Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

6 csavaros tárcsa tapasztalatok érdekelnek:

a2z teppan yaki spIII
alligator windcutter
ashima airotor
hayes v6

shimano fékhez

wind cutter nem jó, lásd 2007/szepokt lapszám cikke a Vanilla RC teszt mellett jobbra.
így fogy rajta (csatt)

az elsõ, meg a harmadik mi a rák, olyant honnan? :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hayes v6 nekem a saint-al rezonalt, meg erdekes hangokat produkalt

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az az ashima nekem rohadtul nem szimpi. en fel nem tennem a bringamra. mibaj a jo oreg hope floatinggal? :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
6 csavaros tárcsa tapasztalatok érdekelnek:

a2z teppan yaki spIII
alligator windcutter
ashima airotor
hayes v6

shimano fékhez

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Az Avidnal a kupos alatetek alkalmazasa legnagyobb otlet amit lattam eddig . Hajasnal is bevezethetnek, mert arra nem lehet epitkezni hogy betekerek egy csavart es minden popec. Az alatetelezes meg sufnitunning, meg akkor is ha gyari. Sztem...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Mi a véleményetek a fenti fék és avid tárcsa párosításról? És milyen pofát javasoltok? Jobb lesz-e a fék mint az sm-rt75-ös tárcsával?
Köszi ha válaszoltok.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Stroker fékhez passzol cl tárcsa?

nem lesz a legjobb páros az biztos. de müködni persze müködhet.
/engem idegesítene a nagyobb fékpofa és kisebb tárcsa fékezöfelületbõl adódó darálós érzés.../

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Stroker fékhez passzol cl tárcsa?

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy az xtr tárcsa és bb7-es fék jól mûködik-e együtt? Elõre is köszi.

Nem lesz jó. A juicy nem kompatibilis az alubakos (rt97) xtr tárcsával, mert a betét kis füle beleér a féktárcsa alu tartóbakjába. És a BB7 fékbetétje azonos a Juicy-val. Ez 160-as tárcsánál van igy, a nagyobbak lehet hogy mennek :chin:

Dr.Root

Dr.Root

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy az xtr tárcsa és bb7-es fék jól mûködik-e együtt? Elõre is köszi.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

bár olyan ritka lenne... azért jó, hogy van van ez a kúpos alátét, jobb, mintha nem lenne

de utübbi idõben kétszer is találkoztam olyan fékkel, ahol alátétezni kellett az IS fékszemen a PM adaptert is, különben a féktest nem volt elég "közel" a tárcsához, és hosszú távon tányérra alakította volna a tárcsát a fékezés...

Én is találkoztam ilyennel.A pm se mindig 100%-os.

az igaz, hogy az avidon a kupos alatetek miatt a tarcsafekszem ferdeseget is lehet kompenzalni

de az azert eleg ritka hogy ilyen durvan ferde legyen a szem. persze a festek vastagsaga gyakran nem egyenletes, de akkora hibak ritkan fordulnak elo. ha mar PM-es a felfogatas nem IS az altalaban mar elege ahoz hogy sokkkal konnyebb legyen a beallitas

nem te vagy az egyetlen aki bringaboltban dolgozik/dolgozott ;)

Nem arra akarom kihegyezni a témát ki-hol dolgozott.:)
De rendszeresen találkozom olyan vázakkal amiken "ferde" a szem.Magellan Pyxis Team2007 ,Pyxis 2008 ,Cube ltd pro...

mmm..?
Erõl még nem hallottam. :)
De engem is érdekel... és ha igaz a dolog akkor hogyan kell ezt csinálni mert elképzelni se tudom...(de ez az én bajom) :)

ilyesmivel:http://www.parktool....at=14&item=DT-1
:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

az igaz, hogy az avidon a kupos alatetek miatt a tarcsafekszem ferdeseget is lehet kompenzalni

de az azert eleg ritka hogy ilyen durvan ferde legyen a szem.

