Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Sziasztok!

ridelife javaslatára ide is kiírom a problémámat.

Van egy 2007-es Magura Louise tárcsafékem. Eddig flottul mûködött, azonban a hétvégi tekerésközben vmi történt az elsõ fékkel. A féktest belsõ dugattyúja, már alaphelyzetben is túlságosan rászorítja a fékpofát a tárcsára , így két-három fordulaton belül lefékezi megpörgetett kereket. Letöltöttem a fék a manuálját, de nem találtam arra utalást, hogyan lehet a dugattyúk pozícióját változtatni. Vagy csak a pofák koptak el ?- a manuál szerint pofát kell cserélni, ha szorul a kerék - Pofákat ki-be raktam, hátha..., de az elsõ blokkolást követõn a felvázolt helyzet állt vissza. Vmilyen ötletetek van? Ezt használtam:
http://magura.com/7t...1&uid=12266&L=1

Szedd ki a betéteket, tisztítsd meg a dugattyúkat, és utána óvatosan próbáld meg kicsit viszább nyomni. utána vissza a betéteket és talán jóó lesz.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

-Henger-
nem kell xtr tárcsát venned, az uj (2009-es) xt-nek is olyasmi van:
Feltöltött kép

sm-rt 79

Hoztatok már 180-ast?
Sajna csak a 160 meg a 203 beszerezhetõ.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
MX2:

Takarítsd meg a tárcsát tárcsatisztítóval, tegyél új bowdeneket, ha ez nem segít, akkor lehet még az a probléma is, hogy megsütötted. MX3-al mentem, de az a fék egy szégyen sz*r. MX2 egyel jobb kategória elvileg.

Tektro IO is jobb nála...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Sziasztok!

ridelife javaslatára ide is kiírom a problémámat.

Van egy 2007-es Magura Louise tárcsafékem. Eddig flottul mûködött, azonban a hétvégi tekerésközben vmi történt az elsõ fékkel. A féktest belsõ dugattyúja, már alaphelyzetben is túlságosan rászorítja a fékpofát a tárcsára , így két-három fordulaton belül lefékezi megpörgetett kereket. Letöltöttem a fék a manuálját, de nem találtam arra utalást, hogyan lehet a dugattyúk pozícióját változtatni. Vagy csak a pofák koptak el ?- a manuál szerint pofát kell cserélni, ha szorul a kerék - Pofákat ki-be raktam, hátha..., de az elsõ blokkolást követõn a felvázolt helyzet állt vissza. Vmilyen ötletetek van? Ezt használtam:
http://magura.com/7t...1&uid=12266&L=1

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Köcce,saját,mért amikor a zöldet építetted?
az slx-re 340 katalógust ír/db, a juicy meg 420/pár:/

Igen saját mérés, amikor a piroskára tettem új korában, akkor mértem.
Elsõ: 306g
Hátsó:324g
180-as 6 likas xt tárcsa 158g csavarokkal
160-as 6 likas xt tárcsa 136g csavarokkal

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hi. Megköszönném ha valaki adna tippet, hogy a Hayes MX2 hogyan fogna jól? Ez lehetséges-e. Jelenleg alivio v fék karral van használva és nagy kézerõ mellett is szarul fog.

cserelhetsz bovdent vagy fekbetetet, talan meg tarcsat is, de igazabol nem eri meg. az a fek annyit tud.

Hali!
Valaki meg tudja mondani tutira, hogy a régi 90fokos bekötésû shimano fékkar és a pl. BL-M765 fékkarcsatlakozásnál egyforma a menet mérete ahova a fékcsövet lehet bekötni? Ergo. Össze tudom hozni a régi 90 fokos fémszövetes csövemet újabb fékkarral?

nekem ugy remlik hogy nem ugyanolyan a menet. szerintem a 90fokosba belemeno "lukas" csavar kisebb atmeroju. mert ugye az ujabb karokban ot belul a roppantogyuru csucsul. es az eleg durung.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Hali!
Valaki meg tudja mondani tutira, hogy a régi 90fokos bekötésû shimano fékkar és a pl. BL-M765 fékkarcsatlakozásnál egyforma a menet mérete ahova a fékcsövet lehet bekötni? Ergo. Össze tudom hozni a régi 90 fokos fémszövetes csövemet újabb fékkarral?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

nandurka

nandurka

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Hi. Megköszönném ha valaki adna tippet, hogy a Hayes MX2 hogyan fogna jól? Ez lehetséges-e. Jelenleg alivio v fék karral van használva és nagy kézerõ mellett is szarul fog.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

az slx az még ki is púposodik ott.

