Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2008. August 06. - 10:19

Posted 2008. August 06. - 10:15

Lenne egy problémám. Tegnap mikor gurultunk le az erdõ között arra lettem figyelmes hogy egyre gyengébben fog a fékem. Mikor megálltam éget szagot éreztem és megláttam hogy fustõl az egész tárcsa és környéke. Ez normális?
hayes mx 2- fékem van amúgy.
Lefelé nem kell a fék:-)
De nekem meg nem fustolt az egy dolog hogy melegszik,de fustolni meg nem fustolt.Mien pofa van benne?Esetleg azzal lehet a gaz.
Posted 2008. August 06. - 10:07

hayes mx 2- fékem van amúgy.
Posted 2008. August 06. - 08:51

A mátrát mindensetre lenyomom ezzel a sérült csõvel....
Utólag is köszönöm Robnak és Vargányának a segítséget....
Posted 2008. August 04. - 20:21

olyan nincs, ami mindennek ellenáll.Ennek kapcsán kérdezném. Van olyan fékcsõ, ami ellenáll az ilyen baleseteknek? Mondjuk a külsõ borítás alatt esetleg fémszálak vannak?
anno a shimano az elsõ hidraulikus fékét még ilyennel csinálta.
mostanában goodridge csinál ilyet aftermarket minden komolyabb fékgyártó modelljeihez.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. August 04. - 20:20

Posted 2008. August 04. - 20:13

LoL az a "szakember" én voltam
(meg nyilván a Vargányával is beszéltél és õ is ugyanezt mondta)
nyilván ajánlott a csere, de amint mondottam, egy marathont kibir amig nem folyik az olaj.
a fékcsõ felépítése: vékony csõ amiben az olaj folyik, kevlárerõsítés (sárga) ami azért van, hogy ne legyen rugalmas a csõ, illetve a fekete gumi/mûanyag borítás hogy a kevlárszövet ne sérüljön. a béléscsõ a nyomás hatására (folyamatos fékezés) elõször nyúlós lesz majd elõbb-utóbb megadja magát. (elszakad)
Ennek kapcsán kérdezném. Van olyan fékcsõ, ami ellenáll az ilyen baleseteknek? Mondjuk a külsõ borítás alatt esetleg fémszálak vannak?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2008. August 04. - 20:07

LoL az a "szakember" én voltamTanácsot kérek szépen !
A bükk marcin belémjöttek hátulról és a hátsó fékem csövét (Hayes HFX-9 hidr.) a kolléga elsõ kereke feltépte, jobbanmondva ahogyan láttam a külsö fekete réteget, a shimano sátorban raktak rá szikszallagot, azt mondta a szakember, hogy kilátszik a szigetelés, de van még benne egy kisebb csõ, az nem sérült.
Szerintetek ki kell cserélnem, vagy kibírja még az idényt? jövõ tavasszal mindenképp kicseréltetem....
Thx!

nyilván ajánlott a csere, de amint mondottam, egy marathont kibir amig nem folyik az olaj.
a fékcsõ felépítése: vékony csõ amiben az olaj folyik, kevlárerõsítés (sárga) ami azért van, hogy ne legyen rugalmas a csõ, illetve a fekete gumi/mûanyag borítás hogy a kevlárszövet ne sérüljön. a béléscsõ a nyomás hatására (folyamatos fékezés) elõször nyúlós lesz majd elõbb-utóbb megadja magát. (elszakad)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. August 04. - 19:39

helyeddben én csrtéltetném...Tanácsot kérek szépen !
A bükk marcin belémjöttek hátulról és a hátsó fékem csövét (Hayes HFX-9 hidr.) a kolléga elsõ kereke feltépte, jobbanmondva ahogyan láttam a külsö fekete réteget, a shimano sátorban raktak rá szikszallagot, azt mondta a szakember, hogy kilátszik a szigetelés, de van még benne egy kisebb csõ, az nem sérült.
Szerintetek ki kell cserélnem, vagy kibírja még az idényt? jövõ tavasszal mindenképp kicseréltetem....
Thx!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. August 04. - 19:33

Thx!
Posted 2008. August 04. - 14:56

Igen, elõfordulhat. Ismerõsnél az Avid betét csinált ilyet.
Hehe!
Ott voltam, mi is csak néztünk, hogy most mi van ilyenkor!

Posted 2008. August 04. - 12:38

Posted 2008. August 04. - 12:27

Posted 2008. August 04. - 10:30

Tektro Auriga Comp féknél melyik csavarral tudom a fékpofákat közelebb állítani a tárcsához ?
http://lh5.ggpht.com...mI/IMG_0865.JPG
Pity
Posted 2008. August 03. - 09:16

vinni kell egy par uveg seritalt a szerelonek, az altalaban javit az alkupozicion
Ez egy nagyon jó tanács.. megis fogadom:)

Posted 2008. August 03. - 01:52

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. August 03. - 01:37

avid code féktest mindkét oldalán van légtelenitõ csavar , ha jol látam.... kérdés az hogy a tökéletes (levegõ , és nyulásmentes ) fékhatásért mindkét oldalon elkell végez a testen a légtelenitést vagy elég csak az egyik csavarnál?????
ajánlom probikeot ez ügyben. õk is szívtak vele, meg 2x-orra sikerült a dolog, de meglett...szóval ha oda viszed, megcsinálják, de a szívás miatt nem lesz olcsó móka
Posted 2008. August 02. - 19:30

Posted 2008. August 02. - 19:17