Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Köszi Tamaska. A jó hír az, hogy sikerült megszerezni mindent a butikból. :) 2db szerelõ kit (roppantó gyûrû rézcsõvel), olaj, sárga mûanyag idom a satuhoz, sõt még talán csövek is vannak a készletben a légtelenítéshez. :) Szóval már csak 1-2 fecskendõ kell.

Snitzer: igen, olyan. A butikban azt mondták teljesen jó, csak új (éles) legyen. Meglátjuk. (Ez a vágó nem nyomja össze a csövet? Illetve nem baj, hogy összenyomja? :))

Még valami: ha a karnál bontom meg ahogy mondtad, ott van egy kis mûanyag (gumi?) gyûrû a becsatlakozásnál. Azt csak simán hátrább húzom és alatta van a csavar? Nem szeretnék kárt tenni semmiben...

de, egy kicsit eldeformalja, de vissza lehet utanna egyengetni egy fogoval, vagy akar kezzel is.

probalkozhatsz a kessel is, de nekem azzal altalaban szenvedosebb volt.

azt a muanyag boritast meg csak le kell huzni a csavarrol, igen

de most mar eleget irtunk, menjel es csinaljad ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszi Tamaska. A jó hír az, hogy sikerült megszerezni mindent a butikból. :) 2db szerelõ kit (roppantó gyûrû rézcsõvel), olaj, sárga mûanyag idom a satuhoz, sõt még talán csövek is vannak a készletben a légtelenítéshez. :) Szóval már csak 1-2 fecskendõ kell.

Snitzer: igen, olyan. A butikban azt mondták teljesen jó, csak új (éles) legyen. Meglátjuk. (Ez a vágó nem nyomja össze a csövet? Illetve nem baj, hogy összenyomja? :))

Még valami: ha a karnál bontom meg ahogy mondtad, ott van egy kis mûanyag (gumi?) gyûrû a becsatlakozásnál. Azt csak simán hátrább húzom és alatta van a csavar? Nem szeretnék kárt tenni semmiben...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Jah...snitzer akkor jó lesz vajon? Olyan többrétegû kevláros mûanyag a csõ?

olyan tobbretetgu igen. szovet van a kozepen, belul valami teflonos szeruseg kivul meg csak sima muanyag boritas.

a kevlart atvagni nehez csak igazan.

az a snitzer az nem tudom hogy micsoda, ha ilyen tapetavago-kes szeruseg, akkor inkabb hanyagolnam.

nekem egy ilyenem van, ezzel vagok bovdent is kulonosebb erofeszites nelkul is. valami hasonlo kellene szerintem

Feltöltött kép

Pity_: szerintem folosleges koszorultetni belole, ha nem tul melyek a vajatok. majd az uj fekpofa rendbeteszi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Sziaztok !

Fékbetétet szándékozok cserélni Tektro auriga comp hidros fékemben. Még 1általán nincsenek elkopva, csak a "szakszervizben" légtelenitéskor eláztaták olajjal. A tárcsát letisztitotam, de a betéteket nem tudtam 100%-osan. Elõzõleg már javasoltátok, hogy cseréljem õket. Most jött el az ideje. A tárcsa nem teljesen sík, hanem körkörösen csíkos. Gondolom, ahogy a betét koptatta.
Feltudnám köszörültetni síkra. Érdemes lenne pár szazadot elvetetni belõle, hogy az új pofákhoz sik legyen ? Sokat nem akarok elköszörültetni belõle.

Pity

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszi mindent! Ha sikerül megoldani majd beszámlok az eredményrõl.

Jah...snitzer akkor jó lesz vajon? Olyan többrétegû kevláros mûanyag a csõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
pontosan. aztan majd latod ahogy jonnek fel a bubik benne.

neha nem art ha van egy masik fecskendod is, amivel ki tudsz venni a kiegyenlitobol, hogy meg egy kicsit tudj utantolteni alulrol. hatha hoz fel ujabb bubikat

amikor mar ugy erzed hogy jo, akkor zard le a tartalyt, es huzd meg a feket jo sokszor, jo erosen. aztan nyisd ki, es tolts bele meg olajat ha kell. altalaban szokik kelleni

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
1: értem

2: köszönöm; így járok el akkor. tehár alul nem bontom meg, és a légtelenítõ csonkon keresztül töltöm az olajat be akkor, amikor a karba már vissza van kötve a csõ nyitott kiegyenlítõtartály-fedél mellett?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a piros muanyag cumo akkor ha a fekpofak benne vannak. ha azokat is kiszeded, akkor viszont a sarga likacsos. pl legteleniteskor, meggatolando hogy olaj keruljon a pofara.

en a fekkarnal bontanam meg a dolgot, majd alulrol toltenem fel fecskendovel. a fektestben marado bubik nehezebben jonnek ki mint a karban levok.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszi a hasznos tanácsokat meg a linket! Likacsos sárga bigyót továbbra sem vágom; a munkahengerek kiesését nem a piros mûanyag cumó akadályozza meg?

