Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Valamit felkapott a tárcsa és az rásült. Lehet az egy levél, kutyaszar, mókus, bármi.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Lenne egy problémám. Tegnap mikor gurultunk le az erdõ között arra lettem figyelmes hogy egyre gyengébben fog a fékem. Mikor megálltam éget szagot éreztem és megláttam hogy fustõl az egész tárcsa és környéke. Ez normális?
hayes mx 2- fékem van amúgy.

Lefelé nem kell a fék:-)
De nekem meg nem fustolt az egy dolog hogy melegszik,de fustolni meg nem fustolt.Mien pofa van benne?Esetleg azzal lehet a gaz.

elod

elod

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Lenne egy problémám. Tegnap mikor gurultunk le az erdõ között arra lettem figyelmes hogy egyre gyengébben fog a fékem. Mikor megálltam éget szagot éreztem és megláttam hogy fustõl az egész tárcsa és környéke. Ez normális?
hayes mx 2- fékem van amúgy.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
megnéztem a fékcsövet, de lehet hogy hozzápótolok egy kis összeget és veszek egy komplett féket, pl.: hayes stroke trail-t, magával a márkával megvagyok elégedve.

A mátrát mindensetre lenyomom ezzel a sérült csõvel....

Utólag is köszönöm Robnak és Vargányának a segítséget....

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Hát arra még gyüjteni kell :(
Ez az erõsítés esetleg a nyúlósságot is mérsékli (pl. hátsó fék)?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ennek kapcsán kérdezném. Van olyan fékcsõ, ami ellenáll az ilyen baleseteknek? Mondjuk a külsõ borítás alatt esetleg fémszálak vannak?

olyan nincs, ami mindennek ellenáll.
anno a shimano az elsõ hidraulikus fékét még ilyennel csinálta.
mostanában goodridge csinál ilyet aftermarket minden komolyabb fékgyártó modelljeihez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Goodridge, HEL, Hope, stb...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

LoL az a "szakember" én voltam :) (meg nyilván a Vargányával is beszéltél és õ is ugyanezt mondta)
nyilván ajánlott a csere, de amint mondottam, egy marathont kibir amig nem folyik az olaj.
a fékcsõ felépítése: vékony csõ amiben az olaj folyik, kevlárerõsítés (sárga) ami azért van, hogy ne legyen rugalmas a csõ, illetve a fekete gumi/mûanyag borítás hogy a kevlárszövet ne sérüljön. a béléscsõ a nyomás hatására (folyamatos fékezés) elõször nyúlós lesz majd elõbb-utóbb megadja magát. (elszakad)

Ennek kapcsán kérdezném. Van olyan fékcsõ, ami ellenáll az ilyen baleseteknek? Mondjuk a külsõ borítás alatt esetleg fémszálak vannak?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tanácsot kérek szépen !

A bükk marcin belémjöttek hátulról és a hátsó fékem csövét (Hayes HFX-9 hidr.) a kolléga elsõ kereke feltépte, jobbanmondva ahogyan láttam a külsö fekete réteget, a shimano sátorban raktak rá szikszallagot, azt mondta a szakember, hogy kilátszik a szigetelés, de van még benne egy kisebb csõ, az nem sérült.

Szerintetek ki kell cserélnem, vagy kibírja még az idényt? jövõ tavasszal mindenképp kicseréltetem....

Thx!

LoL az a "szakember" én voltam :) (meg nyilván a Vargányával is beszéltél és õ is ugyanezt mondta)
nyilván ajánlott a csere, de amint mondottam, egy marathont kibir amig nem folyik az olaj.
a fékcsõ felépítése: vékony csõ amiben az olaj folyik, kevlárerõsítés (sárga) ami azért van, hogy ne legyen rugalmas a csõ, illetve a fekete gumi/mûanyag borítás hogy a kevlárszövet ne sérüljön. a béléscsõ a nyomás hatására (folyamatos fékezés) elõször nyúlós lesz majd elõbb-utóbb megadja magát. (elszakad)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tanácsot kérek szépen !

A bükk marcin belémjöttek hátulról és a hátsó fékem csövét (Hayes HFX-9 hidr.) a kolléga elsõ kereke feltépte, jobbanmondva ahogyan láttam a külsö fekete réteget, a shimano sátorban raktak rá szikszallagot, azt mondta a szakember, hogy kilátszik a szigetelés, de van még benne egy kisebb csõ, az nem sérült.

Szerintetek ki kell cserélnem, vagy kibírja még az idényt? jövõ tavasszal mindenképp kicseréltetem....

Thx!

helyeddben én csrtéltetném...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Tanácsot kérek szépen !

Thx!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Igen, elõfordulhat. Ismerõsnél az Avid betét csinált ilyet.

Hehe!
Ott voltam, mi is csak néztünk, hogy most mi van ilyenkor!:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Igen, elõfordulhat. Ismerõsnél az Avid betét csinált ilyet.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Olyat hallott már valaki hogy leesett a ferodol a fékpofáról? Csak néztem hogy hova lett az egyik oldalról a fékpofa:scared:

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Sziasztok!

Tektro Auriga Comp féknél melyik csavarral tudom a fékpofákat közelebb állítani a tárcsához ?

http://lh5.ggpht.com...mI/IMG_0865.JPG

Pity

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

vinni kell egy par uveg seritalt a szerelonek, az altalaban javit az alkupozicion :D

Ez egy nagyon jó tanács.. megis fogadom:):):)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vinni kell egy par uveg seritalt a szerelonek, az altalaban javit az alkupozicion :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

avid code féktest mindkét oldalán van légtelenitõ csavar , ha jol látam.... kérdés az hogy a tökéletes (levegõ , és nyulásmentes ) fékhatásért mindkét oldalon elkell végez a testen a légtelenitést vagy elég csak az egyik csavarnál?????

ajánlom probikeot ez ügyben. õk is szívtak vele, meg 2x-orra sikerült a dolog, de meglett...szóval ha oda viszed, megcsinálják, de a szívás miatt nem lesz olcsó móka

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mint sala maestro írta kicsivel elõbb, õ azért utál codeot légteleníteni, mert külön kell a két oldalt. szóval õ nem véletlenül nem vállal ilyet, szóval sok sikert:D

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
avid code féktest mindkét oldalán van légtelenitõ csavar , ha jol látam.... kérdés az hogy a tökéletes (levegõ , és nyulásmentes ) fékhatásért mindkét oldalon elkell végez a testen a légtelenitést vagy elég csak az egyik csavarnál?????