinted amire rárakod és mozgatja a fékbetétet, azt minek hívják? angolul piston.. ha gondolod nézz utána,h mi a magyar megfelelõje ;) Mellesleg én úgy tudom,hogy a hidrás és bowdenes tárcsa fõ különbsége az,h a munkahengert/dugattyút az egyiknél olajjal mozgatod a másiknál bowdennel.. de a mûködési elve uaaz.
De igazából engem ez érdekel most a legkevésbé.. az már inkább,h hogy fogom a helyére rakni azt a szart..

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

madzagos tárcsaféknél hol van munkahenger ?

Ne szíjjad mán a vérit van baja így is még ha nem is nagy. :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hali!

A minap vettem egy 2008-as Avid BB7-et, viszont "nagy" izgatottságomban a külsõ oldai (mozgó betét) állítócsavarját tökig betekertem és így a munkahenger kijött (hiába tekertem visszafelé az állítócsavart). Visszarakni idõ hiányában nem tudtam (meló miatt), de nyugtassatok meg,h ezzel nem tettem kárt benne.. Ahogy néztem, a munkahenger vékony "szárán" van egy pici alátét szerü (ettõl nem megy vissza),gondolom ez akadályozza meg abban is,hogy magától kiessen/lötyögjön. Azt ha kicsit összenyomom és bemegy,akkor minden okés, ugye?

Esetleg volt már vkinek ilyen "problémája"?

Remélem érthetõ voltam és dobtok egy kis helpet

Thx elõre is!

Üdv, Ger

madzagos tárcsaféknél hol van munkahenger ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidu

Vidu

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Ok, bíztam benne..de vmi segítsget tudnál adni, h hogy tom visszarakni?
Csak hogy ne szívjak vele sokat :)

Thx

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali!

A minap vettem egy 2008-as Avid BB7-et, viszont "nagy" izgatottságomban a külsõ oldai (mozgó betét) állítócsavarját tökig betekertem és így a munkahenger kijött (hiába tekertem visszafelé az állítócsavart). Visszarakni idõ hiányában nem tudtam (meló miatt), de nyugtassatok meg,h ezzel nem tettem kárt benne.. :) Ahogy néztem, a munkahenger vékony "szárán" van egy pici alátét szerü (ettõl nem megy vissza),gondolom ez akadályozza meg abban is,hogy magától kiessen/lötyögjön. Azt ha kicsit összenyomom és bemegy,akkor minden okés, ugye?:)

Remélem érthetõ voltam és dobtok egy kis helpet :)

Thx elõre is!

Üdv, Ger

mechanikus fék, nem igazán lehet benne kárt tenni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Próbáltam bele több olajat tenni, úgy látszik bizonyos fokig mûködik. Kicsit kijjebb toltam a dugattyút is. De jó lenne valami jobban kontrollálható megoldás.

nem állítható csavarral a nyomáspont. veszel egy leharcolt fékpofát, lelégtelenited azzal, és visszateszed az újat. igy több olaj lesz a rendszerben.

Láttam ezt az uj családot SLX2009.
Kategoriaba hova sorolhato mert shimno oldalan meg nincs is?

2009-es cucc, az LX-et váltja montis vonalon. (az LX trekking alkatrészcsalád lesz)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vidu

Vidu

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hali!

A minap vettem egy 2008-as Avid BB7-et, viszont "nagy" izgatottságomban a külsõ oldai (mozgó betét) állítócsavarját tökig betekertem és így a munkahenger kijött (hiába tekertem visszafelé az állítócsavart). Visszarakni idõ hiányában nem tudtam (meló miatt), de nyugtassatok meg,h ezzel nem tettem kárt benne.. :) Ahogy néztem, a munkahenger vékony "szárán" van egy pici alátét szerü (ettõl nem megy vissza),gondolom ez akadályozza meg abban is,hogy magától kiessen/lötyögjön. Azt ha kicsit összenyomom és bemegy,akkor minden okés, ugye?:)

Remélem érthetõ voltam és dobtok egy kis helpet :)

Thx elõre is!

Üdv, Ger

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Próbáltam bele több olajat tenni, úgy látszik bizonyos fokig mûködik. Kicsit kijjebb toltam a dugattyút is. De jó lenne valami jobban kontrollálható megoldás.

Akkor majd az okosok nekem is 2 hete van XTR hidrásom :-))
No tapasztalat,még:-)