Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a MX4 poros nyomaba nem er a BB7-nek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Nekem hátul BB7-esem van kb 1.5 éve,shimano fékváltókarral,meg olcsó bowdennel és bowdenházzal,de így is nagyon meg vagyok elégedve vele.Amióta felraktam most kellett újraállítanom,de szerintem csak azért,mert szervizbe állítottak rajta,amúgy hozzá sem értem.MX4-et meg nem ismerem.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Az MX-4 nem fék.

BB7. Egyértelmû. XC-n az van, triálon az lesz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Hali!

Melyik bowdenes féket vegyem meg ?
Avid BB7, vagy Hayes MX4 ? A BB7 felé hajlok, de a szervízben nagyon ajánlgatták az MX4-et.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
kell.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Csak tigger-t tudom ismételni, kétdugósok közt kiemelkedõ fékerõ, viszonylag jó a súlya, kényelmes, praktikus fékkar......

jól adagolható, határozott nyomáspont....de mégsem betonkemény...egészen jó a gyári pofa

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
részletezed?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem a Hayes van, nem bántam meg....

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

Tapasztalat alapján véleményetekre lennék kiváncsi, hogy melyiket válasszam az alábbi fékek közül:

Hayes Stroker Trail
vagy
Avid Elixir R

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tessék a pofát kivenni, és teljesen visszanyomni a dugattyút....utána pofa visszarak és úgy megpróbálni

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Sziasztok!

Hfx 9-es fékem van elõl-hátul.
Néhány hete küszködök már a beállításokkal.

A hátsót sikerült belõni (nagy 8-as volt a tárcsában, nehezen kiszedtem). Viszont az érdekes, hogy ha állóhelyzetben nézem, akkor nagyon kicsit súrol a betét, de ha használom a bicajt, akkor nem. Ennyire rugalmas lenne a rendszer?

Az elsõ viszont nem az igazi.
Az elsõ gond az volt, hogy az egyik dugattyú kint volt nagyon, a másik meg nem. Ezt megoldottam, most már mindkét dugattyú egyszerre mozog.
Így viszont annyira közel van egymáshoz a 2 betét, hogy képtelenség úgy beállítani, hogy ne érjen hozzájuk a tárcsa. A tárcsában nagyon minimális 8-as van csak, de ha nem lenne, akkor is hozzáérne.

Sok benne az olaj? A fékkar helyzete, a nyomáspont jó, és szerintem nem is levegõs.

Köszönöm a választ elõre is!

u.

Erre valami ötlet?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

No és még egy amatõr kérdés,ugye szerszám nélkül cserélhetõ a petét.DE!Hogyan csalogatom ki onnan???Mert lövésem nincs hogyan kell kiszedni :s

Kiveszed a kereket, fogsz egy vékony fejû fogót, és a kifelé nézõ fém "lábánál" fogva kiemeled az egyik majd a másik darabot, majd a rugót is, ha nem jött ki magától valamelyik betéttel együtt.

http://www.sram.com/...l BB7 Juicy.pdf

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Köszi a tippeket!!

Zentrismx20

Zentrismx20

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
No és még egy amatõr kérdés,ugye szerszám nélkül cserélhetõ a petét.DE!Hogyan csalogatom ki onnan???Mert lövésem nincs hogyan kell kiszedni :s

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vagy nincs jól beállítva

Zentri: ha nincsen szerencséd akkor nem tudod visszanyomni, havernak is ezvolt, ha nyomta vissza jött orrán száján az olaj, de nem is nagyon ment vissza, lehet h legtelenítés lesz a vége

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
szerintem meg a lyukak miatt a legtöbb tárcsánál van daráló hang enyhe fékezésnél. nincs semmi baja a féknek, használd, bekopik és jó lesz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Most vettem egy juicy 5-s féket és az a gondom vele h ha húzom a kart akkor az elején fékezésnél ilyen daráló hangot hallok és szinte nem fog semmit, csak ha jól meghúzom de ott télleg fog.
MI lehet a gond? Még nem kopott be a tárcsa, vagy kell bele olaj?

a tárcsát visszanyomó kis fém keret beleér a tárcsába.
vedd ki a fékpofát, nézd meg, hogy nincs-e elgörbülve az a kis keret

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Most vettem egy juicy 5-s féket és az a gondom vele h ha húzom a kart akkor az elején fékezésnél ilyen daráló hangot hallok és szinte nem fog semmit, csak ha jól meghúzom de ott télleg fog.
MI lehet a gond? Még nem kopott be a tárcsa, vagy kell bele olaj?

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Hali mindenkinek.Lenne egy olyan problémám hogy most vettem egy tárcsaféket (hidraulikus) Avid juicy 5.Az a baj hogy tárcsa nélkül behúztam tövig a féket és a munkahenger kicsit kintebb van a kelleténél ezért nem tudom úgy belõni a féket h menet közben ne érjen a tárcsához.Addig nem is merek vele menni nehogy véletlen félre kopjon a betét.Mit tudok csinálni hogy valahogy vissza nyomjam a munkahengert?

pofa ki, kis villáskulccsal dugattyú visszanyom

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy Shimano XT fékhez, 6 csavaros felfogatású gyári tárcsa helyett, fel lehet e tenni Hayes V6-os tárcsát? Anyagban, mintázatban, "akármiben" jelenthet e ez problémát a használat során?
köszi elõre is :)

Nyugodtan felrakhatod, nem lesz vele probléma.

A sebesség mindent megold.