Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

fekkartavolsag lesz az.... nem nyomaspont....

Valóban.
De azt hiszem azzal a csavarral talán orvosolható a fórumtárs gondja.
Ha nem, akkor elnézést kérek.

Mondjuk azért arra kíváncsi lennék hogy ha tele van a redszer olajjal, akkor még hová teszel bele.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Van nyomáspont állítás a Juicy 5-ben. Két imbuszt lehet látni a fékkarnál, a kisebb lesz az, elég p*cs méret, én nem találtam hozzá rendeset. Tán még torx is van benne. De az még kisebb...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem egyértelmû, mert az Avid a "különcök" közé tartozik, vagyis a 7 coll méretû tárcsája nem 180mm, mint általában, hanem 185mm. Így Avid 185-s tárcsa problémamentes használatához Avid 185-s adapter kell. Amennyiben nem Avid tárcsát használ a bringás, a legésszerûbb megoldás a tárcsa gyártójának megfelelõ adapterét felszerelni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

http://sram.com/_med...013-109-000.pdf

Elsõ oldalon a 7-es kép.
Ott a nyomáspont állító imbusz csavar.

fekkartavolsag lesz az.... nem nyomaspont....

czanga: mivel a fekek ritka kivetelektol eltekintva mind pm vagy is 160-asok, igy egyertelmu a dolog

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Szerintem jogos volt a "buta" kérdésem, mivel az avid 185-ös rendszert használ, így nem vagyok benne biztos, hogy a fék adapter és a munkahenger közt elhelyezkedõ távtartók miatt nem leszek e esetleg gondban, sima 180-as adapter+tárcsa használata során. Shimano-nál pl nincsennek ilyen távtartók ugyebár. Szóval nem tudom... Minden esetre sorry mindenkitõl.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

Juicy 5-tel az a problémám, hogy egy ujjal teljesen behúzva kicsit hozzáér a középsõ ujjamhoz a fékkar. Nyomáspont állító nincs rajta, magát a fékkart tekertem távolabb a kormánytól, de szeretném, ha rövidebb úton járna, azaz korábban fogna. Több olaj beletöltésével ez megoldható? Mennyire lehet túltölteni a rendszert - ha lehet egyáltalán?

http://sram.com/_med...013-109-000.pdf

Elsõ oldalon a 7-es kép.
Ott a nyomáspont állító imbusz csavar.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha a villan IS felfogatas van, akkor igen

de ez tenyleg eleg egyertelmu. :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ez most kérdés???

Ride everywhere.

.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Elsõ avid bb5 mûködhet egy elsõ IS-PM 180-as adapterrel, és 180-as tárcsával?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tenni kell bele olaj es kesz...

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Juicy 5-tel az a problémám, hogy egy ujjal teljesen behúzva kicsit hozzáér a középsõ ujjamhoz a fékkar. Nyomáspont állító nincs rajta, magát a fékkart tekertem távolabb a kormánytól, de szeretném, ha rövidebb úton járna, azaz korábban fogna. Több olaj beletöltésével ez megoldható? Mennyire lehet túltölteni a rendszert - ha lehet egyáltalán?
stumpjumpa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

az a sram 9.0 tarcsafek csak hasonlo volt az xt-hez [mivel ugyanazt a grimeca feket licenszeltek] de anyagminosegben, megmunkalasban sokkal gyengebb volt mint a shimano. nekem is xt volt, eloszor 160/160 tarcsakkal, es mar ugy is harapott, aztan lett 200/180 es az mar barmit megallitott.

ha le volt legtelenitve frankon, akkor egy iszonyat jo fek volt. sztem jobb mint az akkor futo hayesek vagy magurak.

ízlések....én lelégtelenítve sem szerettem

ellenben a mai napig a 04-es luisa fr-t tartom a legjobb féknek -ha épp nem levegõs és van bele gyári betét- pedig azóta próbáltam vagy 8 félét...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

addig lesz idõ tanulni, hogy mit, miért, hogyan.
4 dugattyús xt: nekem sram néven volt ugyanez. gyantás pofával nagyon jó volt, persze csak száraz idõben. a kool stop pofák jól fogtak. amúgy tényleg nem volt egy nagy eresztés a fékerõ. meg nyúlt is eléggé az tény. a juicy ezerszer jobb volt nála. ha kell alkatrész akkor nekem van egy kevés. ha valakinek kell ingyen odaadom.

erõsen érdekel a dolog, felújítani a Grimecát...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Betét a mai napig kapható hozzá :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a sram 9.0 tarcsafek csak hasonlo volt az xt-hez [mivel ugyanazt a grimeca feket licenszeltek] de anyagminosegben, megmunkalasban sokkal gyengebb volt mint a shimano. nekem is xt volt, eloszor 160/160 tarcsakkal, es mar ugy is harapott, aztan lett 200/180 es az mar barmit megallitott.

ha le volt legtelenitve frankon, akkor egy iszonyat jo fek volt. sztem jobb mint az akkor futo hayesek vagy magurak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Az én hfx 9-om is fémes (gyári)

Shimano olaj akkor olcsó, hogyha nem a 250 ml-est veszed hanem a literest. (Esetleg egy Normális boltban kitöltik neked arányos áron a literesbõl)
Fura hogy a kettõótven milis meg a lityis szinte egy áron van :chin:

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
sajnos csak hátsó van :(

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ha elsõ akkor megyek érte majd ha Derzsen leszünk. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
addig lesz idõ tanulni, hogy mit, miért, hogyan.
4 dugattyús xt: nekem sram néven volt ugyanez. gyantás pofával nagyon jó volt, persze csak száraz idõben. a kool stop pofák jól fogtak. amúgy tényleg nem volt egy nagy eresztés a fékerõ. meg nyúlt is eléggé az tény. a juicy ezerszer jobb volt nála. ha kell alkatrész akkor nekem van egy kevés. ha valakinek kell ingyen odaadom.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás

Márpedig mivel Máténak Cube Aim-je van (és mivel az Vfékes), így bizony
agyat is cserélnie kell, hogyha tárcsás fékeket akar.
Meg ezzel együtt ugye kereket újrafûzetni, stb. Szóval gyüjtsed a
zsét, Máté! :)

Gyüjtöm gyüjtöm csak gyülne már:(

CUBE... your life!!!