Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Bighitrider

Bighitrider

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
köszi :) mindkettõtöknek! tudtam ,hogy valami ilyen egyszerû dolog csak nem voltam benne biztos :):)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
csavarhúzóval a pofák közé kell nyúlni és mind2 dugattyút vissza kell nyomni a helyére.
ilyen egyszerû.
aztán mikor már fel van szerelve a fék és a tárcsa is a helyére akkor elkezded óvatosan pumpálgatni a fékkart, és a dugattyúknak vissza kell állniuk a helyére.

mod: thez megelõzött :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Egy csavarhúzóval óvatosan feszítsd szét õket.

Bighitrider

Bighitrider

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

"Véletlen" behúztam a fékem amikor le volt szerelve (avid juicy 5) és a fékpofák összezáródtak, és nem akarnak visszamenni az eredeti helyükre. Már olvastam valahol a fórumon ,hogy mi ilyenkor a teendõ, de nem találom. Valaki lécci segítsen!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Adapterek, villák... nekem ua a fék teljesen máshogy 'áll' Reconon meg Revelationon; annyira hogy utóbbinál reszelnek kellett az adapterbõl és brutálvastag alátéteket kellett vadásznom...

Érdekes ez a gyárilag elvileg jó hidrósfék; 2 hete azon lepõdtem már meg hogy barátom friss juicy7ese (õ rakta össze) szinte egyáltalán nem ruglamas/nyúlós, 1 hájas 9, egy stroker meg egy juicy 3 másik ismerõsöknek sokkal ruglamasabb mint nekem a BB7 (még a régi bowdennel is, nemhogy az új simanyóssal). Ezexerint mégis kaphatják valamennyire levegõsen, gyártóknak ennyi 'elfér' vagy más miatt? Stroker egyébként asszem volt már szervizelve is, de így is rugalmas is, meg majd markolatig húzom (tulajoknak jó így, az a lényeg, én így nem tudnám használni.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
...Fõleg,hogy elvileg légtelenítve adják. Legalább is a hfx9-em,és a haver strokerje amit múlt hónapban vett tökéletesen légtelenített állapotban volt.
Más ha már fel van szerelve,és más ha csak úgy az öledben tartva húzogatod.
Persze ettõl még lehet levegõs.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Üdv! Mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem! Most vettem életem elsõ tárcsafék szettjét, és még nem raktam fel. Viszont valószínûleg levegõtleníteni kell õket.

Azaz azok a tünetek hogy húzom a fékkart és nem áll olyan keményen mint ahogy én azt gondoltam, hanem össze lehet nyomni, mondjuk nagy erõ kell hozzá, de akkor is megy befelé a kar, ez azt jelenti hogy levegõs?

A másik fékem viszont(mert ugye van elsõ meg hátsó) egyáltalán nem keményedik fel, azaz hiába fog be a betét a tárcsán, én még mindig tovább tudom húzni, és ehhez sokkal kissebb erõ kell mint a másikhoz.

Hayes stroker carbonról lenne szó!

És szóval a véleményetek érdekelne, és hogy milyen fékfolyadékot érdemes bele venni?

Térjünk vissza a dologra, ha felszerelték a gépre és kipróbáltad!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Az elsõ levegõs, a második meg még levegõsebb :)
...és valószínûleg a fékolaj is kevés bennük.
DOT fékfolyadék kell hozzá (DOT 3, 4, vagy 5.1, de a sima 5-ös semmiképpen nem jó, mert az más, az nem glikol alapú).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Üdv! Mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem! Most vettem életem elsõ tárcsafék szettjét, és még nem raktam fel. Viszont valószínûleg levegõtleníteni kell õket.

Azaz azok a tünetek hogy húzom a fékkart és nem áll olyan keményen mint ahogy én azt gondoltam, hanem össze lehet nyomni, mondjuk nagy erõ kell hozzá, de akkor is megy befelé a kar, ez azt jelenti hogy levegõs?

A másik fékem viszont(mert ugye van elsõ meg hátsó) egyáltalán nem keményedik fel, azaz hiába fog be a betét a tárcsán, én még mindig tovább tudom húzni, és ehhez sokkal kissebb erõ kell mint a másikhoz.

Hayes stroker carbonról lenne szó!

