Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
[quote name='daci']hát ez macerás:S

amúgy tényleg ilyen drága olaj kell bele meg minden? ezt hallottam shimanokról

"amúgy más kérdés nem tudja vki hogy fémes vagy milyen fajta betét van pontosan a 2007es hfx9ben?"

Fémes! Legalább is a haveromé az volt...
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

és mindehhez pluszban még az sem hátrány ha a kerék tárcsás aggyal van fûzve...:)

Márpedig mivel Máténak Cube Aim-je van (és mivel az Vfékes), így bizony
agyat is cserélnie kell, hogyha tárcsás fékeket akar.
Meg ezzel együtt ugye kereket újrafûzetni, stb. Szóval gyüjtsed a
zsét, Máté! :)
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
A fémes betét a munkahengert, és azzal együtt az olajat melegíti jobban, tehát extrém esetekben felforrhat a fékolaj, levegõs lesz a rendszer, elfogy a fékerõ.
A gyantás a tárcsát melegíti jobban fel, szivárványosra sül a tárcsa, és úgy fogy el a fékerõ. Illetve asszem ezekre a betétekre jellemzõ jobban az üvegesedés, ami maradandó változás a fékbetéten, és amíg az le nem kopik, addig szarul fog a fék.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

mennyire számít a betét anyaga melegedés szempontjából?

eléggé. A fémes betétek hamarabb melegszenek mint a gyantások.Ellenben sárban, vízben jobban fognak , és persze nem is fogy el olyan hamar.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

én meg ritka mód utáltam (tán ugyanarról a szettrõl beszélünm Kala ?:) )
nyúlós mint a takony, különösebben nem is erõs

Yepp, ugyanaz.
Elsõre nekem is kaksi volt, de aztán - reklám helye - Sala szépen légtelenítette és pöpec lett. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
egy fekre valo nincs nem tobb 200ft-nal....ha ez draga akkor igen

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
hát ez macerás:S

amúgy tényleg ilyen drága olaj kell bele meg minden? ezt hallottam shimanokról

amúgy más kérdés nem tudja vki hogy fémes vagy milyen fajta betét van pontosan a 2007es hfx9ben?
mennyire számít a betét anyaga melegedés szempontjából? próbálok ígyis szakaszosan fékezni, de érzem h egyértelmûûen elfogy a fékerõ egy hosszabb pálya végére érve

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én meg ritka mód utáltam (tán ugyanarról a szettrõl beszélünm Kala ?:) )
nyúlós mint a takony, különösebben nem is erõs
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Használtam egy szettet, és van most is egy ilyenem, csak Grimeca néven :)

Erõs, adagolható, melegedést nem tudom, de nem emlékszem, hogy lett volna ilyen problémám, pedig akkoriban még sokkal többet húztam a féket :)

Betétet TALÁN találsz hozzá, alkatrész viszont nincs.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
van vkinek tapasztalata a 4 dugattyús xt fékrõl?

mennyire erõs és bírja hosszú meredek pályákon az igénybevételt?
mennyire megbízható és mennyire van hozzá betét meg alkatrész?

hayes v8 tárcsával lehetne használni?

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Ez semmit sem számít az említett tények fûggvényében :)

és még levegõs is a féked ;)

csak kérdeztem hogy mûködik ez a hidraulikusoknál, ugyanis mint írtam nekem bb5-öm van és még nem volt dolgom hidraulikussal...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ez semmit sem számít az említett tények fûggvényében :)

és még levegõs is a féked ;)

Ride everywhere.

.

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

miert neked a ket oldali fekpofahoz ket fekkarod van? egyszerre nyomnak, es ugyanannyit mozdulnak be. a mechanikus feken azert allithato a fekpofa, mert a kullo feloli oldal nem mozdul.

a hidraulikust ugy allitod be, hogy a ket pofa kozott kozepen legyen a tarcsa. ha ez megvan, akkor mukodik tokeletesen. ha nem igy allitod be az a te hibad nem a feke...

hülyeséget írtam... elsõ vs hátsó akart lenni.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Szal, ha úgy sikerül az egyik oldalit markolatig kell húzni a másikat meg 2 mm-t és blokkol? Az azért gáz, vagy nem? Akkor ahogy kopik a fékpofa egyre beljebb lesz lesz...:(

No meg kicsit levegõs féket vettél ;)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Szal, ha úgy sikerül az egyik oldalit markolatig kell húzni a másikat meg 2 mm-t és blokkol? Az azért gáz, vagy nem? Akkor ahogy kopik a fékpofa egyre beljebb lesz lesz...:(

miert neked a ket oldali fekpofahoz ket fekkarod van? egyszerre nyomnak, es ugyanannyit mozdulnak be. a mechanikus feken azert allithato a fekpofa, mert a kullo feloli oldal nem mozdul.

a hidraulikust ugy allitod be, hogy a ket pofa kozott kozepen legyen a tarcsa. ha ez megvan, akkor mukodik tokeletesen. ha nem igy allitod be az a te hibad nem a feke...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sok sebbõl vérzel:D
Amennyiben megveszed a hirdetett terméket, akkor megkapod az elsõ (bal oldali) képen szereplõ fékváltókart, a hozzá tartozó hidraulikus fékkábelt (róla nincs kép a hirdetésben), és a második (jobb oldali) képen szereplõ, "Saint" feliratú alkatrészt - az adaptert, amire rá van csavarozva a képen, nem. Mindezt készre szerelve, olajjal feltöltve. Ahhoz hogy használni tudd a kerékpárodon, kell hozzá vásárolnod egy számodra szimpatikus méretû féktárcsát (a problémák elkerülése végett legyen ez is Shimano márkájú), valamint a féktárcsa méretének megfelelõ tárcsafék adaptert (ez is legyen Shimano). Elsõ fék esetén figyelni kell arra, hogy a teleszkópon milyen tárcsafék rögzítés pont van (IS standard vagy Post Mount /PM/).

és mindehhez pluszban még az sem hátrány ha a kerék tárcsás aggyal van fûzve...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

a dugattyú önbeálló, a nyomáspontot viszont nem tudod rajta állítani.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Fuuuh nem kicsit
Még egyelöre ugyse lesz belöle semmi még kell egy kis zsé, csak elkezdek nézelödni hogy mit hol mennyiért meg föleg hogyan:D

CUBE... your life!!!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Sok sebbõl vérzel:D
Amennyiben megveszed a hirdetett terméket, akkor megkapod az elsõ (bal oldali) képen szereplõ fékváltókart, a hozzá tartozó hidraulikus fékkábelt (róla nincs kép a hirdetésben), és a második (jobb oldali) képen szereplõ, "Saint" feliratú alkatrészt - az adaptert, amire rá van csavarozva a képen, nem. Mindezt készre szerelve, olajjal feltöltve. Ahhoz hogy használni tudd a kerékpárodon, kell hozzá vásárolnod egy számodra szimpatikus méretû féktárcsát (a problémák elkerülése végett legyen ez is Shimano márkájú), valamint a féktárcsa méretének megfelelõ tárcsafék adaptert (ez is legyen Shimano). Elsõ fék esetén figyelni kell arra, hogy a teleszkópon milyen tárcsafék rögzítés pont van (IS standard vagy Post Mount /PM/).

Szegénynek most feladtad a leckét...:D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
a dugattyú önbeálló, a nyomáspontot viszont nem tudod rajta állítani.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.