Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy Shimano XT fékhez, 6 csavaros felfogatású gyári tárcsa helyett, fel lehet e tenni Hayes V6-os tárcsát? Anyagban, mintázatban, "akármiben" jelenthet e ez problémát a használat során?
köszi elõre is :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

elméletileg igen, gyakorlatban sajna nem mindig. goldfren betét 1mm-vel szélesebb volt a gyári avidnál, peremsen is kopott (meg nem is fogott de az más kérdés)

Akkor szokás szerint ez is csak elvi dolog.:(
Amikkel én találkoztam, ott nem volt ilyen probléma, bár nem is BBB vagy Goldfren kategória volt.:)

Zentrismx20

Zentrismx20

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali mindenkinek.Lenne egy olyan problémám hogy most vettem egy tárcsaféket (hidraulikus) Avid juicy 5.Az a baj hogy tárcsa nélkül behúztam tövig a féket és a munkahenger kicsit kintebb van a kelleténél ezért nem tudom úgy belõni a féket h menet közben ne érjen a tárcsához.Addig nem is merek vele menni nehogy véletlen félre kopjon a betét.Mit tudok csinálni hogy valahogy vissza nyomjam a munkahengert?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

A fékezõfelület nagysága és vastagsága minden betéten azonos adott fék esetén.

elméletileg igen, gyakorlatban sajna nem mindig. goldfren betét 1mm-vel szélesebb volt a gyári avidnál, peremsen is kopott (meg nem is fogott de az más kérdés)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
azért az utángyártottaknál általában (ha jól emlékeim pl bbb-nél is) vastagabb a "ferodo", mint a gyáriakon. láttam tavaly néha szopni a szervizeseket, miatta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi a segítséget, átgondolom a helyzetet! :)

(A rossz betétet úgy értettem, hogy esetleg több fajta is kapható egy adott fékhez és esetleg ez egy gagyi darab.)

A fékezõfelület nagysága és vastagsága minden betéten azonos adott fék esetén.

Ivan Grasso

Ivan Grasso

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi a segítséget, átgondolom a helyzetet! :)

(A rossz betétet úgy értettem, hogy esetleg több fajta is kapható egy adott fékhez és esetleg ez egy gagyi darab.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Eredeti szerzõ Ivan Grasso
Szerintetek ez normális?

Szilvás marci után szervíz:
Csapágyak tisztítása, + elfogyott fékbetétek cseréje (Avid Jucy 3).
A fékbetétcsere után most mindkét kerék szorul, ha állványon áll a bicó nem tudom megpörgetni a kerekeket (a verseny után, de a szervíz elõtt ez még ment, tehát nem a tárcsa a görbe)
A szerelõ azt mondta, hogy semmi gond, nem tud vele mit csinálni, be kell koptatni a betéteket. Olajcsere nem volt.
Kérdés: ez így korrekt? vagy rossz betétet raktak bele?

mielott berakta az uj fekpofakat a dugattyukat koppig vissza kellett volna tolni. azert onbeallos a fek hogy ne csinalja azt amit most epp csinal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zSoc

zSoc

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Oké, oké, csak érdeklõdtem, érdemes-e :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!
Merida TFS 300Dm van, talán 2007es modell, gyári cuccokkal, tehát ha jól tudom Tektro Auriga 180mmes tárcsafékkel.
Kérdésem, hogy mekkore tárcsát lehet belerakni max? 203mm es belemegy?
Van nagyobb mint 203?
Ha belemegy, kell hozzá valamilyen adapter, ha igen milyen?

Bocsi a kérdésekért, bicikli szerelésben még kezdõ vagyok...
Köszi :)

csal VV-t tudom idézni: "Minek" ?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szerintetek ez normális?

A fékbetétcsere után most mindkét kerék szorul, ha állványon áll a bicó nem tudom megpörgetni a kerekeket (a verseny után, de a szervíz elõtt ez még ment, tehát nem a tárcsa a görbe)
A szerelõ azt mondta, hogy semmi gond, nem tud vele mit csinálni, be kell koptatni a betéteket. Olajcsere nem volt.

Azt el tudnád magyarázni, hogy lehet rossz betétet rakni a tárcsafékbe?:D
Nagy valószínûség szerint a legutolsó olajcserénél a már jelentõs mértékben kopott fékbetéthez lett beállítva az olajszint, vagy csak egyszerûen túl lett töltve, így most, hogy bekerültek az új fékbetétek, nem lehet visszatolni annyira a dugattyúkat, hogy passzoljanak.

Sziasztok!
Merida TFS 300Dm van, talán 2007es modell, gyári cuccokkal, tehát ha jól tudom Tektro Auriga 180mmes tárcsafékkel.
Van nagyobb mint 203?

Köszi

Minek?

zSoc

zSoc

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Van nagyobb mint 203?

Köszi :)

Ivan Grasso

Ivan Grasso

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szerintetek ez normális?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Sziasztok!

Hfx 9-es fékem van elõl-hátul.
Néhány hete küszködök már a beállításokkal.

A hátsót sikerült belõni (nagy 8-as volt a tárcsában, nehezen kiszedtem). Viszont az érdekes, hogy ha állóhelyzetben nézem, akkor nagyon kicsit súrol a betét, de ha használom a bicajt, akkor nem. Ennyire rugalmas lenne a rendszer?

Az elsõ viszont nem az igazi.
Az elsõ gond az volt, hogy az egyik dugattyú kint volt nagyon, a másik meg nem. Ezt megoldottam, most már mindkét dugattyú egyszerre mozog.
Így viszont annyira közel van egymáshoz a 2 betét, hogy képtelenség úgy beállítani, hogy ne érjen hozzájuk a tárcsa. A tárcsában nagyon minimális 8-as van csak, de ha nem lenne, akkor is hozzáérne.

Sok benne az olaj? A fékkar helyzete, a nyomáspont jó, és szerintem nem is levegõs.

Köszönöm a választ elõre is!

u.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Köszi szépen, írtam neki levelet. Nem dhzok, de tetszik a cucc na. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
talan ha dh-zol akkor eszreveszel kulonbseget. de akkor is inkabb csak rendes nagy hegyeken. olyanon amirol fel oran keresztul zuzol lefele.

regen asszem a Gulyas Misi "forgalmazta" de nem vagyok benne biztos. chainreaction-rol rendelheto
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tamaskanak van, de aszondja nem érez nagyon különbséget

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

A goodridge fémszövetes fékcsõtõl várható bármilyen javulás a használat során vagy csak májerfaktor? Itt a fórumon láttam valakinek a bringáján talán pont új XT fékkel mint amilyen nekem is van.

Hol lehet egyébként beszerezni és mely fékekkel kompatibilis?

Köszi

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
mikor én tavaly érdeklõdtem azt írtátok,hogy a tömítések nem nagyon jók benne.azóta újabb széria van már?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Én eddig csak az auriga pro-ról olvastam, h jó, a comp is jó?
http://www.bikeradar...brakes-09-34161