Öülök. :/
Nincs más hátra, össze kell passzítani. Ugye formára egyezik az XT karral?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,089 posts

Van valakinek mért(nem katalóg) súlyadata slx-xt tácsafékrõl?Most Juicy ultimate carbon van,de nem biztos hogy kell nekem ilyen szintû fék és ha nem 1kg a különbség akkor lehet hogy lecserélném

asszem vmi 35x gr/db volt az xt, ha jól emlékszem. tárcsa nélkül.

csak "olcsósítás" miatt én nem cserélném a helyedben. meg amúgy sem. valszeg csak bukni fogsz rajta.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Délután, ha addig kell még, tudok mondani 08-as xt-t, az otthoni gépen vannak az adatok.

Köcce,saját,mért amikor a zöldet építetted?
az slx-re 340 katalógust ír/db, a juicy meg 420/pár:/

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Van valakinek mért(nem katalóg) súlyadata slx-xt tácsafékrõl?Most Juicy ultimate carbon van,de nem biztos hogy kell nekem ilyen szintû fék és ha nem 1kg a különbség akkor lehet hogy lecserélném

Délután, ha addig kell még, tudok mondani 08-as xt-t, az otthoni gépen vannak az adatok.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
akkor nem gyó. valami idióta szögben fog állni. avid juicy szériával mûködhetne esetleg, az relatíve lapos, de az slx az még ki is púposodik ott.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

ha régi alsó fokozatkijelzõs váltókarod van, akkor nem
ha új, felsõs,

Egyik sem (3-5. kép):
http://www.bringaban...s_fd/index.html

Race, no Rest!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Hoppá, azt elfelejtettem, hogy nem okoz-e gondot, ha hüvelykujj-váltókart használok?
Nem fognak ütközni?

Kedves Tigger, kösz az infót!
Szeretem ha van érezhetõ átmenet a finom lassítástól a satuig.

ha régi alsó fokozatkijelzõs váltókarod van, akkor nem
ha új, felsõs, akkor marad kint a fékkar, nem tudsz variálni vele. de a váltókarocskával össze lehet lõni, az nem lesz gond

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Hoppá, azt elfelejtettem, hogy nem okoz-e gondot, ha hüvelykujj-váltókart használok?
Nem fognak ütközni?

Kedves Tigger, kösz az infót!
Szeretem ha van érezhetõ átmenet a finom lassítástól a satuig.
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!

Kérdésem a következõ, tudtok segíteni a választásban?

1. SLX fék, XTR (RT97) tárcsával
2. Avid Juicy5
3. Hayes Stroker Trail

Elsõ CL-os, de nézhetek hozzá másik tárcsát ha muszáj(XTR tetszik). Jobban foghat ezen a tárcsán, mint az olcsóbb darabokon?
2,3. 6 csavaros tárcsával jön. Elõny v. hátrány a CL-hoz képest? Sh-hoz viszonyítva milyen a nyomáspont, fékérzet, fékkar erõszükségletük? LX-et próbáltam, az bejött- közepes kézerõ, nem digitális fékhatás.
Egyáltalán, e 3 közül van egyértelmû elsõ? Mivel árban kb. ugyanannyira jönnek ki.
Tömegadatokat tudtok ezekhez?
S az 1. lehetõség mellett használhatok 140-es tárcsát hátul, vagy nem megoldható? Pyxis vázon.

ha a "digitálist" nem szereted (én pl igen) akkor a strokert nem fogod szeretni...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

De ez az érzéses dolog jól sejtem, hogy szubjektív? :)

bazz, milyen lenne? Nem engedek minden jöttmentet rá a bringámra, hogy gyere próbáld ki nesze.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Bálint, kb. így gondoltam.
És ha XT-XTR tárcsa 1 árban van, naná hogy melyiket választom.
Idõ nem számít, mivel március végéig nem montizom.
75kg, szintén.
CRC-n 157GBP 180/160 as XTR-el adapterekkel. Plusz az átutalás költségei.
Nagyjából ennyi a butikban is tavalyi XT tárcsákkal. RT79-et még nem láttam itthoni boltokban.
Race, no Rest!