És szóval a véleményetek érdekelne, és hogy milyen fékfolyadékot érdemes bele venni?
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Én avid féket használok hayes tárcsával és hayes adapterrel, mégis kell alá az alátét. Ezek szerint a fék felfogatói vannak 2alátétnyivel hátrébb mint a többi féken

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Amúgy avid adapter is 180-as, mert ugye nekik az a plusz 5 mm az a félköralátét miatt játszik be. pl nekem van egy 180-as avid adapterem, amíg alátét nélkül használtam 180-as tárcsával épphogy nem ért bele (néha igen, hangos volt) most alátéttel pont jó. Mondjuk itt a vacak tárcsafékszem is közbeszólt..

Észrevételedben ott látom a problémát, hogy az Avid 6 és 8 zoll méretû tárcsája szabványos 160 és 203mm méretû, hasonlóan a legtöbb gyártóhoz. Ott miért nem játszik az alátétekbõl adódó eltérés? Vagy nem szabványos méretû az adapter, stb.?

Egyébként a postodat teljesen feleslegesnek tartom, mert az utolsó bekezdésben kitértem a nem Avid gyártmányú tárcsa, adapter dologra is.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Nem egyértelmû, mert az Avid a "különcök" közé tartozik, vagyis a 7 coll méretû tárcsája nem 180mm, mint általában, hanem 185mm. Így Avid 185-s tárcsa problémamentes használatához Avid 185-s adapter kell. Amennyiben nem Avid tárcsát használ a bringás, a legésszerûbb megoldás a tárcsa gyártójának megfelelõ adapterét felszerelni.

VAlahol igaz valahol nem. Ha avid adaptert (ami 185-ös) használ nem avid tárcsával (ami 180) akkor nem egyértelmû. Ha avid tárcsát (ami 185-ös) használ nem avid adapterrel (ami 180) akkor nem egyértelmû.

De õ nem avid 180-as adaptert akar nem avid 180-as tárcsával használni ezért egyértelmû.

Amúgy avid adapter is 180-as, mert ugye nekik az a plusz 5 mm az a félköralátét miatt játszik be. pl nekem van egy 180-as avid adapterem, amíg alátét nélkül használtam 180-as tárcsával épphogy nem ért bele (néha igen, hangos volt) most alátéttel pont jó. Mondjuk itt a vacak tárcsafékszem is közbeszólt..

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Gyûlik a hasznos infó, nagyon köszönöm, megtudhatom miért ez a "favorit"?

mert annyit simán tud mint az 575 (kivétel, hogy annak flip-flop a fékkarja, de õszintén, érdekel?)
baromi kényelmes a fékkar, jó moduláció, tûrhetõ fékerõ, olcsó fékbetét (mûgyantással jön, smrt53 tárcsa kell hozzá)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

aneda

aneda

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

szintén 486

Gyûlik a hasznos infó, nagyon köszönöm, megtudhatom miért ez a "favorit"?

Esetlen az apróból?
Ez elég jó ha még megvan:
http://piacter.bikem...t=217153&cat=17

Tetszik nagyon, illeszkedne is a rendszerembe (XT), csak hát az ára...

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Esetlen az apróból?
Ez elég jó ha még megvan:
http://piacter.bikem...t=217153&cat=17

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szintén 486

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
2. Shimano BR-M486 kompletten gyári Shimano 180/160-as tárcsákkal ~30e.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

aneda

aneda

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Gepida Asgard Pro-n cserélném le a Magura Julie fékeimet, melyiket javasolnátok?

1. Hayes Stroker Ryde, a Magura tárcsáival (180/160) ~32e.
2. Shimano BR-M486 kompletten gyári Shimano 180/160-as tárcsákkal ~30e.
3. Shimano BR-M575 kompletten gyári Shimano 180/160-as tárcsákkal ~40e.

Esetleg valami más javaslat?

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Ha már olaj kell bele, akkor valószínûleg légteleníteni sem árt......

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
igen van belul ketto, egyik a fekkar csapot fogja, a masik tavolsagot allit.... talan rosszul emlekszem, de a 7-esen lehet a fekpad tavolsagot allitani

ha tele van akkor sehova baratom...lehet egy legtelenites is kene neki