Akkor snitzer jó lehet csövet vágni? Karnál, vagy féktestnél érdemes megbontani a csövet? Olajat alulról érdemes betölteni? Vagy csak akkor ha meg van bontva alul? Ha nincs akkor használható a kiegyenlítõtartály a betöltésre?

Ha túl sok lenne a kérdés, akkor egy link is jó lenne ahol el tudok olvasni mindent (HU, vagy ENG).

KÖszi,
X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

:D Centire? Esetleg a súlyokat is tudod? :)

Amúgy 10-15 centivel rövidebb csõvel pont faja lenne...

Tamaska: fecskendõ kb. 10 forint a gyógyszertárban, szerintem csövet is tudok szerezni. Gondolom olyan kell, ami jó a légtelenítõcsonkra. Snitzert vagy mit szintén be tudok szerezni amennyiben megfelelhet. Sárga tosz van kettõ is (olyan likacsos valami), de az albiban nem láttam egyetlen satut sem. Ez feltétlen szükséges? Akkor egyszer használatos cumókból kell 2*1 réz valami a csõ belsejébe és 2*1 roppantógyûrû?

nem muszaj, csak ugy egyszerubb beletenni a cso belsejebe a rez bigyot. beletolni nem nagyon lehet, kalapalni kell bele. es ha a kezedben fogod es ugy utod az eleg lassu es fajdalmas modja a dolognak. tudom, probaltam :)

ketfele sarga muanyag dolog van, az egyik arra valo, hogy a fektestbe tedd bele amikor a fekbetetek nincsenek benne a dugattyuk kieseset megakadalyozando, a masik pedig egy olyan amiben van egy vajat, es ketto van belole. ezeket osszeforditva lehet kozrefogni a fekcsovet, es belefogni a satuba. [remelem ez nem csak szamomra ertheto :D]

hopszi itt a likacsos.

Feltöltött kép

ez csak tavtarto.

masik kep tul nagy itt a link

ezen vannak a masikfajta sarga bigyok. meg alul a kis futyik amik a csobe mennek, meg a ropigyuruk.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
most azt mondom hogy van.
de reggel 100%ra megmondjuk.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
van 180-asban?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

az amelyiknek olyan a dizájnja mint az xtr-nek?

az alu csillagosra gondolok....saint van de 180/160 kellene....de csak 203/160 van saintbol....

lehet marad akkor a nemalubakos xt....

kapható, már jó ideje... Sainthoz is ez van, XT-hez is.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
sõt, mm-re is. 1000, 1700 :) súlyát nem tudom, nem mértem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

nagyon kanyarog. a bearen is nagyon kanyargott, az õ merev kellizén meg fõleg. 1m az elsõ, 1,7m a hátsó kábel.

:D Centire? Esetleg a súlyokat is tudod? :)

Amúgy 10-15 centivel rövidebb csõvel pont faja lenne...

Tamaska: fecskendõ kb. 10 forint a gyógyszertárban, szerintem csövet is tudok szerezni. Gondolom olyan kell, ami jó a légtelenítõcsonkra. Snitzert vagy mit szintén be tudok szerezni amennyiben megfelelhet. Sárga tosz van kettõ is (olyan likacsos valami), de az albiban nem láttam egyetlen satut sem. Ez feltétlen szükséges? Akkor egyszer használatos cumókból kell 2*1 réz valami a csõ belsejébe és 2*1 roppantógyûrû?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az amelyiknek olyan a dizájnja mint az xtr-nek?

az alu csillagosra gondolok....saint van de 180/160 kellene....de csak 203/160 van saintbol....

lehet marad akkor a nemalubakos xt....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Mikorra lehet számítani itthon az uj 09-es xt féktárcsára?

szeptember óta van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nagyon kanyarog. a bearen is nagyon kanyargott, az õ merev kellizén meg fõleg. 1m az elsõ, 1,7m a hátsó kábel.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Skacok; mennyire javallott / lehetséges fékcsövet othon méretre vágni? Mûszaki érzékem van, tárcsaféket még nem szervizeltem (kerékpáron). Kell a vágáshoz spéci szerszám? Igényeltetik gyári légtelenítõ kit? (Shimano service manualban egy csõ van meg egy zacsi, mint segédeszköz)

Elnézést ha már szerepelt a kérdés.

ujra kell legteleniteni a feket ha vagni akarsz belole. sima bovden vagoval szoktam vagni a csovet, gyakorlatilag barmi jo ami eleg eles. legtelenito szerszam nem art ha van, de anelkul is megcsinalhato. egy fecskendo is eleg, meg nemi cso.

kelleni fog uj roppantogyuru meg az a kis basz amit a fekcso vegebe kalapalsz bele. meg nem artana az a ket sarga muanyag kutyu sem amivel befogod a csovet a satuba amikor belekalapaod a kicsi rez bigyot. megoldhato otthon, nekem ha van szerszam kb fel ora lenne/fek max, de ha meg nem csinaltal ilyet akkor tobb lesz. plusz esely hogy vegul egy boltot fogsz felhivni hogy mennyire elfoglalt a muhelyuk mostansag...

nagyon zavaroan hosszu? mindketto?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mikorra lehet számítani itthon az uj 09-es xt féktárcsára?