Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Esetlen az apróból?
Ez elég jó ha még megvan:
http://piacter.bikem...t=217153&cat=17

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szintén 486

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
2. Shimano BR-M486 kompletten gyári Shimano 180/160-as tárcsákkal ~30e.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

aneda

aneda

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Gepida Asgard Pro-n cserélném le a Magura Julie fékeimet, melyiket javasolnátok?

1. Hayes Stroker Ryde, a Magura tárcsáival (180/160) ~32e.
2. Shimano BR-M486 kompletten gyári Shimano 180/160-as tárcsákkal ~30e.
3. Shimano BR-M575 kompletten gyári Shimano 180/160-as tárcsákkal ~40e.

Esetleg valami más javaslat?

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Ha már olaj kell bele, akkor valószínûleg légteleníteni sem árt......

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
igen van belul ketto, egyik a fekkar csapot fogja, a masik tavolsagot allit.... talan rosszul emlekszem, de a 7-esen lehet a fekpad tavolsagot allitani

ha tele van akkor sehova baratom...lehet egy legtelenites is kene neki

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

fekkartavolsag lesz az.... nem nyomaspont....

Valóban.
De azt hiszem azzal a csavarral talán orvosolható a fórumtárs gondja.
Ha nem, akkor elnézést kérek.

Mondjuk azért arra kíváncsi lennék hogy ha tele van a redszer olajjal, akkor még hová teszel bele.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Van nyomáspont állítás a Juicy 5-ben. Két imbuszt lehet látni a fékkarnál, a kisebb lesz az, elég p*cs méret, én nem találtam hozzá rendeset. Tán még torx is van benne. De az még kisebb...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem egyértelmû, mert az Avid a "különcök" közé tartozik, vagyis a 7 coll méretû tárcsája nem 180mm, mint általában, hanem 185mm. Így Avid 185-s tárcsa problémamentes használatához Avid 185-s adapter kell. Amennyiben nem Avid tárcsát használ a bringás, a legésszerûbb megoldás a tárcsa gyártójának megfelelõ adapterét felszerelni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

http://sram.com/_med...013-109-000.pdf

Elsõ oldalon a 7-es kép.
Ott a nyomáspont állító imbusz csavar.

fekkartavolsag lesz az.... nem nyomaspont....

czanga: mivel a fekek ritka kivetelektol eltekintva mind pm vagy is 160-asok, igy egyertelmu a dolog

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Szerintem jogos volt a "buta" kérdésem, mivel az avid 185-ös rendszert használ, így nem vagyok benne biztos, hogy a fék adapter és a munkahenger közt elhelyezkedõ távtartók miatt nem leszek e esetleg gondban, sima 180-as adapter+tárcsa használata során. Shimano-nál pl nincsennek ilyen távtartók ugyebár. Szóval nem tudom... Minden esetre sorry mindenkitõl.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Juicy 5-tel az a problémám, hogy egy ujjal teljesen behúzva kicsit hozzáér a középsõ ujjamhoz a fékkar. Nyomáspont állító nincs rajta, magát a fékkart tekertem távolabb a kormánytól, de szeretném, ha rövidebb úton járna, azaz korábban fogna. Több olaj beletöltésével ez megoldható? Mennyire lehet túltölteni a rendszert - ha lehet egyáltalán?

http://sram.com/_med...013-109-000.pdf

Elsõ oldalon a 7-es kép.
Ott a nyomáspont állító imbusz csavar.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha a villan IS felfogatas van, akkor igen

de ez tenyleg eleg egyertelmu. :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ez most kérdés???

Ride everywhere.

.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Elsõ avid bb5 mûködhet egy elsõ IS-PM 180-as adapterrel, és 180-as tárcsával?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tenni kell bele olaj es kesz...

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Juicy 5-tel az a problémám, hogy egy ujjal teljesen behúzva kicsit hozzáér a középsõ ujjamhoz a fékkar. Nyomáspont állító nincs rajta, magát a fékkart tekertem távolabb a kormánytól, de szeretném, ha rövidebb úton járna, azaz korábban fogna. Több olaj beletöltésével ez megoldható? Mennyire lehet túltölteni a rendszert - ha lehet egyáltalán?
stumpjumpa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

az a sram 9.0 tarcsafek csak hasonlo volt az xt-hez [mivel ugyanazt a grimeca feket licenszeltek] de anyagminosegben, megmunkalasban sokkal gyengebb volt mint a shimano. nekem is xt volt, eloszor 160/160 tarcsakkal, es mar ugy is harapott, aztan lett 200/180 es az mar barmit megallitott.

ha le volt legtelenitve frankon, akkor egy iszonyat jo fek volt. sztem jobb mint az akkor futo hayesek vagy magurak.

ízlések....én lelégtelenítve sem szerettem

ellenben a mai napig a 04-es luisa fr-t tartom a legjobb féknek -ha épp nem levegõs és van bele gyári betét- pedig azóta próbáltam vagy 8 félét...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

addig lesz idõ tanulni, hogy mit, miért, hogyan.
4 dugattyús xt: nekem sram néven volt ugyanez. gyantás pofával nagyon jó volt, persze csak száraz idõben. a kool stop pofák jól fogtak. amúgy tényleg nem volt egy nagy eresztés a fékerõ. meg nyúlt is eléggé az tény. a juicy ezerszer jobb volt nála. ha kell alkatrész akkor nekem van egy kevés. ha valakinek kell ingyen odaadom.

erõsen érdekel a dolog, felújítani a Grimecát...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Betét a mai napig kapható hozzá :)