bár olyan ritka lenne... azért jó, hogy van van ez a kúpos alátét, jobb, mintha nem lenne

de utübbi idõben kétszer is találkoztam olyan fékkel, ahol alátétezni kellett az IS fékszemen a PM adaptert is, különben a féktest nem volt elég "közel" a tárcsához, és hosszú távon tányérra alakította volna a tárcsát a fékezés...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
mmm..?
Erõl még nem hallottam. :)
De engem is érdekel... és ha igaz a dolog akkor hogyan kell ezt csinálni mert elképzelni se tudom...(de ez az én bajom) :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

de az azert eleg ritka hogy ilyen durvan ferde legyen a szem. persze a festek vastagsaga gyakran nem egyenletes, de akkora hibak ritkan fordulnak elo. ha mar PM-es a felfogatas nem IS az altalaban mar elege ahoz hogy sokkkal konnyebb legyen a beallitas

nem te vagy az egyetlen aki bringaboltban dolgozik/dolgozott ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

azt írd már le légyszi, hogy miért gyengülne el a rugó a fékkarházban?Feltöltött kép érdekelne..
ha meg már a fékérzésrõl, akkor csak annyit elöl code 5 van hátul stroker de még a code is nyúlósabb érésre mint a stroker trail.
alátétezésnél meg pont hogy a HAYES!! féktest és az adapter közé NEM kell alátét, míg az AVIDNÁL IGEN..........

Mondjuk azért ,mert az elmúlt hónapban 4 sroker trailt szereltem fel és ebbõl 3-ban alapból cserélni kellett a rugót,mert szar anyagból van,illetve rövid.=Kiengedés után nem megy vissza a fékkar alaphelyzetbe.Nagykeresek úgy kokányoltak külön rugót gariba hozzájuk.Amit az alátétezésrõl mondasz:ha neked nem kell, akkor marha nagy mákod van,ugyanis a legtöbb váz ,illetve villa megmunkálási pontossága a nullával egyenlõ.Álltalában célszerü fék felszerelése elött felmarni.Avid ezt a hibát alapból kiküszöböli mivel kúpós alátétek vannak a féktest és az adapter között.=Bármilyen irányban könnyen állítható.Tartom,hogy a Code-od szarul van légtelenítve.

Elviekben, ha rendesen van megmunkálva a tárcsafékszem, nincs elbaszva a festés, valóban nem kell. Nem csak a Hayes-nél, másnál se. De ha ez a probléma fennáll, akkor az Avid-al könnyebb orvosolni, mert a kialakítása miatt soha nincs szükség alátétezésre a váz és az adapter között.

De mivel a nem megfelelõ megmunkálás gyakori - nem csak itt, más részeken is - nem véletlenül gyártanak a neves szerszámgyártók megfelelõ célszerszámokat.

Köszi. Erre gondoltam.

az hogy milyen a fek erzesre sokban befolyasolja hogy hogy lett legtelenitve. szoval errol nem kell altalanositani

beallitas szempontjabol pedig nem nagy elteres van, vegeredmenyben mindketto PM-es felfogatas, kb ugyanolyan konnyen be lehet loni egy avidot mint egy hayest.

Ez akkor igar,ha a vázad-villád megmunkálása alapból nyerõ.De kevés ilyen van.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

SepticK

SepticK

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali. Vennék egy Avid Code tárcsát ... Mi a véleményetek róla? köszi elöre is

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Code 5 elöl van. de fog rendesen meg minden csak nyúlósabb érzés mint stroker

bocsi, nemfigyeltem. Amúgy megéri juicy 5rõl code 5re váltani? Nincs bajom a juicy-val csak hogy több tartalék legyen fékerõbe

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Code 5 elöl van. de fog rendesen meg minden csak nyúlósabb érzés mint stroker
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Rob, a fék még nemvolt légtelenítve szóval az olaj nem azért csapódott ki ezek szerint, hanem akkor a tömítés mondta fel a szolgálatot:(. De legalább most jó lesz mer amióta megvan azóta olyan h behúzás közbe érezni valami kis ellenállást egy ponton, de mivel nemvolt vészes és fogott rendesen ezért nem küldtem vissza.

Cseresznye, az hogy a Code 5-öt nyúlósabbnak érzed lehet azért is mert az hátsó és a több fékvezeték eredményezhet nagyobb nyúlást.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elviekben, ha rendesen van megmunkálva a tárcsafékszem, nincs elbaszva a festés, valóban nem kell. Nem csak a Hayes-nél, másnál se. De ha ez a probléma fennáll, akkor az Avid-al könnyebb orvosolni, mert a kialakítása miatt soha nincs szükség alátétezésre a váz és az adapter között.

De mivel a nem megfelelõ megmunkálás gyakori - nem csak itt, más részeken is - nem véletlenül gyártanak a neves szerszámgyártók megfelelõ célszerszámokat.