Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Itt figyel egy az övemen. Eléggé dekoratív. :P

mivan ?
öveden 140 es tárcsa? milyen?
adod ide ha még jó!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Itt figyel egy az övemen. Eléggé dekoratív. :P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hope Mini-hez biztosan van.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha már igy szóba került: a cl tárcsák súlyadátohoz még hozzá kell adni a záróanyát is ugye? az meg megint lehet h 6 db csavar súlyban van :)

más: 140 mm es 6 csavaros tárcsa létezik?

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

viszont a centerlockos agy könyebb....úgyhogy rendszerszinten kb egál

az élet nagy kiegyenlítõdései,hhmmm:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

általánosságban elmondható h könnyebbek a 6 csavaros tárcsák.

6 csavaros tárcsa kb 110-120 g-tól márkától, tipustól függöen 140-150 g-ig mehet a 160 mm es kb
CL: XTR 160 mm is 135 g

viszont a centerlockos agy könyebb....úgyhogy rendszerszinten kb egál
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
általánosságban elmondható h könnyebbek a 6 csavaros tárcsák.

6 csavaros tárcsa kb 110-120 g-tól márkától, tipustól függöen 140-150 g-ig mehet a 160 mm es kb
CL: XTR 160 mm is 135 g

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
télleg és melyik a könnyebb a csavaros,vagy a centerlockos:D ?
úgy általánosságban,vagy a csúcsoknál.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
4-5 ezer?:(
Az egy kicsit sok. :rocketman

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nas csók mindenkinek!
Egy új fékre szeretnék beruházni, de van egy kis gond.
Mégpedig az h nekem centerlockos agyam van és a tárcsa amit a fékhez adnak az csavaros felfogatású. Átlehet a csavaros tárcsát centerlockossá alakítani?
És melyik a jobb választás szerintetek: Juicy5 vagy Stroker Ryde?

van adapter de 4-5 K/darab
amúgy a 2 közül a juici
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Nas csók mindenkinek!
Egy új fékre szeretnék beruházni, de van egy kis gond.
Mégpedig az h nekem centerlockos agyam van és a tárcsa amit a fékhez adnak az csavaros felfogatású. Átlehet a csavaros tárcsát centerlockossá alakítani?
És melyik a jobb választás szerintetek: Juicy5 vagy Stroker Ryde?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás
mennyire jó ötlet magura marta fék xtr (sm-rt97m) tárcsával történõ összepasszítása? fog ez fékerõ növekedést/csökkenést okozni? fog javulást hozni a fék melegedés-tûrésében az xtr tárcsa alu bakjának elvileg jobb hõelvezetése?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás

amugy ha egyszer kopott pofával lelégtelenitik a féket akkor az új utána nem fog elférni az önbeálló rendszer miatt. egy kis olajat kell leengedni, és meg is van oldva a problem.

Okés, erre gondoltam én is.

Az új pofa nem gyári;) amúgy már tegnap be tudtam rakni nagy küszködéssel és állítgatással, de sajnos így befog és a fékerõ sem a legjobb, de még be kell kopnia. Na majd holnap szétszedésnél/légtelenítésnél ugrik az a bizonyos majom.

Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amugy ha egyszer kopott pofával lelégtelenitik a féket akkor az új utána nem fog elférni az önbeálló rendszer miatt. egy kis olajat kell leengedni, és meg is van oldva a problem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
meg gondolom HFX-széria, és abba a gyári betét siralmas. És lehet hogy megint azt tettél bele. Valaki itt biztos tud ajánlani egy jobb tipusú betétet

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
elvileg pofa ki, laposfejû csavarhúzó be, és szétfeszít óvatosan. ennek mûködnie kéne. ha a fékerõvel van a gond akkor lehet hogy piszkos a tárcsa és/vagy betét. ha még belemegy a tárcsa a régi betétek közé akkor a betéteket vedd ki, csiszold meg amíg nem látod a pici csillogó fémszemcséket a betét anyagában, majd féktisztítóval fújd le a tárcsát (nem kell törölgetni, mert magától elpárolog pikkpakk) aztán ne tapizd össze. koptasd be ismét a betétet és majd jónak kell lennie (hacsak nem levegõs)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

;756801']úgy tudtam, hogy a fékkarban lévõ pici imbuszcsavarral lehet állítani, hogy mennyire legyen benyomódva a két henger

rosszul tudtad!

szerviz ---> légtelenítés

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
köv. probléma: vettem egy hayes mag féket(nem tudom pontosan melyik verzió, de itt mindegy) használtan, de ismerõstõl, megbízható vásár volt. elõtte 1 évet állt, szóval légtelenítésre szorult, de elvileg nincs semmi baja. felraktam, használom, sajnos a légtelenítésen még nem esett át(köszönhetõ részben a megrendelt légtelenítõ szett hülyeségéért) de egy ideje úgy gondolom, hogy a gyenge fékerõ nem is a levegõsségnek köszönhetõ, meg nem is fog szerintem olyan drasztikus változást elõidézni. kaptam új fékpofákat de nem tudtam berakni, mert ugye nicns elég hely neki... úgy tudtam, hogy a fékkarban lévõ pici imbuszcsavarral lehet állítani, hogy mennyire legyen benyomódva a két henger, meg gondolom attól is függ, mennyi olaj van a cuccban. tudom, hogy amúgy ez a benyomódás automatikus ezért van a fékekhez egy kis mûanyag lószar, de service manualban meg máshol is írják, hogy szét kell csak nyomni simán a két hengert és jó lesz. ez nekem nem igazán mûködik(szét tudom nyomni de elsõ behúzásnál megint jobban bent marad). gondolom volt már másnak is ilyen problémája, de nem nagyon tudtam mit írjak keresõbe+ elég összetett és félek, hogy a hétfõn történõ légtelenítés után még mindig szívni fogok.

sokan használnak/tak ilyet írjon olyan aki nagyon ismeri a cuccot vele talán könnyen megértetem magam;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sokmindentõl függ....

tárcsaméret, mennyire merev a villa...

amik nagyon erõsek...Gustav M, Hope Moto, Saint....ezek elég durvák

valahol láttam egy ilyen diagramot d nem találom, asszem a Gustav M volt a legbikább

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Jónagyot,
azon tipródom,hogy van e lehetõség valamilyen erõsorrend felállítására a fékek között,vagy ez csak a gyakorlatban derül ki úgyis?